Mascarponés túrókrém sós karamellel az Év Fagylaltja (FRISSÍTVE)

2017. május 29., hétfő · 2 hozzászólás

ev_fagylaltja_eredmenyhirdetes011kf

Balmazújvárosi lett az Év Fagylaltja, a Centrum fagyizó cukrásza, Eszenyi Ferenc alkotta a díjnyertes alkotást. A SZEGEDma.hu-nak kifejtette, csakis házi készítésű, természetes alapanyagokat használt fel a mascarpones túrókrém fagylalthoz, amit sós karamellel kínálnak. Tovább »

Csaknem száz fagyi közül keresik az ország legjobbját Szegeden

2017. május 25., csütörtök · 2 hozzászólás

fagylaltverseny_sajttaj007kf

Jalapeños-tequilás, zöld- és keleti fűszerekkel vagy épp zöldségekkel megbolondított hűs finomságokat is neveztek a hagyományos ízek mellett az idei Év Fagylaltja versenyre, amit hétfőn rendeznek Szegeden. Összesen 94 hűs fagyi száll versenybe, ezek közül 20 mentes kategóriában indul, vagyis a cukor-, glutén- és tejmentes fagylaltokból is bő lesz a kínálat. Tovább »

Farkas László Róbert: A Virágh-ról jut eszembe…

2017. január 13., péntek · 60 hozzászólás

virag_cuki_kavefozo001kf

Olvasónk, Farkas László Róbert is hozzászólt a Virág(h) cukrászda és a herendi kávéfőző ügyéhez, felhívva a figyelmet a városi értékek megőrzésének fontosságára. Alább olvasható írásának A Virágh-ról jut eszembe… címet adta. Tovább »

Egy raktárban pihen a Virág cukrászda eredeti kávéfőzője

2017. január 9., hétfő · 34 hozzászólás

virag_cuki_kavefozo001kf

Megnéztük a Virág cukrászda eredeti herendi kávéfőzőjét. A gép szervizelője és megőrzője, Bernát Attila beszélt lapunknak a felújítás folyamatáról, az átalakításról, a berendezés sajátosságairól, ami miatt nem keverhető össze a pótlására beszerzett darabbal. Egyelőre azonban nem a cukrászdába, hanem egy raktárba kerül vissza a kávégép. Tovább »

A városvédők szerint a városnál a helye a Virág cukrászda herendi kávéfőzőjének

2017. január 3., kedd · 55 hozzászólás

virag_terasz002kf

Azt szeretnék, ha az önkormányzat kifizetné a restaurátornak az összeget, s méltó helyen őrizné a városképi jelentőségű tárgyat. A Virág cukrászda mellett akár a múzeumban is szívesen látnák a berendezést. Tovább »

Szegedi városvédők: Átverés, hogy a Virágé a terasz, ami valójában önkiszolgáló italozó!

2016. szeptember 2., péntek · 42 hozzászólás

virag_terasz001kf

A két Virág cukrászda között a teret uraló teraszon előbb nyugodtan, majd egyre türelmetlenebbül várta a városvédő Szilágyi család, hogy kiszolgálja őket valaki, mire kiderült, hogy önkiszolgáló részen ücsörögnek. Úgy érzik, átverték a szegedieket, míg az üzemeltető arról tájékoztatott, hogy a kedvezőbb árak miatt így is vonzó az önkiszolgáló egység. Tovább »

Bartha László: A Virág szerződése alapján tárgyaljon az IKV a korábbi bérlőkkel is!

2016. március 7., hétfő · 22 hozzászólás

virag_cukraszda0_gs

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke dicsérte a korábban közérdekű adatigényléssel kikért szerződés tartalmát, de hozzátette, ezeket a lehetőségeket nemcsak az új, hanem a régi bérlők számára is biztosítani kell. Tovább »

Bartha László: Nem tájékoztatást, hanem szerződést kértünk!

2016. január 29., péntek · 2 hozzászólás

virag_cukraszda0_gs

A TLKE nem elégedett az IKV-tól beérkezett válaszlevéllel a Virág szerződése ügyében, ugyanis dokumentumok helyett tájékoztatást kaptak. Újabb üzenetükben tizenöt napot adnak az önkormányzati cégnek kérésük teljesítésére. Tovább »

Visszacsábíthatóak a vevők és a boltok a plázákból a szegedi belvárosba?

2016. január 13., szerda · 23 hozzászólás

virag_cukraszda0_gs

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület a Virág üzemeltetője és az IKV között létrejött szerződést kérte tavaly év novemberében. Az IKV szerint még karácsony előtt feladták a választ, de az egyesület cáfolja, hogy megérkezett a reagálás. Bartha László szerint a bérleti jog elavult, új korszerűbb ingatlangazdálkodás kell, hogy versenyre kellhessen a belváros az Árkáddal. Kardos szerint nyitott kapukat dönget a TLKE, de vitatja, hogy a bevásárló központoktól visszahódítható a korábbi funkciója a centrumnak. Tovább »

Bekukkantottunk a Nagy Virágba – még hónapokig tart a felújítás + FOTÓK

2015. október 21., szerda · 4 hozzászólás

virag_cukraszda03_gs

Az eredeti nyitáskori, 1922-es hangulatot szeretné életre kelteni a Nagy Virágnál az üzemeltető Gyuris László. A Klauzál téri épületben már festési munkák is zajlanak, és ahogy a cukrászmestertől megtudtuk, ha lesz rá kereslet, akár 20-30 féle tortát és kézi készítésű bonbonokat is fognak kínálni. A nyitás dátuma kapcsán óvatosan fogalmazott, de ahogy elmondta, a jövő évi szabadtéri kezdetére már biztosan fogadják a vendégeket. Tovább »

Dusha Béla a Virág teraszáról: Nem mondható tervezésnek ez a hodály!

2015. július 20., hétfő · 21 hozzászólás

8F1A6817A

A fotóművész szerint Szeged népét nem kérdezték meg erről a sátorról. Városunkban nincs annyi tér, hogy egyet is feláldozzunk közülük a funkcionalitás oltárán. A tervező kritikájára válaszolva úgy gondolja, nem a fotóson múlik, hogy egy ekkora teraszról tud-e előnyös képet készíteni. Tovább »

A Virág teraszának tervezője: látható minden a térből és épületeiből + SZAVAZÁS

2015. július 16., csütörtök · 16 hozzászólás

virag_terasz01kf

Zákány Ildikó véleménye szerint a terasz egységes, szimmetrikus, nem zavarja a tér épületeinek látványát. Igyekeztek megfelelni az esztétikai, funkcionális és üzleti szempontoknak is a tervezéskor. Fontosnak tartja, hogy a cukrászda kinyitott, azonban meg kell felelni a fenntarthatóságnak is, ezért rendelkezik több férőhellyel a korábbi terasznál. Tovább »

Bartha László a Virág teraszáról: előbb a városkép, azután az üzleti érdek! +FOTÓK

2015. július 14., kedd · 36 hozzászólás

klauzal_ter02_gs

A volt polgármester szerint a Virág új terasza tönkreteszi a Klauzál tér hangulatát. Úgy véli, kisebb ernyőkkel, szökőkúttal szebb lenne a tér Kossuth-szobor mögötti fele, s nem is takarná ki az épületeket. Tovább »

Hagyományos sütikkel készül a nyertes pályázó – legkésőbb decemberben kinyit a Virág Cukrászda + SZAVAZÁS (FRISSÍTVE)

2015. június 9., kedd · 7 hozzászólás

virag_cukraszda0_gs

Csak az A Cappella cukrászda tulajdonosának, Gyuris Lászlónak a cége, az Aranytopáz Kft. pályázott a Kis és a Nagy Virág üzemeltetésére harmadjára kiírt pályázaton. A szerződést napokon belül megkötik a bérlővel – tájékoztatott Solymos László alpolgármester. Az új bérlő a nagy múltú üzlet hagyományait szem előtt tartva nyit, hiszen: „Szeged két fantasztikus dolgot tudhat magáénak: a Picket és a Virág cukrászdát”. Tovább »

Védett fasor kárára bővíthetik a Tisza Lajos körút buszsávját?

2015. május 7., csütörtök · 5 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_üles07_gs

A szőregi gyermekorvosi körzet, a hőszolgáltató felszámolása, a Virág cukrászda pályázata és a Tisza Lajos körút buszsávjának a kibővítése is szóba került a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottság csütörtöki ülésén. Tovább »

Felszámolást kezdeményez a Szegedi Hőszolgáltató Kft. ellen az önkormányzat (FRISSÍTVE)

2015. május 7., csütörtök · 5 hozzászólás

penz_biz_ules05_gs

Felszámolási eljárást kezdeményez az önkormányzat a SZEHŐ ellen – hangzott el a pénzügyi bizottság reggeli ülésén. Amennyiben a közgyűlés támogatja, város a kormányzathoz is fordul azért, hogy stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítsék a társaságot a hitelezők és fogyasztók védelme érdekében. Tovább »

Húsz év alatt sem hozná vissza a Virág cukrászda a belefektetett pénzt

2015. április 14., kedd · 23 hozzászólás

virag_cukraszda02_gs

Több mint negyedmilliárd forintot kellene ráfordítani a vállalkozónak, hogy a Kis és Nagy Virág megnyithassa kapuit – ezért cserébe ráadásul csupán a bérleti jogot vásárolta meg a várostól. Nyereségesnek lenni a belváros túltelített vendéglátós piacán egyébként sem egyszerű, de ha sikerülne, akkor is csak hosszú évtizedek alatt térülne meg a beleforgatott összeg. Szakértőnk szerint semmi meglepő nincs abban, hogy nem kapkodnak a vállalkozók a nagy múltú szegedi cukrászda után. Tovább »

Gömbös díszpolgári címéről, a Virág cukrászdáról és díjemelésekről tárgyalt a jogi bizottság

2014. december 15., hétfő · 17 hozzászólás

jogi_biz_ules01_gs

A jogi bizottság nem támogatja, hogy a szentmihályi részönkormányzat kérdését újratárgyalja a közgyűlés, a Temesvári körúti toronyház ügyét azonban igen. A pénteki közgyűlés előtt díjemelésekről, a fizető parkolózónák módosításáról és a Virág cukrászdáról is tárgyaltak, akárcsak Gömbös Gyula díszpolgári címének visszavonásáról. Tovább »

Botka kinyitotta a Virág cukrászdát + FOTÓK

2014. május 8., csütörtök · 31 hozzászólás

virag_cukraszda07_gs

Többéves jogi huzavonát követően az önkormányzat hivatalosan is átvette a Virág cukrászdát. Csütörtökön Botka László polgármester bejárta az épületet, és a sajtónak elmondta: pályázatot írnak ki az üzemeltetésére. Csakis cukrászda lehet belőle. Tovább »

Közgyűlés: elfogadták a stadionpályázatot, érkezhet a 3 milliárdos aréna + FOTÓK

2013. december 20., péntek · 97 hozzászólás

kozgyules25_gsNem kapott póttámogatást az Ifjúsági Ház, viszont Nógrádi Tibor módosítója alapján arról döntött a közgyűlés, hogy kiírja a pályázatot az új futballstadion építésére. Az önkormányzat megvásárolja a Vigadót, illetve ragaszkodik hozzá, hogy pályázati úton cukrászda legyen a Kis és a Nagy Virágból. Tovább »

Egy év után ítélet a Virág-perben (FRISSÍTVE)

2012. május 30., szerda · 9 hozzászólás

Első fokú ítéletében a két szegedi Virág cukrászda kiürítésére és átadására kötelezte a korábbi bérlőt a Szegedi Törvényszék szerdán; ezzel együtt az alperesnek az elmaradt – és az átadásig még felmerülő – használati díjat is meg kell fizetnie.
Tovább »

Újabb halasztás a Virág-perben + PANORÁMA

2012. április 2., hétfő · 5 hozzászólás

Május harmincadikán folytatódik a Szegedi Törvényszéken az önkormányzat és a Virág Cukrászda pere. A város szívében lévő cukrászda még 2010 januárjában zárt be, az üzemeltető kft. ellen felszámolás indult, míg az ingatlan a város tulajdonába került.
Tovább »

Az extulajdonos fellebbezésével folytatódik a Virág-ügy

2012. március 10., szombat · 8 hozzászólás

A Virág Cukrászda körül folyó pereskedés tovább folytatódik. Bár a Fővárosi Törvényszék első fokú ítélete szerint az extulajdonosoknak nem lehet követelésük az ingatlan új tulajdonosa, a szegedi önkormányzat felé, a György család fellebbez az ítélettel szemben.
Tovább »

Virág-per – a város szétszedetné a cukrászdát, az extulajdonos megegyezne + EXKLUZÍV FOTÓK

2012. március 7., szerda · 36 hozzászólás

A Virág cukrászda 2010 januárjában zárt be Szeged szívében, azóta bírósági tárgyalások sora folyt már a helyiséggel kapcsolatban. A Virágot működtető kft. ellen felszámolás indult, a város pedig, ha nehezen is, de elővásárlási jogával élve megszerezte az ingatlant. A pereskedések azonban folytatódnak, az egykori tulajdonos juttatott el most portálunknak egy nyilatkozatot álláspontjáról. Bemehettünk az épületbe is.
Tovább »

Szeged ma és tegnap – I. rész + PANORÁMA, VIDEÓ, FOTÓK

2010. április 23., péntek · 2 hozzászólás

Legendás épületek Szeged szívében

virag_kicsi_01 Ki emlékszik még arra, hogy milyen volt a Liget szúnyogcsapattól hangos Kertmozijában összebújni a kedvesével egy film sötétjében, ki emlékszik még a Bárka vendéglő sajtos húsropogósára, amihez kisfröccs járt. Szeged volt ez is, szinte ma, szinte tegnap… Mindenkinek mást jelentenek, más szerelmeket, más örömöket-bánatokat, de munkahelyeket is teremthetne velük jelenlegi tulajdonosuk. Sorozatunkban megpróbálkozunk a nevezetességek csokorba gyűjtésével.
Tovább »

Rendkívüli közgyűlés: megveszi a város a Virág cukrászdát

2010. március 18., csütörtök · 29 hozzászólás

kozgyules11_gs A csütörtöki rendkívüli közgyűlési ülésen döntés született: Szeged városa 305 millió forintért megveszi a Nagy Virág tulajdonjogát, illetve a Kis Virág bérleti jogát. Ezt követően bérbe adják majd a két helyiséget, azzal a megkötéssel, hogy ott kizárólag cukrászda üzemeltethető. A Fidesz tartózkodott, mivel az ellenzékiek szerint a tranzakció szabálytalan forrásfelhasználással valósul meg. Botka László ebben az ügyben is támadta az ellenzékét, Haág Zalán viszont úgy vágott vissza: a polgármester hazudik.
Tovább »

Virág cukrászda: 300 millió vagy magánbefektető?

2010. március 12., péntek · 3 hozzászólás

virag_it Mint arról korábban beszámoltunk, a 2000-ben értékesített Virág cukrászda tulajdonjoga, valamint a Kisvirág cukrászda bérleti joga felszámolási eljárásban értékesíthetővé vált, az önkormányzat pedig élhet elővételi jogával. A képviselők csütörtökön tartottak egyeztető fórumot a cukrászda ingatlanának ügyében, ehhez kapcsolódóan Hüvös László, a Fidesz szegedi szervezetének frakcióvezetője adott ki közleményt.
Tovább »

Újra a szegedieké lehet a Virág? – Frissítve

2010. március 10., szerda · 82 hozzászólás

A KÉSZ csoport többségi tulajdonosával tárgyalt Bohács Zsolt

Nyitott a lehetőség, hogy újra a szegedieké legyen a már a város szimbólumának számító Virág cukrászda. Az önkormányzatnak néhány napja van arra, hogy éljen elővételi jogával, ugyanakkor a város jelenlegi eladósodottsága miatt azt is tudni lehet, hogy nehezen fizet ki több százmillió forintot.
Tovább »

A kutya és a farka: Tilos a szobrot az étteremnek alárendelni!

2009. január 31., szombat · Hozzászólok

A Klauzál téri cukrászdák sem rakatják arrébb a Kossuth-szobrot

Fotók: Gémes Sándor

„Egész pályás letámadást” indított a szegedi városvezetés a 3. Honvéd Huszárezred hősi emlékművének áthelyezése érdekében a Szegedi Tükör című PR-lap pénteki számában. Az ügyről a SZEGEDma.hu elsőként számolt be: több cikkünkben foglalkoztunk vele, hogy a városvédők, civilek és az építészszakma egy része határozottan tiltakozik az ellen, hogy a Reök előtti tér felújítása kapcsán a lovas szobrot „arrébb léptetgessék” – a városvédők szerint ráadásul minden a Reökhöz kötődő üzleti szempontok előnyben részesítése okán történne. Alábbi írásunkban a város értékeire vigyázó Móra Ferenc Múzeum munkatársai nevében Zombori István múzeumigazgató áll ki a városképi jelentőségű hősi emlékmű bolygatása ellen.
Tovább »