Közélet

A bérletesek már szivárognak – SZIN 0. nap

A bérletesek már szivárognak – SZIN 0. nap

2012. augusztus 21., kedd
A bérletesek már szivárognak – SZIN 0. nap

Minden startara kész, az utolsó simításokat végzik a SZIN 0-ik napján a szervezők és csapataik, kedden délután 17 órakor a bérletesek előtt már megnyílt a kapu is és elfoglalhatták sátorhelyeiket.

Huszonkét helyszínen mintegy százötven koncert és egyéb esemény várja a vendégeket a magyarországi fesztiválszezon hagyományos záró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon.

Gajdán Bálint

főszervező a keddi sajtóbejáráson elmondta, hogy a huszonkét helyszín közül tizenkettőn szól majd a zene. A koncerteken a népszerű hazai zenekarok mellett minden nap külföldi sztárokkal is találkozhatnak a rajongók: a SZIN vendége lesz a Yellowcard amerikai pop-punk banda, a 2007-ben már Szegeden is hatalmas sikert arató Kosheen, a Németországból érkező

André Tannenberger

, azaz ATB, a szombati zárónapon pedig a Parov Stelar Band, illetve az olasz-ugandai származású német mambócsászár,

Lou Bega

.

Kártyás fizetés a SZIN-en

Az időjárás-előrejelzés szerint kánikula várja majd a fesztiválozókat, akik hatvan kútból juthatnak ivóvízhez, de kényelmükről párakapuk, az utakat locsoló lajtos kocsik is gondoskodnak. Igazi felfrissülést hozhat az egyik új helyszín, a finom homokú Tisza-plázs, a SZIN fesztiválstrandja is. Itt a vendégek napágyakban pihenve, napernyők alatt vagy napozva, hűsítőket kortyolva várhatják a koncerteket vagy pihenhetik ki a bulik fáradalmát. Más hazai fesztiválokhoz hasonlóan az idei évtől a SZIN-en is bevezették a kártyás fizetést, ami jelentősen felgyorsítja a vendéglátóhelyeken a kiszolgálást, és a tapasztalatok alapján csökkenti a bűncselekmények számát is.

Az idén valamivel több mint 200 millió forintból megszervezett SZIN-re elővételben a tavalyinál 10 százalékkal több bérlet és napijegy fogyott el, így Gajdán Bálint bízik abban, hogy sikerül elérni az összességében 70 ezres látogatószámot.

Kábítószert keresnek a rendőrök

„A SZIN területének biztosításáért egy magáncég a fellelős, a rendőrség az esemény külső biztosítását végzi, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője ezért az ifjúsági napok időtartalmára fokozott ellenőrzést rendelt el. A rendvédelmi szerv még a rendezvény előtt átvizsgálta a területet, megelőzve azt, hogy kábítószert juttassanak be a SZIN területére” – mondta el a helyszínbejárás alkalmával a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője,

Szenti Szabolcs

. A szóvivő leszögezte azt is, hogy a hatályos jogszabályok alapján a rendőrség az esetlegesen előforduló túlzott hangerő miatt nem állíthatja le a koncertet, de a hozzá érkező panaszokat soron kívül továbbítja a szervezőknek, valamint az önkormányzat illetékes hatóságai felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.