Közélet

Máris épül az új befogadótábor Röszkén? + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Máris épül az új befogadótábor Röszkén? + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2015. szeptember 1., kedd
Máris épül az új befogadótábor Röszkén? + FOTÓK (FRISSÍTVE)
roszke02_gs

Építőmunkások átvágtak egy gázvezetéket Röszke közelében az 5-ös számú főút mellett - az M1 információi szerint a munkálatok célja egy újabb idegenrendészeti előállító kialakítása.

A helyszínen tartózkodó tudósítónk tűzoltókkal és a Dégáz szakembereivel, illetve a büntetés-végrehajtás embereivel is találkozott. A rendőrség által lezárt 180 ezer négyzetméteres területen BV-dolgozók, fogvatartottak és civilek dolgoznak, kerítést és nagy mennyiségű drótot is láttunk a helyszínen. Az M1 információ szerint a röszkei hangárhoz hasonló idegenrendészeti előállítót építenek a régi 5-ös mellé. Ennek oka, hogy az elmúlt héten rengeteg határsértő érkezett, és volt arra is példa, hogy nagyon zsúfolttá vált a hangár. Ezt a zsúfoltságot szeretnék megelőzni az M1 tudósítója szerint. Egyelőre fogvatartottak és civilek építenek kerítést, és valószínűleg sátrakat állítanak fel a területen, hogy amennyiben ismét nagyobb számú migráns érkezik, el tudják őket helyezni megfelelő körülmények között.

Tranzitzóna épülhet Röszke mellett - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=564512

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.