Sport

Labdarúgás: gólcsúcs - tizenötig meg sem állt a Volán

Labdarúgás: gólcsúcs - tizenötig meg sem állt a Volán

2013. november 9., szombat
Labdarúgás: gólcsúcs - tizenötig meg sem állt a Volán
tiszavolan-morahalom_mj-33

A várakozásoknak megfelelően kiütéses győzelmet aratva hozta a kötelezőt a bajnokaspiráns Tisza Volán a sereghajtó Nagymágocs ellen.

A közel egy hónapja a nyakában loholó Mórahalomtól otthon 2-1-es vereséget szenvedő Tisza Volán az elmúlt három fordulóban nem hogy nem talált legyőzőre, de igazán ellenfélre sem, hiszen gólt sem kapva aratott nagykülönbségű győzelmeket a Csanádpalota (4-0), a Kistelek (10-0) és a Szentes ellen (8-0), s a papírforma szerint a Nagymágocs ellen sem történhetett ez másként. A vendégek a mezőny egyetlen nyeretlen egységeként az utolsó helyen állva, négy döntetlenjük során szerzett négy pontjukkal, hat találatukkal a leggólszegényebb gárdaként várták a leggólerősebb csapat elleni meccset. A papírforma nem is borult. Húsz percig tartotta ellenfelét a Mágocs, majd Takács Balázs kiállítást érő szabálytalansága után

Kormányos Kolos

büntetőből megszerezte a vezetést a házigazdáknak, s innentől beindult a gólgyártás

Kulacsik Tamás

kétszer - közben

Faragó Bence

is - betalált, majd

Dargó Balázs

lőtte az ötödiket, a szünet előtti hajrában pedig

Grünvald Attila

duplázott: 45 perc után 7-0 az emberelőnyben is játszó Volánnak. A második félidőben aztán ugyanott folytatódott minden, ahol abbamaradt: hiába tömörült be a saját 16-osára a vendégcsapat, Faragó még négyet lőtt, Dargó duplázott, valamint

Buzási Péter, Kazi László

és a csapatkapitány

Puskás Csaba

is betalált a vendégeknek. A Volán tehát meg sem állt 15-ig, rég nem látott nagyarányú győzelmet aratva a megyei élvonalban. A folytatásban egy hét múlva Algyőn is bizonyíthatnak Tóth Ákos fiai, akik az utóbbi négy mérkőzésükön 37-et lőttek és 0-t kaptak, míg a Nagymágocsnak a makóiak ellenszerét kellene meglelniük valahogy jövő vasárnap.

Labdarúgó megyei I. osztály 13. forduló:

Tisza Volán SC Szeged - Nagymágocs SE 15-0 (7-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Telek András (Nagy Gábor, Kalmár Máté)

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos (Tóth A. 55'), Vida (Hacker 67'), Szabó A., Grünvald, Dargó, Puskás, Kulacsik (Buzási 46'), Beretka (Kazi 55'), Szalma (Mucsi 46'), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Nagymágocs:

Kovács I. - Takács Á., Markovics N., Takács B., Fejes, Markovics I., Szepesi, Rácz M. (Tóth Cs. 67'), Harsányi, Vígh (Dovics Á. 85'), Kerekes.

Edző:

Dovics László.

Gól:

Kormányos (21' - tizenegyesből), Kulacsik (23', 34'), Faragó (31', 58', 71', 78', 83'), Dargó (36', 59'), Grünvald (40', 43'), Buzási (70'), Kazi (75'), Puskás (86').

Kiállítás:

Takács B. (20'). Tóth Ákos:

"Verőfényes napsütésben, nagyon szép novemberi délutánon, kiválóan előkészített pályán, igazi örömfocit játszottunk."

Györgyi István:

"A 20. percben egy kiállítással és egy tizenegyessel megkezdte a játékvezető a gólgyártást a Tisza Volánnak, innentől futószalagon kaptuk a gólokat. Természetesen nem egy kategória a két csapat ettől függetlenül. További sok sikert kívánok a Tisza Volánnak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.