Közélet

Ismét Szent-Györgyi tanulmányi versenyt szervez a szegedi egyetem

Ismét Szent-Györgyi tanulmányi versenyt szervez a szegedi egyetem

2013. szeptember 16., hétfő
Ismét Szent-Györgyi tanulmányi versenyt szervez a szegedi egyetem
Szent-Györgyi

Egykori rektorára és mindmáig leghíresebb tudósára emlékezve ismét Szent-Györgyi Albert életéhez és kutatásaihoz kapcsolódó tanulmányi versenyt szervez középiskolások számára a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

A megmérettetés különlegessége, hogy a Nobel-díjas tudós gazdag életművéből merít, így több tudományterületet is érint:

Szent-Györgyi Albert

életművének, korának tudománytörténeti feldolgozása mellett a kutató munkájához és a C-vitaminhoz kapcsolható tantárgyak - biológia, kémia, fizika - tanulmányi versenyének ötvözete - mondta el az MTI-nek

Újszászi Ilona

, az intézmény szóvivője. Az idei verseny egyik témája Szent-Györgyi Albert és

Klebelsberg Kuno

egykori vallás- és közoktatásügyi miniszter kapcsolata, így a feladatok között szerepelnek az 1920-30-as évek tudomány- és művelődéstörténetével kapcsolatos kérdések is. A versenyen - amelynek nevezési határideje szeptember 27. - középiskolák négyfős csapatai indulhatnak, azzal a kikötéssel, hogy legalább az egyik diáknak 10. osztályosnak kell lennie. A megmérettetésnek részese lehet minden magyarországi diák, és külön is meghívót kapnak az egyetem bázisiskolái, illetve a Duna-Kőrös-Maros-Tisza Eurorégióhoz tartozó magyar középiskolák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.