Egzotikus madarak költöztek a Gábor Dénes Szakközépiskolába + FOTÓK

2013. augusztus 17., szombat • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor

madarkiallitas02_gsKanárik, papagájok, pintyek és galambok tekinthetők meg a Gábor Dénes Szakközépiskolában, ahol szombat délelőtt nyitotta meg kapuit a 48. Nemzetközi Díszmadárkiállítás.

A szivárvány minden színében pompázó énekesmadaraktól és különleges papagájoktól volt hangos szombat délelőtt a szegedi szakközépiskola épülete, ami a 48. Nemzetközi Díszmadárkiállításnak adott otthont. Közel hatvan madárfajtát tekinthettek meg a kilátogatók, melyek az ország minden pontjából, és a határon túlról is érkeztek.

“A hazai tenyésztők állatai mellett Romániából érkezett madarakat is megcsodálhatnak a kilátogatók. Szerbiából is érkeztek volna a kiállításunkra, állategészségügyi okokból azonban sajnos nem tudnak idén itt lenni” – mondta el portálunknak a kiállítást szervező Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő. A díszes énekesmadarak mellett Budapestről érkezett gyémántgalambok is helyet kaptak idén a tollas tárlaton, emellett nagy sikere volt a közel nyolcvan centi hosszú ara papagájoknak is, melyek méretükhöz híven a legnagyobb ketrecet kapták. “A természet egy csodálatos, kiragadott szegmense tér vissza már 48. alkalommal, nagy öröm, hogy a számítástechnika világába belenőtt gyerekek egy kicsit közelebb kerülhetnek ezekhez a gyönyörű állatokhoz” – tette hozzá Rózsavölgyi József.

Idén egy szomorú eseménynek is emléket állítottak a madárkiállításon: a rendezvény szervezésében évtizedekig szerepet vállaló, nemrég elhunyt Vas Sándorról emlékeztek meg, fényképe szomszédságában pedig kedvenc díszmadarai foglaltak helyet.

A madárkiállítás augusztus 20-án, délután kettő óráig várja vendégeit!

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig egy hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.162.27.162 IP címről szól hozzá.

  • 1. állati hozzászólt ekkor: 2013. augusztus 17., szombat, 15:35
    Válaszolok

    gyönyörűek a madaras fotók

Ugrás az oldal tetejére