Közélet

Gyereknappal ünnepli 25. születésnapját a vadaspark

Gyereknappal ünnepli 25. születésnapját a vadaspark

2014. május 21., szerda
Gyereknappal ünnepli 25. születésnapját a vadaspark
20140226_zoologo_25

Most vasárnap ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Szegedi Vadaspark. A születésnap éppen egybeesik a gyermeknappal is, a kicsiknek kedvezménye belépővel és számos érdekes programmal is készülnek a park dolgozói. A vízipólósok fókákat fogadnak örökbe, a polgármester leteszi az ősszel érkező barna medve kifutójának alapkövét, valamint egy igazi zoológiai szenzációt is bemutatnak majd. Portálunk a helyszínről tudósít!

1989 május utolsó vasárnapján, gyermeknapon, pusztán néhány tíz állat bemutatásával nyílt meg Szeged állatkertje, amely az elmúlt negyedszázad alatt méltán lett a város és a régió leglátogatottabb zöld szigete. A gyönyörű erdei környezetben működő vadasparkban, az évi közel 200 000 idelátogató ma már 5 földrész 200 különböző állatfajával ismerkedhet meg, köztük olyanokkal is, amelyek Magyarországon, sőt Közép-Európában is csak itt láthatók. Érdekes, hogy a 25 éves vadaspark szülinapja pont május 25-ére esik, lévén idén ez a nap, május utolsó vasárnapjaként a gyermeknap. Hagyományaikhoz híven a park nagyon kedvezményesen, most 350 Ft-ért biztosít ezen a napon belépőt a 14 év alattiak. Emellett nyitástól zárásig, számtalan izgalmas, szórakoztató programmal is várják a kilátogatókat vasárnap! A gyermeknapi program már 9-kor elkezdődik, és 16 óráig tart, azon belül különböző helyszíneken és időpontokban várják az izgalmas játékok és érdekes látnivalók a gyermekeket. Aznap is folyik a Vadaspark Zoo Típusú Látogatások című programja, amelyen érdemes részt venni. A 9.30-kor kezdődő látványos pingvinetetést 10.30-kor borjúfókák, többek között vízilabdával végzett, érdekes bemutatója követi. 10.45-kor, illusztris vendégek társaságában, a Szegedi Vízipóló Suli ünnepélyesen örökbe fogadja a fókákat, majd víziemlősök medencéje mellett, 11 órától játékos vetélkedő veszi kezdetét, nem akárkik, hanem a DIAPOLO-SZEGED három világklasszis játékosa, a háromszoros olimpiai bajnok

Molnár Tamás

, a világbajnok

Nagy Viktor

és az Európa-bajnok

Kiss Csaba

közreműködésével - mindhárman tagjai voltak a Magyar Kupát nyert győztes szegedi vízilabdacsapatnak is! A vetélkedőn résztvevők között sorsolással döntik el, ki lesz az a szerencsés, aki 12-kor tartandó sorsolás után bemehet a borjúfókákhoz, egy kis tréningre. 11 órakor a Vadaspark Dél-Amerika-házánál kezdődik a nap fő eseménye. A születésnapi meglepetés egy igazi zoológiai szenzáció, egy nagyon különleges, fán lakó emlős lesz, amelynek nevéről még nem árultak el részleteket.

Botka László

polgármester átadja a gyönyörű skarlát íbiszek és más dél-amerikai vízimadarak új röpdéjét. Ezt követően 11.30-kor, a Vadaspark Európa részében a polgármester lerakja az idei év várva várt, őszre megérkező, új lakója, a barna medve kifutójának alapkövét, majd átadja a vadaspark 25 éves évfordulójára készült emléktáblát. Az ünnepélyes ceremónia végeztével felvágjuk a Maci tortát, amellyel a jelenlévő vendégeket, látogatókat is megkínálják. A nap során többször,

Móra Ferenc

halálának 80. évfordulójára emlékezve,

Monostori András

, aki külsőségeiben is megjeleníti az írót, állatmeséket olvas fel, természetesen a mesehősök vadasparki bemutatói előtt. 10 és 15 óra között a Déli Apró a gepárd kifutónál, a REGIO Játék az Oktatóközpont mellett tart játszóházat. Ez utóbbi helyszínen már reggel Bátorságsziget is nyílik, ahol élő „nemszeretem” állatokkal és Tapogatódoboz játékkal borzolják a kedélyeket. A Trópusi-ház és az Ázsia-ház között 10-től 14 óráig, a REGIO Játékáruházzal közösen aszfaltrajzversenyt hirdetnek, „Vadasparki kedvenc állatom” címmel óvodás és kisiskolás kategóriában, amelynek eredményhirdetésére 14 órakor kerül sor. Az Oktatóközpont fedett előterében 12 és 16 óra között a Buborék Szabadművészeti Egyesület Ytong-szobrászati foglalkozásra várja az érdeklődőket, illetve mutatja be tevékenységét és készülő terepasztalát. 14 és 15 óra között, az Oktatóközpont termében, Állatkölykök „porondon” címmel, az ÁGOTA Alapítvány zöld járőr szakkörösei segítségével néhány nagyon kedves, a vadaspark gondozói által nevelt kis kölyköt, fiókát, többek között nyusztot, fülesbaglyot, görögteknőst lehet megismerni. „Vadaspark online” címmel, a Pelikán-büfé mellől, a SZEGEDma.hu, a TelinTV, és az AllInParty Rádió jelentkezik be élő közvetítéssel, riportokkal, kép-video-hang anyagokkal. Kövesse portálunk tudósítását, vagy látogassa meg munkatársainkat a vadasparki gyereknap-szülinapon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.