Közélet

Illegális bevándorlás - Fidesz: az illegálisan érkező "népvándorlók" egyre agresszívabbak

Illegális bevándorlás - Fidesz: az illegálisan érkező "népvándorlók" egyre agresszívabbak

2015. augusztus 26., szerda
Illegális bevándorlás - Fidesz: az illegálisan érkező "népvándorlók" egyre agresszívabbak

A Fidesz lehetővé tenné a honvédség bevetését határvédelmi és a bevándorlással kapcsolatos feladatokra - közölte Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen - utalva a délelőtti röszkei dulakodásra - úgy fogalmazott: a Magyarországra illegálisan érkező "népvándorlók" egyre agresszívabbak.

A kormánypárti politikus elmondta: szeptember 1-jére összehívták a nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság együttes ülését, amelyen országgyűlési határozati javaslatot terjesztenek majd elő, hogy lehetővé tegyék "a határvédelmi és a bevándorlással kapcsolatos stratégiák tekintetében" a honvédség bevetését. Ennek körülményeinek kidolgozására felhatalmaznák a kormányt. A jövő keddi - várhatóan nyilvános - tanácskozásra meghívják a kabinet képviselőit is,

Lázár Jánost

, a Miniszterelnökség vezetőjét és

Hende Csaba

honvédelmi minisztert.

Németh Szilárd

jelezte: mivel kétharmados felhatalmazásra van szükség a határozati javaslat parlamenti elfogadásához, így azt a Fidesz-KDNP-frakción kívül másoknak is támogatniuk kell. Jövő héten kiderül, hogy kik azok a parlamenti képviselők, akik a Magyarországra illegálisan érkezőket támogatják a magyar emberekkel szemben - fogalmazott a Fidesz országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta: Magyarországnak nemcsak a saját, hanem az Európai Unió határait is meg kell védenie. Az elmúlt hónapok azonban bebizonyították, hogy Brüsszel képtelen kezelni a jelenlegi helyzetet, ezért azt csak nemzeti szinten lehet megoldani - mondta. Arra a kérdésre, hogy támogatják-e a Jobbiknak a honvédség mozgósításával kapcsolatos alaptörvény-módosítási javaslatát, Németh Szilárd azt válaszolta: minden lehetőséggel úgy kell számolni, hogy vagy megteremtik annak jogszabályi feltételét, vagy a már érvényben lévő törvényi feltételek alapján döntenek róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.