Művészeti galériával bővült a Lobby Café + FOTÓK

lobby_cafe_tarlat01_gsTavaly novemberben már tudni lehetett, hogy a Kárász utca elején található Gulácsy Lajos Terem helyét egy nem mindennapi üzlet veszi át, ahol a luxus és a képzőművészet kéz a kézben jár. A Lobby Café pénteken galériával bővült, hogy ezután ne csak baráti találkozók és üzleti megbeszélések színhelye legyen a kávézó, hanem az elismert és feltörekvő művészek munkáinak itt otthont biztosítson.

A magyar egyetemes művészetet országhatárok nélkül képviselve a 60 éves egykori Gulácsy-képcsarnok helyén újra otthonra talált a képzőművészet. A szegedi Lobby Café Galéria célja, hogy olyan helyet biztosítson a művészeknek ahol nemcsak találkozhatnak az őket szerető közönséggel, hanem személyesen is megismerkedhetnek a pártolókkal – világított rá a pénteki megnyitón a kávézó egyediségére Fülöp László, a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének tagja. Kifejtette, a Kárász utcai üzlet egyszerre tartja szem előtt az egykori terem hagyományait, s tekint a jövőbe, hiszen olyan képzőművészek alkotásait csodálhatta meg itt a szegedi közönség, mint például Zoltánfy István, vagy Zoltai Attila festőművészek. Ezt az élményt pedig nem elvenni akarja a Lobby, sokkal inkább visszacsempészni a hétköznapokba, kibővítve a kiállítók sorát.

lobby_cafe_tarlat43_gs

“Jó művészeti összefogás nélkül nem működik a galéria” – ezt már Hegedűs Tünde, a kávézó művészeti vezetője tette hozzá. A festő- és szobrászművész emlékeztetett, még jóval a galéria átadása előtt, tavaly novemberben a Nívó Világgaléria Gyűjtemény darabjaival kedveskedtek a festészet szerelmeseinek. A rendezvény nemcsak nevében hirdeti a színvonalat, a gyűjtemény a magyar alkotók népszerűsítésére szolgál határon innen és túl. A 2014-es tárlatot Mexikóban,a VII. Magyar Fesztiválon, valamint a IV. Magyar Világtalálkozón, a SYMA Rendezvényközpontban is bemutatták, ahol több tízezer ember követte érdeklődve. Fülöp László szavaihoz hozzátette, a találkozás alkotó és mecénás között azért fontos, mert a mai gazdasági környezetben üzletileg is tudni kell kezelni a művészetet.

A Lobby Café Galéria hivatalos megnyitója Madarassy István ötvös- szobrászművész, valamint Hegedűs Tünde farsangi, karneváli hangulatot idéző akrilképeivel nyitott.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.