Sport

Labdarúgás: 80 százalék, hogy lesz Szeged - Vác meccs (FRISSÍTVE!)

Labdarúgás: 80 százalék, hogy lesz Szeged - Vác meccs (FRISSÍTVE!)

2013. március 5., kedd
Labdarúgás: 80 százalék, hogy lesz Szeged - Vác meccs (FRISSÍTVE!)

A Vác nyolc napja

A tavaszi második fordulóban a Dunakanyar-Vác ellen lépne pályára a szegedi alakulat, a bizonytalanság oka az ellenfél játékosainak sztrájkja, mely miatt már két kupameccs és egy bajnoki is elmaradt. A két csapat felvette egymással a kapcsolatot, s eddig úgy áll a helyzet, hogy lehet majd szurkolni a SZVSE-stadionban hétvégén.

Nagy bajban van a váci futballcsapat, miután a játékosok nem hajlandók a jelenlegi vezetés alatt szerepelni. Nem álltak ki a Videoton elleni kupameccsekre, majd az első bajnoki mérkőzésre sem a Kazincbarcikával szemben. A szabályok értelmében ha egy csapat három bajnoki mérkőzésre nem áll ki, akkor automatikusan kizárják a klubot a pontvadászatból. A régi és az új vezetés között alakult ki olyan jogvita a csapat tulajdonlását illetően, ami már az öltözőig is elért, s a játékosok kiállva az angol befektető mellett döntöttek úgy, hogy sztrájkolnak, és nem lépnek pályára. Az elnök személye körüli gondokról

Bodonyi Béla

sportigazgató, illetve

Mózner János

vezetőedző beszéltek

a DIGI Sport műsorában

, majd a másik oldal,

Héger József

is megszólalt

a Reggeli Startban

. Felkerestük a Szeged 2011 technikai igazgatóját,

Tanács Attilát

, aki arról tájékoztatta portálunkat, hogy felvették a kapcsolatot a váci csapattal, ahonnan azt az információt kapták, hogy hétvégén 15 fővel (fiatalokkal és olyan új, igazolt játékosokkal, akik már másfél éve nem szerepeltek hivatalos bajnokságban) leutaznak Szegedre, és lesz mérkőzés. „Most úgy látom, 80 százalék az esély arra, hogy pályára lép a két gárda szombaton” – tette hozzá a technikai vezető.

(Ennek ellenére a Vác helyzete azért is kilátástalan, mivel a város megvonta a pályahasználati jogot a klubtól, és az utánpótlás-egyesület is felmondta a szerződést a csapatot működtető kft.-vel – a szerk.)

A mérkőzésre március 9-én, szombaton 14.30-kor kerül(ne) a SZVSE-stadionban. Portálunk élőben közvetít – történjék bármi is.

A Vácnak nyolc napja van rendezni ügyeit

A magyar szövetség (MLSZ) első fokú licencadó bizottsága nyolc napot adott kedden a másodosztályú Dunakanyar-Vác labdarúgóklubnak arra, hogy pótolja a licencfeltételekkel kapcsolatos alapvető hiányosságait, s helyreállítsa szabályos működését. A testület keddi rendkívüli ülésén a váciaknál végzett helyszíni vizsgálatról készített jelentést tárgyalta meg, s ezt követően hozta meg határozatát. A bizottság a határidő lejárta után ismét összeül. A váci csapat játékosai a Magyar Kupa Videoton elleni nyolcaddöntőjének egyik mérkőzésére sem álltak ki, s a másodosztály múlt hétvégi, első tavaszi fordulójában sem léptek pályára. Ezt azzal indokolták, hogy Héger József tulajdonostól az ősz folyamán sem fizetést, sem felszerelést nem kaptak. Az MLSZ fegyelmi bizottságának keddi döntése értelmében a Videoton - Vác magyarkupa-negyeddöntő mindkét elmaradt mérkőzését - egyaránt 3-0-ás eredményekkel - a székesfehérvári együttes javára igazolta, akik így elődöntősök. Az ügy hátterében tulajdonosi vita áll Héger József, valamint az angol befektető, John Marshall között. Utóbbi korábban megvásárolta a klub által létrehozott JMV Kft.-t., de az egyesületet működtető és a licencjogokkal rendelkező céget nem tudta megszerezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.