Háztáji piac nyílik a Szent István téren

biopiac01_gsHelyi termelők és kézműves kereskedők portékáival telik meg a Szent István tér november 29-én. A háztáji piac forgataga minden pénteken megnyitja kapuit a víztorony alatt, később színes programokkal, gyermekfoglalkozásokkal pezsdítenék fel a tér életét.

A felújítás előtti, pezsgő életet hozná vissza a Szent István térre a Szegedi Vásár és Piac Kft. Ennek szellemében háztáji piac nyílik meg a téren november 29-én, ahol tanyasi termelők, kézműves kereskedők kínálják majd portékáikat. “A tervek szerint péntekenként térne vissza a térre a vásár, ahol a helyi termelők mellett kézműveseket is várunk: szappankészítőket, fazekasokat is meghívtunk” – árulta el portálunknak Erdei Péter ügyvezető.

A víztorony és környezete 2006-ban újult meg, előtte hosszú évtizedekig a belváros egyik igazi agorája volt, ennek szellemiségét idéznék fel ismét a piaccal. Reggeltől délután körülbelül két óráig várják a vásárlókat, tavasztól pedig további programokat is szerveznének, hogy felpezsdítsék a Szent István tér életét.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. Rita
  2013. november 29., péntek, 09:39
  Válaszolok

  Na de miért pénteken, amikor az emberek többsége dolgozik a gyerekek meg iskolában vannak!? Ha legalább délután 6-ig tartana…

 • '>
  2. ingyenélö
  2013. november 28., csütörtök, 13:20
  Válaszolok

  reméljük nem zs-áron…

 • '>
  1. tudatos
  2013. november 28., csütörtök, 09:15
  Válaszolok

  Mindenkinek ajánlom, hogy piacon vásároljon. Mi 2 éve tudatosan helyi és szezonális termékeket vásárolunk.