Vízilabda: váratlan szegedi vereség az utánpótlástól

2012. október 31., szerda · Hozzászólok

Meglepetésre vereséget szenvedett a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem együttese a Héraklész utánpótlás-válogatott együttesétől a női vízilabda OB I-ben.
Tovább »

Balog Zoltán: a reformáció közös nemzeti kincs

2012. október 31., szerda · Hozzászólok

Amit a reformáció a Kárpát-medence népeinek adott, közös nemzeti kincs, felekezetre való tekintet nélkül – mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Károli Gáspár-díjak ünnepélyes átadásán szerdán Budapesten. A kitüntetéseket a tárcavezető és Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár adta át Herczeg Pál teológus-professzornak és Kamp Salamon zenepedagógusnak.
Tovább »

Kézilabda: könnyed győzelem a lettek elleni nyitányon

2012. október 31., szerda · Hozzászólok

Az olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatott könnyedén, 32-25-re nyert a vendég lett csapat ellen Gyöngyösön a 2014-es Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában.
Tovább »

Kézilabda: a szegedi vezetők elnézést kérnek a transzparensek miatt

2012. október 31., szerda · 8 hozzászólás

A Pick Szeged férfi kézilabdaklub vezetői elnézést kérnek az MKB Veszprém elleni vasárnapi rangadón kihelyezett, Nagy Lászlót sértő feliratok miatt, egyúttal elhatárolódnak a transzparenseket kihelyezőktől, valamint szeretnék, ha az utóbbi időben kialakult jó kapcsolat megmaradna a két csapat között.
Tovább »

Száztíz éve született Illyés Gyula

2012. október 31., szerda · Hozzászólok

Száztíz éve, 1902. november 2-án született Illyés Gyula, Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, a 20. századi magyar irodalom kiemelkedő alakja.
Tovább »

Kosárlabda: a Szedeák szerződést bontott Gilchcristtel

2012. október 31., szerda · 6 hozzászólás

A Naturtex-SZTE-Szedeák NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata szerdán közös megegyezéssel szerződést bontott az egy hónapja érkezett amerikai légióssal, John Gilchristtel.
Tovább »

Vízilabda: Szivós-gólok, Baksa-bravúrok a románok ellen

2012. október 31., szerda · Hozzászólok

Győzelemmel kezdte szereplését a 2012/13-as Világligában az átalakított és megfiatalított magyar férfi vízilabda-válogatott, amely Nagyváradon diadalmaskodott szerdán a román nemzeti együttes felett az európai C selejtezőcsoportban.
Tovább »

MNB: csökkent a háztartások hitelállománya szeptemberben

2012. október 31., szerda · Egy hozzászólás

A háztartások forintban nettó hitelfelvevők, míg devizában nettó törlesztők voltak, a tranzakciók eredőjeként szeptemberben 40,3 milliárd forinttal csökkent a háztartások hitelállománya. Az előző hónaphoz képest a háztartások forint- és devizabetéteik állományaikat egyaránt, összesen 11,5 milliárd forinttal csökkentették – ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán közölt legfrissebb adataiból.
Tovább »

Századvég: Orbánt a választók 26, Bajnait 15 százaléka látná kormányfőként

2012. október 31., szerda · Egy hozzászólás

A választók 26 százaléka Orbán Viktort, 15 százaléka Bajnai Gordont, 5 százaléka Mesterházy Attilát míg 3 százaléka Gyurcsány Ferencet látná szívesen Magyarország kormányfőjeként a Századvég október végén készített közvélemény-kutatásának eredménye szerint.
Tovább »

B. Nagy november 15-ig határozatot hoz – csak Szegeddel nem sikerült megállapodni + FOTÓK

2012. október 31., szerda · 39 hozzászólás

Hiába várta szerda délután fél ötig B. Nagy László Szeged polgármesterét, Botka László nem jelent meg a szegedi járás kialakításával kapcsolatos megállapodás aláírására. A kormánymegbízottnak nincs mérlegelési lehetősége, november 15-ig határozatot hoz az ügyben, hogy a Szegedi Járási Hivatal januárban megkezdhesse működését.
Tovább »

Következő oldal »