Közélet

Érdemkereszt és miniszteri oklevél a kormányhivatal munkatársainak

Érdemkereszt és miniszteri oklevél a kormányhivatal munkatársainak

2013. augusztus 17., szombat
Érdemkereszt és miniszteri oklevél a kormányhivatal munkatársainak

Szakmai munkájáért a Csongrád Megyei Kormányhivatal három munkatársa vehetett át elismerést a nemzeti ünnep alkalmából: Szél István, a Magyar Természeti - Vadászati Örökségért Érdemkeresztet, Vetróné Bányai Márta és Garainé Király Marianna pedig miniszteri oklevelet kapott.

Szél István

az Alföldi Vadászünnep keretében, a fábiánsebetyéni Kinizsi Parkban vette át a mai napon kitüntetését Szabó Ferenctől, a Vidékfejlesztési Minisztérium Vadászati osztályának helyettes vezetőjétől. A Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársa 1998 óta vezeti a Csongrád Megyei Földművelésügyi Hivatal Vadászati és Halászati Osztályát. 15 éves kimagasló szakmai munkáját jutalmazták a Magyar Természeti - Vadászati Örökségért Érdemkereszttel. Szél István a gödöllői Agrártudományi Egyetem elvégzése után – diplomamunkáját az őszibarack termesztésből írta – mezőgazdasági szövetkezetnél és hivataloknál töltött el hosszú időt, majd 1991-től a Csongrád Megyei Földművelésügyi Hivatal megyei főkertésze lett. 20 éve a Dél-Alföldi Őszibarack Termesztők Szövetségének alelnöke. 1990 és 1992 között – a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen vadgazdálkodási szakmérnöki diplomát szerzett. Diplomadolgozatának témája az élőhely-fejlesztés volt, mellyel azóta is aktívan foglalkozik. A vadászati és halászati osztály feladatai közé tartozik többek között a tízévenkénti – legutóbb 2007-ben történt – vadászterület kijelölés. A Szél István által vezetett Csongrád megyei osztály országosan is példaértékű együttműködésben végzi munkáját: a földtulajdonosi közösségek és a vadászatra jogosultak – jogszabályi kötelezettséget is meghaladó – egységes eljárási rendet dolgoztak ki. Szél István szakmai munkáját minősíti, hogy rendszeres előadója országos rendezvényeknek és folyamatosan publikál.

Vetróné Bányai Márta

, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának helyettes vezetője augusztus 16-án vette át azt a miniszteri elismerő oklevelet, amellyel a pontosan, gyorsan és szakszerűen végzett munkáját köszönte meg dr. Navracsics Tibor. A Közigazgatási és Igazságügyi tárca vezetője azért adományozta a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársának ezt az elismerést, mert a KET, azaz a közigazgatási és hatósági eljárásokról szóló törvény módosítása által bevezetett új rendelkezéseket és a jogszabályokat kiválóan ismeri és alkalmazza a gyakorlatban. Kapcsolattartása az ügyfelekkel és szakmai szervezetekkel példaértékű. Munkavégzését új szemléletű, az ügyfeleket partnerként kezelő hozzáállás és átlag feletti felkészültség jellemzi.

Garainé Király Marianna

Csongrád Megyei Kormányhivatal, Szegedi Járási Hivatal, Járási Földhivatalának ingatlan-nyilvántartási osztályát vezeti. Osztályvezetői munkája során mindig megbízható, kitartó munkatárs, aki az évek alatt több tucatnyi újonnan érkezett kollégának a betanítását is felügyelte. Tudását folyamatosan bővíti, aktívan részt vesz a jogalkalmazási problémák megoldásában, munkavégzése mellett jelenleg is tanul: jogi tanulmányokat folytat a Szegedi Tudományegyetemen. A közhiteles ingatlan-nyilvántartás szervezésében, vezetésében végzett eredményes munkájáért kapta a miniszteri elismerő oklevelet, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztériumban vett át augusztus 16-án.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.