Sport

Kézilabda: magyarul biztatta csapatát a Pick első izlandi légiósa

Kézilabda: magyarul biztatta csapatát a Pick első izlandi légiósa

2017. június 1., csütörtök
Kézilabda: magyarul biztatta csapatát a Pick első izlandi légiósa
pick_sajttaj006kf

Csütörtökön bemutatták a MOL-Pick Szeged egyik nyári szerzeményét, a klub történetének első izlandi játékosát: Stefan Rafn Sigurmansson kétéves szerződést kötött a Tisza-parti klubbal.

A 27 éves játékos a dán Aalborg együttesétől érkezett, és kétéves kontraktust írt alá a MOL-Pick Szeged együttesével.

Stefan Rafn Sigurmanssont

a Monster Downtownban mutatta be a klub csütörtökön délelőtt, az eseményen először

Szögi Nándor

, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója visszatekintett a nemrég lezárult idényre. Úgy látta, sikeres szezont zártak, aminek ékes bizonyítéka hazai BL mérkőzések nézőszáma, ahol rendre telt ház előtt játszhatott a csapat, mind a csoportkör, mind a kieséses szakasz alatt, valamint idegenben is fontos győzelmeket aratott, e mellett az alapszakaszban és a bajnoki döntőben is le tudták győzni a Veszprémet. „Ez teremtheti meg az alapot a két becsatlakozó játékossal, amivel jövőre előre tudunk lépni. Nagy vérátömlesztésen esett át a csapatunk, de egy nagyon jó közösség, csapat alakult ki, ami az előzetesen vártakat felülmúlta” - nyilatkozta Szögi Nándor.

Marko Krivokapic

, a csapat másodedzője hozzátette, nagy kihívás előtt álltak egy éve, amikor elindítottak egy új projektet, szerinte mindenki büszke lehet a csapatra, több mint 100%-ot nyújtottak a csapat tagjai. „Előre fogunk lépni, egy évvel okosabbak és jobbak leszünk. Voltak szép és kevésbé kényelmes napok, edzések ebben az évben. Sikeres szezonon vagyunk túl, közeledünk a nagycsapatokhoz, tudunk kézilabdázni mindenki ellen, minden mérkőzésen meccsben voltunk, ahogy

Juan Carlos Pastor

is elmondta. A két új játékossal biztosan előrelépünk, védekezésben és támadásban is erősebbek leszünk. Még egy kis kitartást kérünk, de biztosíthatok mindenkit, hogy jó úton járunk” - fogalmazott Marko Krivokapic.

pick_sajttaj005kf

Az izlandi játékos bajnokként érkezhetett a Tisza-partjára, hiszen az előző klubjával, az Aalborggal megnyerte a dán bajnokságot. „Tudtuk, hogy jó csapatunk lesz, de lépésről-lépésre haladtunk, a legvégén játszottunk a legjobban. Azért választottam a Szegedet, mert egy nagy tradíciókkal bíró komoly klub, 2013-al figyelem a mester munkáját, nagyon izgatottan várom a közös munkát Juan Carlos Pastorral és Marko Krivokapic-csal, ez volt a fő indok” – kezdte Sigurmansson, aki az izlandi „hagyományoknak” megfelelően futballistaként kezdte, de öt évnyi labdarúgás után kézilabdázott és golfozott egyszerre, majd 16 évesen döntötte el, hogy kézilabdásként folytatja. A tavaly nyáron a franciaországi labdarúgó Eb-n hazája válogatottja remekül szerepelt, ennek kapcsán kifejtette, büszke volt a válogatottra, de két évvel az előtt nem sokan beszéltek még a futballról – az Eb előtt a kézilabda volt az első számú sportág, ez azonban a kontinenstorna után megváltozott. „Megpróbálom a legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot, mindent ki szeretnék adni magamból. Remélem, hogy a következő idényben sikerül még egy lépcsőfokot előre tudunk lépni. Remélem, hogy sikerül kupát nyernünk jövőre” – fogalmazott Sigurmansson, aki a tízes mezt fogja hordani, amit legutóbb a csapattal EHF-kupát nyert

Jonas Larholm

viselt. Az izlandi balszélső a „hajrá kékek, csak előre!” – zárta szavait a Rhein-Neckar Löwennel 2016-ban német bajnokságot nyert kézilabdázó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.