Közélet

SZIN-line: Kártyákra cserélték pénztárcájukat a fesztiválozók

SZIN-line: Kártyákra cserélték pénztárcájukat a fesztiválozók

2012. augusztus 25., szombat
SZIN-line: Kártyákra cserélték pénztárcájukat a fesztiválozók

Másfél percről két másodpercre redukálja a fizetés idejét a SZIN Kártya használata. Az idén bevezetett módszer teljesen kizárja a partfürdő területéről a készpénzes tranzakciót, a gyorsabb kiszolgálás mellett a pénzforgalom is jóval könnyebben nyomon követhető.

Hiába a vastagra tömött pénztárca, idén egy pohár vizet sem kaphatunk készpénzért a Szegedi Ifjúsági Napokon: fizetni csupán SZIN kártyával lehet. A módszerrel a nyugat-európai bulis trendekhez sorakozott fel a SZIN, ott már évek óta bevett szokás a kártyás fizetés. Amellett, hogy gyorsítja a kiszolgálást, a pénzforgalmat is átláthatóbbá teszi, ráadásul az őrizetlenül hagyott kasszákat sem kell félteni a kereskedőknek. A partfürdő helyszínén öt konténert állítottak fel: kívül a bejáratnál, a lépcső alján, a Tisza-parti kempingnél, a teherkapunál és a Pepsi Színpaddal szemben válthatjuk ki a fizetésre használható chipkártyánkat. Ötszáz forintot kell letétbe helyeznünk érte, melyet a fesztivált elhagyva visszakapunk. "Ez a módszer jelentősen felgyorsítja a fizetési procedúrát: míg a hagyományos, készpénzes fizetés átlagosan másfél percet vesz igénybe, addig a kártyával az egész egy pillanat, alig két másodperc" - mondta

Bácsi Blanka

, a Lapker Zrt. projektmenedzsere. A tranzakció varázsütésre, a kártya érintésével megtörténik, ezután a gépről a megmaradt összeget is leolvashatjuk. Standolni is egyszerűbb így a kereskedőknek, ráadásul a borravalóról sem kell lemondaniuk - a vevővel egyeztetett összeget veszi le. Nem hátrány az sem, hogy a "fesztiválszarkák" csak egy leolvasót találnak a pult mögött a kassza helyett. "Persze sokszor népszerűtlenek az újítások, ennek sem örült elsőre mindenki, a visszajelzések azonban nagyrészt pozitívak: a kereskedők és a vevők is értékelték az ebből származó előnyöket. Számos fesztivál sikeresen meghonosította már ezt a módszert, bízunk benne, hogy a SZIN Kártyát is megszeretik majd" - emelte ki Bácsi Blanka. Hideget és meleget is kapott bőven a kártya a megkérdezettektől: a Szolnokról érkezett, 26 éves

Takács Norbert

saját megfogalmazása szerint egy "fesztiválkukac", volt a Hegyalja fesztiválon, a Szigeten és a Művészetek Völgyében is. Legnagyobb gondja az állandó sorban állással van, egy tömöttebb színpad szomszédságában sokszor negyedórát is ácsorgott az italára várva. A kártyás módszer szerinte jó dolog, egyedül az zavarja, hogy ha elfelejt elegendő pénzt feltölteni rá, a koncert közepéről kell rohangálnia egy feltöltőpontig. A pénz pedig sajnos hűtlen útitárs az ilyen fesztiválokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.