Közélet

Zombor: példaértékű a hódmezővásárhelyi és a makói kórház együttműködése

Zombor: példaértékű a hódmezővásárhelyi és a makói kórház együttműködése

2014. október 8., szerda
Zombor: példaértékű a hódmezővásárhelyi és a makói kórház együttműködése

Példaértékű a hódmezővásárhelyi és a makói kórház együttműködése - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára szerdán Hódmezővásárhelyen, az intézményben folyó mintegy 800 millió forintos beruházást bemutató sajtótájékoztatón.

Zombor Gábor

azt mondta, a két intézmény együttműködésével a költségek racionalizálása vagy a szakmai tevékenység megosztása során nyert tapasztalatok országosan is felhasználhatók lesznek. Az államtitkár közölte, országszerte 160 helyen, mintegy 330 milliárd forintból folyik fejlesztés egészségügyi intézményekben, új műszerek érkeznek a kórházakba, rendelőintézetekbe, megújulnak a kórtermek, a műtő- és diagnosztikai blokkok. Kevés olyan intézmény van azonban, ahol Hódmezővásárhelyhez hasonlóan az orvosok és a szakdolgozók munkafeltételeit közvetlenül javító beruházásokra is jut forrás - tette hozzá.

Kallai Árpád

, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, az akkori fenntartó, a hódmezővásárhelyi önkormányzat 2010-ben döntött a kórház fejlesztéséről, majd a következő évben nyújtott be rá pályázatot. Az egészségügyi intézményben a 794 millió forintos összköltségű fejlesztés - amelyből 714 millió forintot uniós, mintegy 80 milliót pedig kormányzati forrás fedez - a közbeszerzési eljárás csúszása miatt csak 2013 augusztusában kezdődhetett el - közölte. Az elmúlt 14 hónapban a kórház központi épületének alagsorában 274 férőhelyes öltözőt és új ruharaktárt alakítottak ki, és hamarosan befejeződik a központ sterilizáló korszerűsítése is. Akadálymentesítették az épületet, földszintjén a központi betegirányító kap majd helyet, és megújulnak az ápolási osztályok közösségi terei is - mondta a főigazgató. A beruházás várhatóan jövő januárra készül el teljesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.