Futsal: Horvátországban szerepel a papi futsal válogatott az Európa-bajnokságon

2017. február 16., csütörtök • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

futsal_labda

Az első hat hely valamelyikére aspirál a Szeged-Csanádi Egyházmegye két játékosát, Kiss-Rigó László püspököt és Topsi Bálint plébánost is soraiban tudó magyar válogatott, amely február 21-én kezdi meg szereplését a horvátországi Vukovárban rendezendő, papi futsal Európa-bajnokságon.

Február 20. és 23. között a horvátországi Vukovár ad otthont a papi futsal Európa-bajnokság küzdelemsorozatának. Az immár 11. alkalommal rendezendő kontinensviadalra 15 országból (Portugália, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Fehéroroszország, Ausztria, Olaszország, Magyarország, Kazahsztán, Szlovákia, Montenegró, Ukrajna, Csehország, Románia, Szlovénia) érkeznek résztvevők. A jó hangulatú, barátságos megmérettetésen minden évben vannak meglepetések, hiszen minden együttes igyekszik erősíteni és a legjobb formáját hozni. Magyarország papi csapata kissé „frissülve” vág neki az idei kontinenstornának, hiszen három újabb játékossal egészül ki a nemzeti keret.

A válogatott tagjai: Kiss-Rigó László, püspök (Szeged-Csanádi Egyházmegye), aki több alkalommal átvehette a legjobb kapusnak járó díjat, Rockenbauer István, ferences szerzetes, Fejes Csaba, aki a Ferencváros junior csapatában is játszott (Esztergom-Budapest), Farkas László (Vác), Barazsuly István, szalvatoriánus szerzetes, Topsi Bálint (Szeged-Csanádi Egyházmegye), Veress Zoltán (Eger), Moldván Tibor és Stefán Zoltán görögkatolikus parókusok. A csapat legújabb tagjai szintén görögkatolikus atyák: Kocsis Dániel, Szabó Tamás és Szarka Gergely. A nemzeti együttes trénere Bozóky Imre.

A 2016-os Európa-bajnokságot a mezőnyből toronymagasan kiemelkedő portugál válogatott nyerte, megelőzve a lengyel és a horvát csapatot. A magyar válogatott – történetének eddigi legjobb eredményét elérve – 5. helyen zárta a seregszemlét.

Az Eb – akárcsak az elmúlt években – csoportmeccsekkel kezdődik, amelynek sorsolása február 20-án, délután lesz. A mieink az első mérkőzésüket február 21-én, délelőtt játsszák. A kvalifikációs szakasz után – egy nap pihenőt követően – a helyosztókkal folytatódik a papi futsal Európa-Bajnokság.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.158.7.152 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére