Sport

Futsal: kivégezte a DEAC az UTC-t a nyitányon

Futsal: kivégezte a DEAC az UTC-t a nyitányon

2013. augusztus 26., hétfő
Futsal: kivégezte a DEAC az UTC-t a nyitányon
hegyesizsolt_utc_deac12_gs

Története legsúlyosabb vereségével rajtolt az Ujszegedi TC az NB I-ben. Szalánczi kapuson nem tudtak a mieink kifogni, míg a hazaiak minden hibát kegyetlenül büntettek.

Férfi futsal NB I 1. forduló:

DEAC - Ujszegedi TC 12-1 (4-0)

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 100 néző. Vezette: L. Tóth, Takács, Csatári.

DEAC:

Szalánczi - Fekete, Berecz, Angyalos, Nagy I.

Csere:

Mizsák, Varga D., Fábri, Kiss A., Fülep, Batári, Végső.

Edző:

Darányi Antal.

UTC:

Tombácz - Végh, Hegyesi, Szentes-Bíró, Dürgő.

Csere:

Bullás, Ondrejó, Lázár, Berndt, Pataki, Juhász, Béry (kapus).

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Berndt (4' - öngól), Berecz (8', 20' - tízméteresből, 28', 35', 36'), Fábri (18', 27'), Fülep (21'), Varga D. (25'), Fekete (37'), Batári (39'), ill. Hegyesi (30').

Sárga lap:

Szalánczi (23').

Piros lap:

Tombácz (20'). Brinszky Adrián:

"Fennállásunk legszerencsétlenebb produkcióját nyújtottuk... remélem."

További eredmények:

MVFC-Berettyóújfalu - Rubeola FC Csömör 7-1 (4-0) Swietelsky-Haladás VSE - Rába ETO FC 4-5 (1-0) Kincsem Lovaspark Nagykáta SE - Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub 2-7 (2-4) Rákosmenti FC - MAFC BME Docler Akadémia 2-9 (1-3) FC Veszprém - Colorspectrum Aramis

szeptember 23. 18.30

Online közvetítésünk:

40'

Nincs már támadás igazán, lecsorog az óra. És itt is a vége. Hát, ez csúnya lett, története legsúlyosabb vereségét szenvedte el az UTC futsalcsapata.

39' GÓÓÓL... 12-1.

Itt a kegyelemdöfés a végére, Batári Gergő is betalál, lövése a kapuban ér célt,

12-1.

37' GÓÓÓL... 11-1.

Teljesen szétesik az UTC: Fekete Viktor a szélen elmegy, Lázár kíséri, lemarad, végül balról cimbalomszögből a hosszú kapufa tövére lőve szerez gólt a debreceni, 11-1. Legyen már vége...

36' GÓÓÓL... 10-1.

Hegyesi elcselezi magát a hatosunknál, Berecz ott terem, belövi, 10-1. Gáláznak a hazaiak, megtehetik, nincs ellenfelük ma, sajnos.

35' GÓÓÓL... 9-1.

Az UTC szöglete után szerez labdát a DEAC, pontosabban Berecz, meg is lóg egyedül a hazaiak villámgyors gólvágója, aztán beszúrja a hosszú léc mellé, 9-1.

33'

Mezőnyben gurulgat a labda, most leült a meccs kissé. Tény, a találkozó már eldőlt, s nem is mostanában. A fizikai fáradtságot most kezdik érezni mindkét oldalon az eddigi rohamtempó után.

30' GÓÓÓL!!! 8-1!

Itt az UTC becsületgólja! Végh remekül ugratja ki Hegyesit, aki kicselezi a hazai csodakapust és a kapuba passzol. Ballack arcán nincs öröm, de legalább megvan a becsületgól,

8-1!

30'

A hazai kapus joggal pályázhat a hajdúsági mumus címére: most Végh kényszerítőzik Szentes-Bíróval, 15-ről rászúrja, Szalánczi véd.

29'

Hegyesi kísérlete a másik oldalon, egy villanó szikra, de Szalánczi kioltja, amint szögletre üti.

28' GÓÓÓL... 8-0.

Újabb eladott labda a saját hatosunknál, Hegyesi cselezi el magát, Berecz vércseként csap le a lasztira, kényszerítő Fekete Viktorral, aztán Berecz lő a kapuba, Béry tehetetlen,

8-0.

27' GÓÓÓL... 7-0.

Kontránkra rekontra, keresztbe húzzák a labdát, Fábri kapja, könnyedén passzol a lemaradó Béry mellett az üres kapuba, 7-0... Szétestünk.

25' GÓÓÓL... 6-0.

Berndt eladja hátul a labdát, letámadnak, kontráznak, gólt lőnek... Varga Dániel passzolta be,

6-0.

23'

Hegyesi lép rá a labdára, kontrázik az ellenfél, ám Végh elcsípi a lasztit, üres a kapu, ráemeli, de Szalánczi valahogy visszaér, fölé tolja. Végh Ariel helyzetben ismét, Szalánczi kiront, elüti. Ha Tombáczé az volt, akkor ez is kiállítás kellene legyen. De nem az, csak sárga.

22'

Szentes-Bíró hagy ki egy helyzetet. Aztán gyönyörű szegedi akció, Dürgő, Hegyesi, Szentes-Bíró, újra vissza Dürgőhöz, lövés... honnan ér vissza Szalánczi?

21' GÓÓÓL... 5-0.

Egy előrevágott lasztit visszahúz Szentes-Bíró, oldalt megszerzik tőle, támadnak 3 az 1 ellen Fülep bevágja,

5-0.

21'

A DEAC kezdi a második félidőt.

Közben egy eredmény: Szombathelyen a Hali alaposan megizzasztotta a Győrt! A szünetben 1-0-ra, a második elején már 3-0-ra, a játékrész derekán pedig Alvarito szépítése után 4-1-re vezettek a négyszeres bajnok ellen a hazaiak, aztán a hajrában Fabio góljára Harnisch Ákos triplázott, és 5-4-re fordított a Rába. Ez is azt sugallja, hogy bizony a Haladás idén sem lesz könnyű ellenfél - ahogyan eddig sem volt az.

SZÜNET!

20'

Vége az első félidőnek.

20' GÓÓÓL... 4-0.

A büntetőt Berecz rúgja, a bemelegítés nélkül beálló Bérytől most elmarad a bravúr, 4-0.

20' KIÁLLÍTÁS!

Teljesen feleslegesen ront ki Tombácz az oldalvonalhoz a debreceni támadóra, aki egyet tol a lasztin, Tombi elüti, a spori azonnal kiállítja a szegedi kapust! Ráadásul a fault miatt büntető jár, Béry áll a kapuba.

19'

Pataki átlövését lábbal hárítja Szalánczi.

18' GÓÓÓL... 3-0.

És ami kimarad nálunk bemegy az ellenfélnél: ,labdaszerzés után Varga Dániel és Fábri Dávid kontráznak, kipasszolják, utóbbi gurít a kapunkba...

3-0.

17'

Az ifjú Szentes-Bíró iramodik meg, két csel is van a tarsolyában, de gyenge a lövés, a kapus véd.

16'

Berecz esik nagyot a hatosunknál, be is fújják, de kezezést a DEAC-os ellen! Ez a 6. hiba, s ez azt jelenti, hogy az UTC lőhet tízméterest! Bullás áll a labda mögé, a felső sarokba bombázna, de Szalánczi kipiszkálja ezt is!

15'

Fekete hátulról csúszik Ballack után, ez az 5. DEAC-fault. Láttunk már lapot máskor kevesebbért is, és ha hozzátesszük, hogy Fekete az elején hogy rántotta le Hegyesit - amit fordítva fújtak - akkor bizony a hazaiak ásza már idejekorán mehetne zuhanyozni...

14'

Hegyesi a jobb oldalon nyargal előre, Ondrejónak teszi középre, aki azonnal lő, de a kapust találja telibe középen. A másik oldalon Fekete szambázik, kicselezi Tombáczot is, üres kapura gurít, de Hegyesi bravúrral ment a gólvonalon!

13'

Pataki az UTC térfelének közepén faultol, ez az 5. hiba. De nem hiányzott! Időt is kér a DEAC.

12'

Időkérés nálunk. Bullás előre ível, Berndt leveszi a levegőben, félfordulatból kapura is teszi gyönyörű mozdulattal, és Szalánczi Zoltán ezt is kiüti szögletre, micsoda bravúr a hazai kapustól!

11'

Újabb fault, most a hazai fekete-fehéreknél, 3-4. Gólban még mindig 2-0. Pörög a meccs, letámad mindkét fél, a DEAC többet passzolgat, az UTC inkább átlövésekkel próbálkozik - eddig sikertelenül.

10'

Dürgő ismét rátűz egy labdát a DEAC kapujára, Szalánczi ismét kitolja. Nem sokkal később Szentes-Bíró szerez labdát, 15 méterről lő, a kapufához odaér a hazai portás, ezt is védi.

9'

Bullás gurít le 7 méterről egy szabadrúgást, Végh fölé suhint. Aztán Dürgő kísérletét bravúrral védi a hazai kapus.

8' GÓÓÓL... 2-0.

Hegyesit szerelik félpályán, 2 az 1-ben Angyalos András és Berecz Zsolt kontráz, ahogy kell, kipasszolják Tombit, és Berecz gurít az üres kapuba,

2-0.

Hát nem a mi szájunk íze szerint alakul ez a hajdúsági túra...

6'

Végh Ariel helyzetben kicsivel mellé trafál. Aztán Berecz a túloldalon, Tombácznak kell nagyot védenie. Közben újabb fault a mieink ellen, 2-4. S a négyből kettő nem volt az, egyet meg ellentétesen fújtak...

5'

Kijönnek a hazaiak, letámadnak 5 a 4 ellen, vészkapussal, Bullás szerel, Angyalos ér vissza a kapuba, Bullás fölé lő.

4' GÓÓÓL... 1-0.

Egy oldalról keresztbe lőtt labdába az SZTE EHÖK SE-től frissen igazolt Berndt Dániel ér bele szerencsétlenül, az újszegedi kapuban köt ki a laszti...

1-0.

3'

Pörögnek az események! Hegyesi messziről becsúszva rúg kapura egy Szalánczi-féle röviden kiütött labdát, de a kapus visszaér. A faultok is hullanak, 3-2 ide.

2'

Újabb fault az UTC ellen, hát nem szeretnek minket a bírók. Aztán Hegyesi kap ismét, most a javára ítélnek. Fault: 1-2.

1'

Az UTC kezdi a találkozót! A DEAC-nál a legrutinosabb, legerősebb sor, Szalánczi, Fekete, Berecz, Angyalos, Nagy István, nálunk a Tombácz, Végh, Hegyesi, Szentes-Bíró, Dürgő kezdőötös a pályán. Hegyesi lódul meg, Fekete nyakánál fogva rántja le, és szabadrúgás kifelé???

19.25:

Fehér-fehér-fekete a Debrecen, ellentétes, fekete-fekete-fehér az UTC. Reméljük a mezeknél színesebb lesz az összecsapás! Nagyjából 100 nézőt számlálunk össze a csarnok lelátóján, miközben felhangzanak a köszöntések. Rövidesen kezdünk!

19.20:

Mint emlékezhetünk, tavaly az alapszakaszban a két gárda meccsét Szegeden

az UTC nyerte 9-4-re

, Debrecenben ugyanakkor

6-3-as hazai siker született

januárban. A hajdúságiak egyébként csak osztályozón bírták kivívni a bennmaradást az első osztályban, még hozzá a Nagykátával szemben. A sors iróniája, hogy a Gödöllő visszalépése, illetve a Vasas indulásának szövetségi elutasítása nyomán a Káta mégis ott lehet idén az élmezőnyben. A Brinszky-legénység hazai pályán épp ellenük debütál két hét múlva.

19.15:

Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat a rövidesen kezdődő DEAC - UTC derbiről! Megy már a melegítés az Oláh Gábor utcai stadion megújult parkettborításán. Az UTC-nél a tavalyi csapatkapitány Trucz Zsolt távoztával a kapus Tombácz Róbert vette át a karszalagot. A csapat hétfő kora délután, 14 órakor indul útnak Debrecenbe. Közvetítésünk 19.30-kor L. Tóth Lajos játékvezető mérkőzéskezdő sípszavára indul.

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.