Sport

Futsal: Frank Tamás szegedit is hívna a válogatott keretbe

Futsal: Frank Tamás szegedit is hívna a válogatott keretbe

2012. január 12., csütörtök
Futsal: Frank Tamás szegedit is hívna a válogatott keretbe

Az UTC hétfő esti, Aramis elleni bajnokiját a magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya, Frank Tamás is megtekintette, lévén az ellenfél vezetőedzője.

Frank Tamás

szövetségi kapitány hétfő este gyakran fejcsóválva figyelte csapata produkcióját az UTC elleni bajnokin. Mint a mérkőzés után a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában elmondta nem erre számított, de örül a kijózanító pofonnak, s tervezi, hogy a válogatott legközelebbi összetartására szegedi játékost is meg fog hívni. S akkor még csak sejteni lehetett, hogy a csapat a magyar kupában várhatóan bejut a legjobb négy közé, melyet szerda este sikerrel abszolvált...

– Az UTC 7-2-re legyőzte az Aramist. Nyilván nem ilyen eredményt várt, különösen az őszi hazai meccs tükrében...

– Valóban, erre magam sem számítottam. Álmosan kezdtük a meccset, de úgy éreztem, hogy az első félidőben még lehetett volna keresni valónk, ha a tízmétereseink közül legalább egyet még értékesítünk. Sajnos felelőtlenül és – ki kell mondanom – motiválatlanul játszott a csapat. Megkeressük az okait és igyekszünk kijavítani a hibákat.

– A szegedi mérkőzés előtt csak rosszabb gólaránya miatt szorult a dobogó második fokára az Aramis, ősszel ráadásul idegenben verte meg a bajnoki címvédő Rába ETO-t. Bajnokesélyes a csapata? Milyen tavaszra számít?

– Én magam nem tekintem bajnokesélyesnek a csapatomat. Jelen pillanatban a mezőny elején foglalunk helyet, túl vagyunk egy viszonylag jó őszön, de ismerem a korlátainkat. Úgy gondolom, hogy amit Szegeden elszenvedtünk, ez is egy durva pofon volt, s ezt meg is kell köszönöm a hazaiaknak, remélem még idejében felráznak vele minket. A harmadik helyért kell nagy küzdelmet vívnunk, ez a célunk.

– Az újonc UTC okozott már néhány meglepetést az idei bajnokságban. Mi a véleménye a szegediek játékáról?

– Úgy találom, a Szegedben nagyon ügyes fiatal játékosok vannak, viszont az látszik rajtuk, hogy kevesebb futsaltapasztalatuk van. Ha a csapatom kicsit jobban koncentrál biztosan nem ez az eredmény, s nem azért, mert az UTC gyenge, hanem mert rutintalanabbak a futsalosai. Vannak kifejezetten jó játékosaik azonban, akiknek megvan a sebességük, a gyorsaságuk a játékhoz, kérdés, hogy mennyit tudnak edzeni. Egy ilyen meccs után felmerül a kérdés, hogy lehet az, hogy az Aramisban három válogatott játékos van, míg a szegedieknél egy sincs, és mégis 7-2 az eredmény a Szegednek? Nemzetközi mérkőzéseken az ilyen hibákat, melyeket akár mi, akár a Szeged is elkövetett, nagyon megbüntetik az ellenfelek – ezeket mi most nem tudtuk kihasználni. Kicsit csalódott is vagyok, nem futottunk úgy, nem ütköztünk úgy, ahogy szükséges, és nem hittük el, hogy ez a lelkes kis csapat minket legyőz, de örülök neki, hogy idejekorán kaptunk egy kijózanító pofont.

– Mint a válogatott szövetségi kapitányát is kérdezzük: a gyöngyösi világbajnoki selejtezőtornán csoportmásodikként továbbment a válogatott, hogyan folytatódik a felkészülés?

– Február 11-én kiderül, milyen ellenfelet sorsolnak nekünk, annak fényében folytatjuk a felkészülést, természetesen szeretnénk minden egyes apró sanszot megragadni. Az ellenfelek közül, akiket kaphatunk mindegyik nagyon erős, de mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért. A válogatott felkészülésében január második felében lesz egy hétvége, amikor bajnoki szünet van, ekkor lesz egy összetartás, melyre úgy tervezem Szegedről is fogok hívni játékost. Ez a hétvége arról fog szólni elsősorban, hogy pár olyan labdarúgóval, aki jelenleg nem tagja a válogatott keretének, edzünk egy párat, hogy tudjam, honnan, merről számíthatok még erősítésre a nemzeti csapatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.