Közélet

A szegedi Fidesz Gyimesi Lászlót ajánlja polgármesterjelöltnek + FOTÓK

A szegedi Fidesz Gyimesi Lászlót ajánlja polgármesterjelöltnek + FOTÓK

2014. június 5., csütörtök
A szegedi Fidesz Gyimesi Lászlót ajánlja polgármesterjelöltnek + FOTÓK
fidesz_jelologyules27_gs

A szegedi Fidesz a megyeházán tartotta jelölőgyűlését, ahol elsöprő többséggel Gyimesi Lászlót választották polgármesterjelöltnek. Az ajánlást a párt egyeztető bizottságának kell jóváhagynia.

Csütörtökön délután tartotta jelölőgyűlését a szegedi Fidesz, hogy a tagok eldöntsék, a párt helyi szervezete kinek a polgármester-jelöltségét támogatja a 2014-es helyhatósági választásokon. A Megyeházán tartott gyűlésen információink szerint mintegy 130 érvényes szavazat érkezett, ezek elsöprő többsége támogatta

Gyimesi László

polgármesterjelöltségét.

Az ÖVEB mondja ki a végső szót, akár vétózhat is

Kerényi János

regionális pártigazgató

a SZEGEDma.hu-nak korábban úgy nyilatkozott

, hogy június 6-án, pénteken lesz az új kormány minisztereinek az eskütétele a parlamentben, és csak az új kormány felállását követően bonyolítják le az egyeztetéseket a polgármesterjelöltek személyéről. A jelöltállítások július 3-áig lezárulnak a Fidesznél, így a nyári szabadságolások előtt már nem lesz nyitott kérdés az őszi választásokkal kapcsolatban. A polgármester-jelölt kiválasztásának menetével kapcsolatban elmondta, a helyi döntés után az úgynevezett Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottság elé kerül a kérdés, melyről érdemes tudni, hogy az ÖVEB vétójoggal rendelkezik. A jelölt személyével kapcsolatban a végső döntést a Fidesz országos választmánya hozza majd meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.