Közélet

Határzár: elkészült a drótakadály Csongrád megyében

Határzár: elkészült a drótakadály Csongrád megyében

2015. augusztus 17., hétfő
Határzár: elkészült a drótakadály Csongrád megyében
deli_hatar_kerites13_gs

Elkészült a gyorstelepítésű drótakadály a magyar-szerb határ Csongrád megyei szakaszán, Ásotthalomtól Kübekházáig - tájékoztatta a honvédség Csongrád megyei 1-6 munkacsoportjának parancsnoka hétfőn Mórahalmon az MTI-t.

Bátor Ferenc

alezredes elmondta: a terveknek megfelelően a hétvégén elkészült a drótakadály Ásotthalomtól a röszkei határátkelőig, valamint a Tisza keleti partján, a kübekházi hármas határtól, a Gyálaréti főcsatornáig. A drótakadályon két kilométerenként személykapukat építettek be. A vizes szakaszokon, így a Röszke melletti Paphalmi főcsatornánál, illetve a Tiszasziget alatti, Gyálaréti főcsatornánál levő határzárról a hétvégén született döntés. Eszerint ezekre a részekre is drótakadály kerül majd, melynek szintén el kell készülnie az augusztus 31-ei határidőre - tette hozzá az alezredes. A térségben Ásotthalomtól Kübekházáig mintegy kétszázan dolgoznak az ideiglenes határzár építésén. A gyorstelepítésű drótakadállyal párhuzamosan megkezdődött mögötte a három méter magas kerítés építése is. Ásotthalom és Mórahalom között négy cölöpöző gép dolgozik az oszlopok elhelyezésén, míg Tiszaszigetnél három gép. Előbbi helyszínen 5-6 kilométer kerítésoszlopot helyzetek már el, míg utóbbi helyszínen 1,5 kilométert - mondta el az alezredes.

Kész! Elkészült a gyorstelepítésű drótakadály a magyar-szerb határ Csongrád megyei szakaszán, Ásotthalomtól Kübekházáig - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=560295

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.