Sport

Szurkolói ankétot tartott a Szeged 2011 + FOTÓK, VIDEÓ

Szurkolói ankétot tartott a Szeged 2011 + FOTÓK, VIDEÓ

2013. február 27., szerda
Szurkolói ankétot tartott a Szeged 2011 + FOTÓK, VIDEÓ

Tanács Attila technikai vezető, Gálhidi György vezetőedző és a Szeged 2011 hat játékosa állt a szurkolók kérdéseit szerda este az Etázs Club & Pizzéria pincehelyiségében.

Gálhidi Györgyöt,

a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának új mesterét futballistái közül négy új igazolás,

Gémes Bence, Farkas Márk, Marian Timm, Nenad Dedic

, valamint a "régiek" közül

Zeljko Belecan

és

Bekim Kapic

is elkísérte a régen várt ankétra, ahol a drukkerek minden, őket érdeklőd felvetésükre választ kaphattak. A találkozó apropóját az adta, hogy szombaton délután a Budapest Honvéd-MFA otthonában - mint kiderült: műfüves pályán - megkezdi tavaszi bajnoki szereplését a kék-fekete legénység. A tréner úgy kezdte: mivel a keret nagyon együtt van, a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére is kitartottak mellette, hogy a meccset mindenképpen meg kell tartani. "Csapatunk sok meccset vívott műfüvön a felkészülés alatt, így nem lesznek előnyben a műfüvön edző Honvéd-akadémisták. Nehéz tavasz vár ránk, nem herdálhatunk el pontokat, s nem lesz egy könnyű meccsünk sem. A 4-3-3-as játékrendszert gyakoroltuk az elmúlt hetekben. A háromcsatáros játék miatt

Varga Bence

a jobb szélre szorult, ami miatt több védekező feladat jut neki, de elfogadta ezt, s ha centerpozícióba került, gólokkal hálálta meg. A bal oldalon

Kis Róbert

, középen

Marian Timm

az első számú választás" - mondta a támadósorról Gálhidi György, köszönetet mondván a vezetőségnek a jól sikerült igazolásokért. A védelemről szólva pedig úgy fogalmazott, ősszel sok gólt kaptak, 26-ot, tavasszal az egygólos átlag alá kerülés a cél.

Trepák Attila

lesz az első számú kapus - ezt már

Bakó Tibor

kapusedző jelentette be a közönségnek. A szakmai stáb ugyanakkor számít

Zeljko Belecanra

is. Mindketten nagyon fiatalok, fejlődőképesek, szép jövő áll előttük, de akadnak hibáik is, melyeket ki kell javítani - hangzott el.

Mit várnak a Szeged 2011 háza táján a Honvéd-meccstől? Nézze meg a SZEGEDma TV videóját!

http://www.youtube.com/watch?v=h7-gmMxa6hs&feature=youtu.be A vezetőedző külön szólt néhány szót az új fiúkról is. A szlovák Timm szerinte gyors, kemény harcos, jól mozog az üres területbe, fejjátéka is erős, de a kombinatív futballban van mit fejlődnie. Dedic, a horvát balhátvéd acélosíthatja a hátsó alakzatot. A szerb

Slavisa Stipancevicnek

kiválóak a kvalitásai, de minden bizonnyal csak a társak közreműködésével, segítségével helyettesítheti a távozott Lisztes Krisztiánt. A szakember külön kiemelte továbbá, fontosnak tartották, hogy helyi fiatalokat is igazoljanak, így került a Szeged 2011-hez

Farkas Márk

(Tisza Volán SC Szeged) és Gémes Bence (Sándorfalva). A Honvédnál nevelkedett Farkast technikailag és taktikailag remek játékosnak tartja, aki erőssége lehet a védelemnek. A támadó Gémesnek a labda nélküli mozgásaiban lemaradása van, azonban a helyzeteit elképesztő hatékonysággal értékesíti, fantasztikus dolgokat tud, igazi közönségkedvenc lehet - vélekedett Gálhidi György. Az ankéton az egyik rivális, a Dunakanyar-Vác esetleges visszalépését is találgatták.

Tanács Attila

technikai vezető ezzel kapcsolatban úgy tájékoztatott, ha a Pest megyeiek háromszor nem állnak ki, automatikusan kizárják őket, ám egyelőre még nincsenek pontos információk. Nagy azonban az esélye, hogy a második tavaszi fordulóban nem látogatnak Szegedre, s a mieink 3-0-lal zsebelik be a pontokat. Szurkolói kérdésre válaszolva Gálhidi György megerősítette: egyetért azzal, hogy a fanatikusok igen sokat vállalnak a csapatért, ezért is nagyon fontosnak tartja a velük való kapcsolatot, például azt, hogy a játékosok mindig megköszönjék nekik a buzdítást. Az is szóba került, hogy a Szeged 2011 mindenképpen számít az önkormányzat támogatására - ennek mértékéről már a jövő héten döntés születhet. Hamarosan célegyenesbe fordulhat a szegedi stadionépítés is, már csak bizonyos minisztériumi döntésekre, engedélyekre várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.