Sport

Labdarúgás: a soroksári vereséget felejtetné el a Szeged 2011 Szekszárdon

Labdarúgás: a soroksári vereséget felejtetné el a Szeged 2011 Szekszárdon

2013. szeptember 20., péntek
Labdarúgás: a soroksári vereséget felejtetné el a Szeged 2011 Szekszárdon
szeged_2011_momor41_gs

A Szeged visszatérne a győztesek útjára Szekszárdon, a legutóbb mesterhármast szerző Delire vigyáznia kell Kalapácséknak.

A Szekszárd az egyike azon csapatoknak, akik reális eséllyel pályáznak a dobogós helyekre. Eddig nem találtak legyőzőre, igaz, hogy csak kétszer gyűjtöttek be három pontot a többi ikszes meccs volt a lajstromban. A legutóbbi találkozón ráadásul az utolsó utáni percekben lőttek 2 gólt (!), s mentettek meg egy pontot. A Szeged 2011 gárdájának egy impozáns sorozata szakadt meg a múlt héten, ráadásul az egyik riválissal szemben, és a vereség is jelentősnek bizonyult: Geigerék 4 gólt kaptak. De így is a tabella második helyén tanyázik a csapat 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel összesen 10 pontot gyűjtve eddig. „Azért mert elvesztettünk egy mérkőzést, ugyan úgy készülünk, mint eddig. A vereséget elemeztük videón, kibeszéltük a találkozót, mivel nem robotok vagyunk, úgy benne van a hiba is a teljesítményünkben. Nagyobb súlya azért volt ennek a bakinak, mer egy riválissal szemben vesztettünk el három pontot. A Szekszárd ellen nyerési esélyekkel lépünk pályára, azt a futballt szeretnénk játszani, ami a Soroksár meccs előtti időszakban jellemző volt ránk. Készültünk a Szekszárdból, de a legutóbbi meccsen elég furcsa körülmények között mentettek pontot. A 87. percben kiállították a Szekszárd kapusát, és a 90 percben két gólt is szereztek. Szóval az utolsó percekig koncentrálni kell, és figyelni a támadójátékukra. Ugyan azokat az elemeket szeretnénk felmutatni, amiket a sikeres meccseinken bemutattunk. Vannak betegeskedő játékosaink, de remélem, felépülnek hétvégére” – nyilatkozta portálunknak

Nyilas Elek

, a csapat trénere. "Az NB III Közép csoportjában újabb rangos összecsapás következik a 6. játéknapon: a Szeged 2011 együttese Szekszárdra látogat. Egy kispestihez hasonló idegenbeli győzelem reményében. Ami a közös futballmúltat illeti, a két város élcsapatai különösen a 70-es, 80-as években találkoztak gyakran bajnoki mérkőzésen. Eddigi tíz másodosztályú összecsapásukon hat szegedi győzelem, három döntetlen és csupán egyetlen szekszárdi siker a mérleg, 24-6-os gólkülönbséggel. Először az 1974-75-ös idényben mérkőzhettek, amikor az élvonalbeli SZEOL SC éppen "átszállót váltott" az NB II-be. Az 1974 őszi premieren - Szekszárdon - a SZEOL SC nyert 3-1-re (a hazaiak szereztek vezetést Freppán találatával, majd fordított a Szeged Jerney István, Szeghalmi Zoltán és Antal Péter révén). Ezután is sorra aratták szebbnél szebb győzelmeiket a Tisza-partiak, különösen az 1986. augusztus 17-i NB II-es idénynyitó érdemel említést: SZEOL Délép SE - Szekszárd 8-0 (4-0). A gólzáporos találkozó főszereplői Kun Lajos, Gruborovics Tibor, Szabó Gyula (2-2 találattal) illetve Varga István és Tóth János voltak. Sic transit gloria mundi (így múlik el a világ dicsősége)?! Reményteljes fiataljaink láttán nyugodt szívvel állíthatom: talán mégsem" - írja a szegedi futballkrónikás, Vitos György

honlapján

.

A Szeged 2011 várható kezdőcsapata:

Molnár F. T. – Kalapács, Szabó Cs., Gadó, Zabari – Markovic, Dombai – Ács, Geiger, Kis – Germán.

Így játszott a Szekszárd az előző fordulóban:

Maglódi TC – Szekszárdi UFC 3-3 (2-0).

Maglód, Maglódi TC Sporttelep. Vezette: Brezovai Zoltán (Török, Lászlai).

Szekszárd:

Kovács B. – Márk, Rátkai, Czinkon (Schmidt 64’), Deli, Dobra (Ranga 58’), Tóth, Elbegdorzs (Nánási 62’), Fejes, Márton, Mészáros. Vezetőedző: Kvanduk János.

Szekszárdi gól:

Deli (76’, 90’, 90’).

Így játszott a Szeged az előző fordulóban:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Soroksár SC 1-4 (0-2).

Gyula, Grosics-akadémia, 150 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Bornemissza Norbert)

Szeged-Grosics:

Molnár F. T. – Kalapács, Szabó Cs., Gadó, Zabari – Markovic, Dombai – Ács (Kovács 72′), Geiger (Pászka 75′), Kis – Germán. Vezetőedző: Nyilas Elek.

Szegedi gól:

Germán (47’).

A forduló további párosításai:

Szeptember 21. (szombat) 16.00: Várfürdő-Gyulai Termál FC – ESMTK, Bajai Labdarúgó SE - Rákosmente KSK, Videoton FC - Maglódi TC, Tolle UFC Szekszárd - Szeged 2011 - Grosics Akadémia, Soroksár SC - Komlói Bányász SK. Szeptember 22. (vasárnap) 16.00: Dunaharaszti MTK - Monori SE, FC Dabas - Orosháza FC, Budapest Honvéd-MFA - Bölcskei SE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.