Illegális bevándorlás – Baranyában és Zalában létesül ideiglenes befogadó állomás

2015. július 31., péntek · Egy hozzászólás

A Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson épülnek új ideiglenes befogadó állomások. Az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg. Tovább »

Főgáz: a korábbi szolgáltatók hajthatják be a gázszámla-tartozásokat

2015. július 31., péntek · Hozzászólok

A Főgáz Zrt. nem tárgyalt a gázszámla-tartozások elengedéséről, átvételéről a többi földgázszolgáltatóval, így a fogyasztók átvétele után is a korábbi szolgáltatónál maradnak a tartozások, amit utóbbiak jogi eszközökkel is behajthatnak – közölte a Főgáz pénteken az MTI-vel. Tovább »

Dávid Ilona a MÁV Zrt. elnöke újabb három évre

2015. július 31., péntek · Hozzászólok

Megerősítette tisztségében a szaktárca és újabb három évre szóló megbízást kapott Dávid Ilona a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. igazgatóságának élén – közölte a társaság kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel. Tovább »

Palkovics: nemzetközileg is értékes diplomát kell kapniuk a fiataloknak

2015. július 31., péntek · Hozzászólok

A felsőoktatásért felelős államtitkár szerint fontos, hogy a magyar diákok nemzetközi szinten is értékelhető tudást, értékes diplomát kapjanak, amellyel később jól tudnak érvényesülni. Tovább »

Megvalósult pályázat a Délvidék Házban

2015. július 31., péntek · Hozzászólok

szechenyi_2020

Július 31-én zárult le az a pályázat, melynek keretében az újszegedi Délvidék Ház Nonprofit Kft. 5 fő fiatal pályakezdőt foglalkoztatott 12 hónap időtartamban. A TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0083 azonosítószámú, „Foglalkoztatás fejlesztés a Délvidék Ház Közhasznú Nonprofit Kft-nél” című projekt 19,7 millió forintos uniós támogatásból valósult meg.
Tovább »

Pintér: több mint 19 ezer bevándorló kerülhet vissza Magyarországra

2015. július 31., péntek · Hozzászólok

Összesen 19 ezer 284 érdemi megkeresés érkezett Magyarországra július közepéig az úgynevezett dublini eljárásban átadni tervezett bevándorlók ügyében – derül ki a belügyminiszter írásbeli válaszából. Tovább »

Hétvégi programajánló: olasz autók, Lótusznapok, jazz

2015. július 31., péntek · Hozzászólok

fiat-420417_1280

Augusztus első napjaiban is színes programok várják a szegedieket: biciklis túra, autóstalálkozó, Lótusznapok, különleges palotaséta a REÖK-ben, Havas Boldogasszony-nagybúcsú, szabadtéri előadás és jazz koncert. Tovább »

Előzetesben a migránsokat kirabló férfi

2015. július 31., péntek · Hozzászólok

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akit négy szíriai bevándorló fegyveres kirablásával gyanúsítanak, és szerdán vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása 2015. augusztus hó 31. napjáig tart. Tovább »

Négyszázmillió forint központi forrásra pályázhattak az önkéntes tűzoltóságok

2015. július 31., péntek · Hozzászólok

Az idén négyszázmillió forintnyi központi forrásra pályázhattak az önkéntes tűzoltóságok – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken a honlapján. Tovább »

Rendőrautón érkezett a nyári Mikulás az ÁGOTA-táborba + FOTÓK

2015. július 31., péntek · Hozzászólok

agota_nyari_mikulas57_gsIzgalmas és színes programok tarkították a tíznapos ÁGOTA-tábort, mely a csütörtöki nappal ért véget a doboz-szanazugi üdülőben. A gyerekeket a nyári Mikulás csupa jóval és mindenféle finomsággal engedte útjukra, hogy jövőre ugyanekkor, ugyanott, de még nagyobb létszámban újra összejöjjön a tábori hangulat.

Tovább »

Következő oldal »