Bulvár

Reggelig csaknem ezer migránst fogtak el

Reggelig csaknem ezer migránst fogtak el

2015. szeptember 7., hétfő
Reggelig csaknem ezer migránst fogtak el

Reggel 8 óráig 999 illegális bevándorlót fogtak el hétfőn, velük együtt 167 740-re nőtt idén a tiltott határátlépést elkövetők száma - mondta a rendőrség sajtótájékoztatóján Balázs László, az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának vezetője.

Az ezredes közölte: embercsempészet miatt öt főt fogtak el; idén eddig 943 ember ellen indult eljárás. A Nyugati pályaudvarnál 50, a Keleti pályaudvarnál 160 illegális bevándorló van - mondta. Hozzátette: az autópályákon és a vasúti pályákon nincs fennakadás, a közlekedés biztosított.

Kiss Attila

, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgató-helyettese ismertette: idén eddig 155 443 menedékjogi kérelmet regisztráltak munkatársaik, ebből vasárnap 2204 kérelmet rögzítettek, hétfő reggel 6 óráig pedig 453-at. A befogadóállomásokon 3525 fő tartózkodik. Beszámolt arról is, hogy vasárnap este két fiatal osztrák nő bemászott a Vámosszabadi befogadóállomás területére és a körletekhez ment, őket kikísérték az intézmény területéről és átadták a rendőröknek. Hozzáfűzte: nem tudják, hogy a két nőnek mi volt a célja.

Makula György

, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának főosztályvezető-helyettese az MTI-nek arra a kérdésére, hogy a vasárnapi osztrák autókonvoj tagjai ellen indult-e bármilyen eljárás, intézkedtek-e velük szemben, azt mondta: a vasárnapi ellenőrzések során bűncselekményre utaló tény nem jutott a hatóságok tudomására. Arra az újságírói kérdésre, miszerint a hírek szerint a röszkei gyűjtőpont megtelt, Balázs László azt mondta: a gyűjtőpontokra a beszállítás folyamatos és biztosított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.