Közélet

Szegedi díjazott Az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton

Szegedi díjazott Az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton

2013. június 28., péntek
Szegedi díjazott Az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton

A díjak és egyéb elismerések odaítélésével zárult a 2013-as Astellas-díj - Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat. Fekvőbeteg-ellátásban a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Dietetikai Szolgálatának munkatársai végeztek az élen.

Az Astellas-díj három egyéni és három csoportos kategóriában talált gazdára. Az egyéni jelöltek között

Kincséné Bak Erika

bv. főtörzszászlós, a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetének vezető ápolója az alapellátás,

Könyvesné Sarkadi Margit

, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Nukleáris Medicina Intézetének intézetvezető szakasszisztense a járóbeteg-ellátás, míg

Bencés Ilona

, a Semmelweis Egyetem Bőr- Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika intézetvezető főnővére a fekvőbeteg-ellátás kategóriában ért el első helyezést - közölte

Morva Gábor

pályázati programvezető csütörtökön az MTI-vel. A 2013-as pályázat újdonságaként a csoportok esetében három szakterületen is odaítélték az Astellas-díjat: a járóbeteg-ellátás első helyezettje a budapesti Uzsoki Utcai Kórház Művese Osztályának csapata lett, fekvőbeteg-ellátásban a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Dietetikai Szolgálatának munkatársai végeztek élen, míg a helyszíni sürgősségi ellátás kategória idei legjobbjának az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet Zalaegerszegi Mentőegység bizonyult. A szakdolgozói utánpótlás oktatásában és a jövő szakdolgozói generációinak felkészítésében kifejtett kiemelkedő teljesítmények elismerésére a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar tavaly hagyományteremtő jelleggel különdíjat alapított. A területi gyakorlatvezetői különdíjban 2013-ban az intézetben gyakorlatukat töltő ápoló és szociális gondozó tanulók felkészítésében kifejtett erőfeszítései elismeréseként Sőregi Krisztina, a Nógrád megyei Margit Kórház Pásztó Krónikus és Rehabilitációs Osztályának főnővér-helyettese részesült. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szakmai különdíját a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház - Rendelőintézet Gyermekhaematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztály szakdolgozói munkaközössége nyerte el a hosszú évek óta e területen tanúsított helytállásuk és rendkívüli szakmai teljesítményük elismeréseként. Az idei megmérettetésre rekordszámú, összesen 66 egyéni és 45 csoportos jelölés érkezett. A pályázatokat a négy legnagyobb, egészségügyi szakdolgozó képzésben érintett hazai egyetem, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Hospice Alapítvány, valamint az Országos Mentőszolgálat képviselőiből álló, kilenctagú bíráló testület közösen értékelte. A díjátadó ünnepségen, július 5-én összesen több mint 50 egészségügyi szakdolgozó vehet át elismerést a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar épületében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.