Családi napot tartottak a Marson + FOTÓK

csaladi_nap_mars_ter57_gsVasárnap délelőtt játszótérré változott a Mars téri piac parkolója, különböző ügyességi versenyek várták a kicsiket és a nagyokat a családi napon. Rendeztek biciklisversenyt, rendőrségi bemutatót, fel lehetett ülni a rendőrmotorra, közelről is megcsodálni a rendőrautó belsejét, volt ujjlenyomatvétel, állatsimogató, ugrálóvár, arcfestés és a gyerekek legnagyobb örömére folyamatos ajándékosztás.

A Mars téri kereskedők közül nagyon sokan felajánlottak kisebb-nagyobb értékű ajándékokat, a családi nappal pedig arra szeretnék felhívni a vásárlók figyelmét, hogy nem pusztán a multiknál, hanem itt, a piacon is meg lehet vásárolni a finom, ellenőrzött minőségű, kiváló magyar termékeket, és már ezért is érdemes eljönni. Erdei Péter, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője elmondta, a kereskedők, a kis-és középvállalkozások a rendezvény mellé álltak, és a tavalyi után kimondottan várták az idén második alkalommal megrendezésre kerülő, több száz főt megmozgató családi napot.

csaladi_nap_mars_ter86_gs

A tűző napon a gyerekek érdeklődve követték a Grimm-Busz Színház pörgős, fülbemászós dalbetétekkel spékelt produkcióját, az alaposan átírt Piroskát és a farkast, amelyben az ordas egyáltalán nem gonosz, hanem nagyon is kedves és jószívű. Hogyan kerekedik ki mégis a klasszikus történet? A megoldást a gonosz Besamell márki felbukkanása jelenti, aki fogságba ejti és megkötözi a farkast. Piroska ugyan kiszabadítja, de az agyafúrt Besamell csellel elvarázsolja, és megparancsolja az ordasnak, hogy zárja a pincébe Nagymamát, majd Piroskát is. A varázslatot csak egyféleképpen lehet megtörni, de azt a márki nem árulja el hogyan. A mese végén a hősök a gyerekek segítségével felismerték, hogy a szeretet képes minden gonoszság felett diadalmaskodni.

csaladi_nap_mars_ter101_gs

Sokan várták Szeged kiscsillagjának, Tabatabai Nejad Flórának a fellépését, aki az egyik kereskedelmi tévé Az ének iskolája című tehetséggondozó műsorában szombaton bejutott a legjobb 6 közé. Flóra a suliban kitűnő tanuló. A 8 éves kislányról már a bölcsődében kiderült, hogy őstehetség, a dalokat hallás után tanulja meg. Kéttannyelvű iskolába jár, ahol a magyar mellett angolul is tanul. Nagyon szereti a plüssállatokat.

Portálunknak elmondta, diáktársai nagyon örültek a tehetségkutató műsorban elért sikerének, mindannyian szurkoltak neki, hogy továbbjusson. Amióta szerepel a tévében, az élete is megváltozott, sokan felismerik az utcán, és autogramot kérnek tőle. Habár aranytorka van, nem kizárólag az éneklésben látja a jövőjét, noha, mint bevallotta, szeretné, ha egyszer híres énekesnő válna belőle. Szülei némiképp féltik lányukat a rivaldafénytől, ellenben úgy gondolják, a stabil, szerető családi háttér, és a siker árnyoldalára való felkészítés révén az énekespalántát nem érheti baj.

Mint azt borítékolni lehetett, fellépésével Flóra ezúttal is osztatlan sikert aratott.

7 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  7. etelka_pultos
  2013. június 10., hétfő, 10:18
  Válaszolok

  végre egyszer megtelt a parkolo. 🙂
  azért kisségáz a teso oldalnak (dm)hogy 5 ezerrel kevesebb a lájkja a facén

 • '>
  6. McArthur ezrds
  2013. június 10., hétfő, 08:25
  Válaszolok

  Nagyon jó volt, profi szervezés és ötlet! Gratulálok!

 • '>
  5. Bélatata
  2013. június 10., hétfő, 06:30
  Válaszolok

  ez is szervesen hozzátartozik a piac lakossági népszerűsítéséhez. én szombatonként reggel mindig ott kezdek, megéri és hangulatos. az unokám egyre többször elkísér, örömmel látom, hogy neki is tetszik.

 • '>
  4. tanács
  2013. június 9., vasárnap, 22:18
  Válaszolok

  Nyáron kéthavonta eltudnék képzelni ilyen programot.
  Szegeden nagyon sok gyerekes család nevében írom ezt.

 • '>
  3. Dudi
  2013. június 9., vasárnap, 18:58
  Válaszolok

  tényleg tök jó volt:)))

 • '>
  2. kosaras
  2013. június 9., vasárnap, 16:51
  Válaszolok

  a szombat reggeli piac is király volt:)

 • '>
  1. Csilla
  2013. június 9., vasárnap, 16:48
  Válaszolok

  SZUPER volt! Nagyon köszönjük!