Sport

Labdarúgás: a dunaharaszti pálya akasztotta meg a Volánt

Labdarúgás: a dunaharaszti pálya akasztotta meg a Volánt

2013. április 14., vasárnap
Labdarúgás: a dunaharaszti pálya akasztotta meg a Volánt

Négy győzelem után szenvedte el első vereségét a szegedi csapat az NB III-ban. Képtelenek voltak megbirkózni a listavezető rossz talajú játékterével.

Az NB III Alföld csoport 19. fordulójában:

Dunaharaszti MTK - Tisza Volán SC Szeged 3-1 (1-1).

Dunaharaszti, 300 néző, vezette: Béleczki László (id. Péter-Szabó Ottó, Vincze Viktor).

Dunaharaszti:

Vasvári - Grimm, Ughy, Rétsági, Dallos, Lázár (Dobesch 69'), Wágner, Németh G., Dabasi (Rebecsák 91'), Mészáros D., Miholics (Salami 84'). Vezetőedző: Króner Péter.

Szeged:

Dongó - Kormányos, Vida, Szabó A., Grünvald, Dargó, Szélpál (Harmos 57'), Szilágyi, Mucsi (Beretka 46'), Buzási (Kazi 60'), Rácz. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Miholics M. (21'), Wágner A. (51'), Ughy M. (72'), illetve Dargó B. (38')

Kiállítva:

Németh G. (43') Tóth Ákos:

"A pálya talajánál talán csak a mi játékunk volt rosszabb. Elmaradtak azok az erények, melyeket az elmúlt meccseken csillogtattunk. A Vecsés ellen csak jó teljesítmény volt a csapatban, ma egy sem akadt. Kollektíve nem ment az együttesnek, rossz volt az összprodukció, ezúttal a lelkesedés, a szív, a futómennyiség is hiányzott. Dunaharasztiban kikapni persze nem tragédia, de sajnálom, hogy ilyen rossz játékkal kaptunk ki úgy, hogy hiába futballoztunk egy félidőt emberelőnyben, nem tudtunk abból semmit profitálni. Remélem, jövő héten visszatalálunk a helyes útra. Bízom a srácokban! Végigdolgozzuk keményen az egész hetet, aztán szombaton újult erővel fogadjuk a Makót."

Online közvetítésünk:

Vége a mérkőzésnek.

94. perc:

Négyperces hosszabbítás után harsant a hármas sípszó.

91. perc:

Vida kapott sárgát egy taktikai faultért.

90. perc:

Támad a Szeged, de kínlódás és szenvedés jellemzi inkább csak a pályával megbirkózni nem tudó vendégek játékát. Egy Szilágyi ellen elkövetett szabálytalanság után Harmos szabiját figyelhettünk 19 méterről, elcsavarta a sorfal mellett, a bal alsó felé tartott a laszti, de nem volt benne elég erő, így könnyedén csípte el a hálóőr.

88. perc:

Harmos 23 méterről magasan a kapu fölé bombázott.

86. perc:

Kazi László 18 méterről ígéretes pozícióból tüzelhetett, rátartottak a lábára, így erőtlenné vált a kísérlet, amit könnyedén fogott a kapus. A játékvezető nem sípolt, nem adott szabadrúgást, talán ez volt az első hibája a meccsen, egyébként kiválóan dirigálja a derbit.

84. perc:

Miholics maradt a földön hazai részről, megsérült, le is kellett cserélt, a színes bőrű Salami váltotta.

83. perc:

Heves küzdelem folyik a mezőnyben, a kapuk nem forogtak veszélyben az utóbbi időszakban. A mieinknek komoly gondot okoz az építkezés ezen a talajon, úgy tűnik, az éllovas élni tud a hazai pálya minden előnyével.

78. perc:

Megy előre gőzerővel a Szeged, kétgólos hátránya ellenére sem adta fel, de az az igazság, hogy ezen a talajon nem képes folyamatos, gördülékeny játékot kialakítani. Ma a pontrúgásaink sem olyan veszélyesek, mint a hazaiaké.

76. perc:

Ughy gólja után begyűjtött egy sárgát is, mégpedig Rácz felvágásáért.

72. perc:

GÓÓÓL 3-1!

Elkerülhető gólt kapott a Volán, és akkor még finoman fogalmaztunk. Hazai szöglet után Szilágyi Norbertnek kellett volna felszabadítania, de a kapu torkában lyukat fejelt, az érkező Ughy Márk pedig köszönte szépen, fél méterről a hálóba stukkolt.

71. perc:

Egy ütközést követően rosszul fogott talajt az egyik hazai támadó, Lázár Szabolcs. Három-négy percig a pályán folyt az ápolása, majd kiderült, sajnos eltört a felkarcsontja. Dobesch Bálint váltotta.

65. perc:

A csereként beállt Harmos 23 méterről vette célba a hazai kaput, a jó rúgótechnikájú játékos pattogós lökete azonban nem okozott gondot Vasvárinak.

63. perc:

Lendületes szegedi akció futott végig a jobb szárnyon, Beretka beadására sem lehetett panasz, a harasztiak portása viszont résen volt, s elcsípte a labdát a berobbanó támadók elől.

62. perc:

A volános Szabó Attila kapott sárgát egy a térfél közepén elkövetett szabálytalanságért.

60. perc:

Sajnos több szegedi futballistának láthatóan nem ízlik, nem fekszik a nehéz talaj. Tóth Ákos cserékkel próbál frissíteni, bátran belenyúl a csapatba. Szélpál és Buzási hagyta el a játékteret, Harmos Zsolt és Kazi László rohamozhat tovább.

55. perc:

Mészáros 18 méteres löketét fogta biztos kézzel Dongó, a szegediek kapusa.

53. perc:

Kis szögletet végeztek el a vendégek, ezt követően Beretka került helyzetbe, lövése levágódott a betömörülő védőkről, ahogyan azután Grünvald ismétlése is.

51. perc:

GÓÓÓL 2-1!

Miután öt percig a Szegednél volt a labda, vezetést szerzett a tíz emberrel futballozó Dunaharaszti. Történt, hogy egy előreívelt szabadrúgás ott pattogott a tizenhatos vonalának környékén több vendégjátékos között, majd kibújt az egyik szemfüles hazai futballista, Wágner András, s 14 méterről a vetődő Dongó mellett kilőtte a jobb alsó sarkot.

48. perc:

Rácz Dezsőé a félidő első lövése, 25 méterről szúrta rá, a pattogós kísérlet a kapu közepe felé tartott, Vasvári hálóőr könnyedén fogta.

46. perc:

Itt a folytatás! A szünetben Tóth Ákos cserét hajtott végre, Mucsi Máté helyére "csodafegyverét", Beretka Pétert küldte, aki el is foglalta a helyét a bal szélen, Buzási lépett ezzel némiképp hátrébb.

Szünet.

45+1. perc:

Egy perc hosszabbítás után vége a játékrésznek.

44. perc:

Elveszítették a fejüket a harasztiak, Dabasi Károly is besárgult.

43. perc:

KIÁLLÍTÁS!

Németh Gábor ütötte le Grünvaldot, a játékvezető azonnal, teljesen jogosan piros lappal büntette a hazai futballistát. A mieink balhátvédjének vérzik a szája, amit Magosi masszőr úr lát el gondosan.

42. perc:

Mozgalmas a hajrá, meghúzzák a félidő végét a felek!

38. perc:

GÓÓÓL 1-1!

Itt az egyenlítés, volt erő a mieinkben! Fantasztikusan szép akciót futtattak a szegediek, négy húzásból, a beadást szögletre tisztázták a védők. A kornert Mucsi Máté végezte el, átívelt a hosszúra, ahol érkezett Dargó Balázs, és a remekül fejelő védekező középpályás 4 méterről bólintott a kapu közepébe. A 25 éves Volán-játékos első gólját szerezte ebben a szezonban.

37. perc:

Németh Gábor 28 méterről ívelt szabadrúgást Dongó Dénes kapuja elé, társai azonban hamar indultak be, lesre futottak. Meg kell ismételten jegyezni, a pálya talaja nem teszi lehetővé a folyamatos építkezést.

34. perc:

Kormányos maradt lenn egy ütközést követően, térdét jegelni kellett.

32. perc:

Több szöglettel és taktikai fault utáni szabadrúgással próbálkozhattak a kék-feketék. Egy sarokrúgást követően a kipattanót Buzási szúrta rá 18 méterről, jócskán mellé.

30. perc:

A szegedi alakulat folyamatosan Szélpál Tamást igyekszik megjátszani, futtatni, ígéretes kísérleteket láthatunk is, komoly helyzetet viszont nem tudtak még kialakítani a vendégek.

26. perc:

Grünvald Attila balról, az oldalvonal mellől, a kaputól mintegy 40 méternyi távolságból végezhetett el szabadrúgást. Beadásnak szánt emelése veszélyesen tekeredett, végül a felső lécet is súrolva csusszant fölé.

24. perc:

A szegediek megpróbálnak gyorsan válaszolni. Rácz kapott pompás indítást az ellenfél térfelének közepén, a játékvezető les miatt megállította, határesetnek tűnt.

21. perc:

GÓÓÓL 1-0!

Vezetnek a hazaiak. Gyors kontrát vezettek a jobb oldalon, Szabó Attila kísérte emberét, s úgy nézett ki, közbe is tud lépni, de végül nem járt sikerrel. A beadásra Miholics Máté érkezett, és nagyszerű centermozdulattal, három védő gyűrűjéből emelt a jobb felső sarokba. A 21 éves támadó negyedik alkalommal volt eredményes ebben a bajnokságban.

18. perc:

Heves birkózással, kőkemény küzdelemmel telnek a percek mezőnyben, helyzetet nem jegyezhettünk fel. Szegedi részről Buzási és Rácz Dezső is lesre futott egy-egy akciónál.

12. perc:

Mintegy 35 méterre a szegedi kaputól szabadrúgáshoz jutottak a harasztiak. Veszélyesen csavarodott középre a labda, Vida Gergely tudta kifejelni, jókor volt jó helyen.

8. perc:

Kormányos Kolos nyargalt el a jobb oldalon, Szélpálhoz játszott, aki be tudott adni, a berobbanó Buzási Péter elől üggyel-bajjal mentettek a védők.

7. perc:

Szélpál Tamás kapott remek kiugratást 40 méterre a hazai ketrectől, egyedül törhetett volna ki, de az átvétel sajnos dadogósra sikeredett, így beérték, majd szerelték a védők.

6. perc:

Kezdeményezőbbek a szegediek, több ígéretes támadást kezdtek építeni az első hat percben, ám ezek rendre hibákon haltak el. Sajnos nehéz alkalmazkodni a lekeményedett, gödrös pályához, de nincs mit tenni, ma ezen a felületen kell valahogy eredményt elérni.

1. perc:

A szegediek kezdték az összecsapást. Enyhe szél támadt fel Dunaharasztiban a mérkőzésre, picit mintha a kék-feketéket támogatná a fuvallat. A hazai gárda egyébként fehér felsőben, kék nadrágban, fehér sportszárban lépett pályára.

16.10:

Köszöntjük az olvasókat Dunaharasztiból, a listavezető otthonából, ahol a Tisza Volán SC Szeged vendégeskedik az NB III Alföld csoport 19. fordulójában. A mieink a hagyományos szerelésben futnak ki, kék-fekete csíkos felsőben, fekete nadrágban és sportszárban. Az előzetes hírek sajnos igaznak bizonyultak, rendkívül rossz állapotú, egyenetlen játéktéren kell majd bizonyítaniuk a srácoknak: sok helyen nincs is fű, ahol pedig van, ott is csomós és nyíratlan... Tóth Ákos ragaszkodott a "győztes csapaton ne változtass" elvhez, így ugyanaz a tizenegy kezd, mint szerdán Vecsésen, a tavasszal korábban remeklő, legutóbb sárga lapok miatti eltiltás okán hiányzó Beretka Péter "jolly jokerként" a padon foglal helyet. 16.30-kor

Béleczki László

sípjelére indul a listavezető és a szegediek összecsapása, illetve élő közvetítésünk.

A találkozó elé:

Az NB III Alföld csoportját 33 pontjával vezeti a címvédő Dunaharaszti, mely nincs igazán jó formában tavasszal, hiszen három döntetlen mellett csak egyetlen alkalommal tudott nyerni. Szerdán éppen a Makó FC játszott 1-1-et a Pest megyeiek vendégeként, akiknek kapusát,

Gyatyel Norbertet

ráadásul kiállították a meccsen, rá tehát ezúttal nem számíthat

Króner Péter

vezetőedző. Így is van kiből válogatnia a mesternek, a hazaiak együttese roppant masszív és rutinos. A mieink mellett a fiatalos lendület szólhat. A szegediek lelkes, fegyelmezett, odaadó és szervezett játékkal zsinórban négy bajnokin arattak diadalt

Tóth Ákos

mester vezetésével, s lassan felzárkóztak a középmezőny végéhez. Céljuk, hogy tovább araszoljanak felfelé, ehhez viszont győzni kellene idegenben. Bár a találkozó esélyese papírforma szerint a Dunaharaszti, a Volán jelenlegi állapotában joggal reménykedhet a bravúrban. Szurkoljuk ki együtt az újabb nagy diadalt!

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.