Közélet

Pályázatot ír ki az önkormányzat a szegedi Virág Cukrászda működtetésére

Pályázatot ír ki az önkormányzat a szegedi Virág Cukrászda működtetésére

2013. december 21., szombat
Pályázatot ír ki az önkormányzat a szegedi Virág Cukrászda működtetésére
virag_cukraszda0_gs

Pályázatot ír ki az önkormányzat a szegedi Virág és a Kis Virág cukrászdák működtetésére, döntött a Tisza-parti város közgyűlése pénteken.

A Kis Virág Cukrászda 2009 őszén, a Virág Cukrászda pedig 2010 januárjában zárt be, miután a vendéglátóhelyeket működtető vállalkozások gazdálkodása ellehetetlenült. Ezt követően megszűnt a városi tulajdonú Kis Virág Cukrászda üzlethelyiségének bérleti szerződése, az önkormányzat elővásárlási jogával élve pedig 275 millió forintért megvásárolta a Virág Cukrászda ingatlanát. Perek sorát követően december 4-én született meg az utolsó jogerős bírósági döntés, amely alapján az önkormányzat birtokba veheti az ingatlanokat. A közgyűlés által elfogadott pályázat alapján a bérlőknek profilhoz kötötten cukrászdaként kell üzemeltetnie az ingatlanokat. Az egyik cukrászdát - az esetleg szükséges felújítást követően - a bérleti szerződés megkötése után három hónappal, a másikat hat hónappal kell a működtetőnek megnyitnia. A Virág Cukrászdának otthont adó Új Zsótér-ház 1873-ban, a "Nagyvíz" előtt épült. 1874 nyarán a Klauzál tér felőli földszintjén már cukrászda nyílt. 1922-ben a Temesváron nevezetes cukrász -

Virágh Géza

és testvérei - vásárolták meg és tették híressé a cukrászdát. Az államosítás után neve "Virág" cukrászdára rövidült. Különlegessé teszi az intézményt, hogy a Klauzál tér szemközti oldalán helyezkedik el a nagy Virág Cukrászdához tartozó Kis Virág. Míg előbbi kényelmes időtöltést kínál, addig utóbbi inkább a gyors kiszolgálásra helyezi a hangsúlyt, ezzel nyújtva komplex szolgáltatást. Az utóbbi húsz évben a Kis Virágnak csupán a bérleti joga, míg a nagy Virágnak a tulajdonjoga cserélt gazdát több alkalommal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.