Sport

Jégkorong: sündisznóállásra készül a belgrádi katlanban a Tisza Volán

Jégkorong: sündisznóállásra készül a belgrádi katlanban a Tisza Volán

2014. január 31., péntek
Jégkorong: sündisznóállásra készül a belgrádi katlanban a Tisza Volán
szeged_partizan17_gs

Hatalmas küzdelem vár szombaton a Tisza Volán SC jégkorongcsapatára, Kalocsa László tanítványai a listavezető HK Partizan Beograd otthonába hivatalosak a szerb élvonal aktuális játéknapján.

Már önmagában az odavágón elszenvedett

hétgólos vereség

is azt sugallja, Ódry Tamáséknak bravúrt kell végrehajtaniuk a belgrádi győzelemhez, ugyanakkor

Kalocsa László

vezetőedzőnek erre is megvan a megfelelő receptje. „Nem titok, hogy defenzív taktikával készülünk pályára lépni, amit a keretből jó páran nem játszottak még élesben. Ugyanakkor annak idején ezzel nyertük meg az OB II-es bajnokságot, tehát nem áll alapvetően messze a csapattól ez a stílus. Reményeink szerint a Partizan ellen is sikert eredményezhet a védekezőbb típusú felfogás” – árulta el a csapat mestere a SZEGEDma.hu-nak. Hozzátette, a dolgukat nagyban nehezíti, hogy sem

Lippai Balázs

, sem

Maslac Michel

nem áll a hétvégén a szakmai stáb rendelkezésére. Örömhír lehet azonban a szegedi szurkolók számára, hogy visszatért Svédországból a két héttel ezelőtti, Spartak Subotica elleni meccset kihagyó

Linus Schellin

, így ő ott lesz a Partizannal szembeni összecsapáson, továbbá friss igazolásként a ferencvárosi

Horváth Dávid

ragadhat még ütőt a szerbek elleni rangadón. Az élvonalból érkező 21 éves támadó ismerős lehet a Volán menetelését követőknek, hiszen 2012 decemberében egy meccs erejéig már felhúzta a csapat szerelését, sőt, a Dab.Docler otthonában aratott 10-9-es sikerből egy góllal és egy assziszttal vette ki a részét. A MOL Liga 2013/14-es kiírásában 34 mérkőzésen 8 találattal együtt összesen 13 pontot jegyez a kanadai táblázaton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.