Februárban féláron jutnak helyhez a kispiacos kereskedők

50 százalékos kedvezményt kapnak a jövő hónapban a Szent István és az Olajbányász téren, valamint a Dorozsmán árusítók. A lakosok, a kereskedők és a belvárosi képviselő összefogtak a Szegedi Vásár és Piac Kft. vezetésével.

A kereskedők februárban 50 százalékos kedvezményt kapnak az asztalok napidíjából, valamint a pavilonok bérleti díjából a Szent István, az Olajbányász téri és a kiskundorozsmai kispiacon – tudta meg a SZEGEDma.hu a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetőjétől. Erdei Péter úgy fogalmazott: megpróbálnak így segíteni az árusoknak, akiknek nemcsak a más időszakokhoz képest lanyhább forgalommal kell szembenézniük, de a zord időjárás viszontagságaival, a hóval, a faggyal és a széllel is meg kell küzdeniük. Reményei szerint ezzel a döntéssel a nagyobb piaci napokon (szerda, péntek, szombat) az asztalok kihasználtsága 50-ről akár 100 százalékosra is emelkedhet majd.

A Szent István téri piac fejlesztése nemcsak az üzemeltető kft.-nek, hanem a körzet önkormányzati képviselőjének is szívügye. Haág Zalán (Fidesz-KDNP) sokat tesz azért, hogy a korábbi zsibvásárokhoz hasonlóan ismét élettel teljen meg a tér. Kezdeményezésére indították el a biopiacot, majd fedték le tavaly ponyvával az árusítóhelyeket, mely lépés a pavilonok bérbeadására is jótékony hatást gyakorolt. A képviselő, a lakosság, a kereskedők és a Szegedi Vásár és Piac Kft. együttgondolkodásának legújabb állomása ez a nagyszabású februári akció.

„2010 előtt a városvezetés és a vásár és piac kft. is csak a Mars téri piac fejlesztését tartotta szem előtt. Minden szegedi vásárlót oda akartak irányítani, a kispiacokkal mit sem törődtek, miközben a Mars tér gyakorlatilag megtelt. Véleményem szerint rendkívül fontos, hogy a többi városrészben élőknek se kelljen kilométereket utazni néhány kiló zöldségért vagy friss gyümölcsért, hanem a jó minőségű magyar áru megfelelő választéka a közelben is elérhető legyen. Ennek érdekében szorosan együttműködöm a lakossággal, a kereskedőkkel, illetve a piacüzemeltető városi cég vezetésével. A februári kiemelt kedvezmény újabb, az érintett emberek számára jelentős lépése a közös munkának” – fogalmazott a városatya.

19 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  19. szami
  2012. március 11., vasárnap, 17:15
  Válaszolok

  a kis piacokat is fel lehetne lendíteni a rózsa utcai piac kúlturált családias viszont nem mondható el az olajbányász téri piacról néha borzalmas látvány fogad ha véletlenül ott vásárolok .az egyik árúsra vonatkozik aki nem termelő

 • '>
  18. NapfenyfurMUTYI
  2012. február 1., szerda, 04:28
  Válaszolok

  a nagyposta is hogy néz ki?hullik a vakolat!
  miért nem kötelezik a zrt-t a felujitasra?

 • '>
  17. NapfenyfurMUTYI
  2012. február 1., szerda, 04:27
  Válaszolok

  egyetértünk le kell bontani
  a város szégyene
  már az épités is baklövés volt ugyanis ferdére sikerült…

 • '>
  16. KafKa
  2012. január 31., kedd, 22:55
  Válaszolok

  15: a postapalota nem a városé, hanem az állami Magyar Posta Zrt. tulajdona. Nehogy már az önkormányzat újítsa fel ami nem az övé. Szégyen hogy a kormány erre nem költ. Legjobb lenne ha a posta nem is ott lenne, alkalmatlan épület.

 • '>
  15. gameov_king:)))
  2012. január 31., kedd, 19:03
  Válaszolok

  kaffa már rég tönkrement a város nem látod?
  hoyg néz ki a postapalota?
  hullik szét

 • '>
  14. KafKa
  2012. január 31., kedd, 18:39
  Válaszolok

  Ha zöldséget akarok venni, szívesen elmegyek a Mars térre, a Szent István tér ilyen szempontból nehéz helyzetben van. A specialitások ide vonzása, mint a bio termékek jó ötlet, nem tudom működőképes -e. A bérleti díjak lefelezését hagyjuk, rossz ötlet. Vagy örökre felezzék le, vagy ne borítsanak fel egy kialakult rendet. A város iskolái és intézményei éppen elég bajban vannak, nincs így sem elég pénz, ha a piacozók, viszonteladók, kupecek, őstermelők kedvében akarunk járni, vegyük tudomásul hogy lehet, hogy feleslegesen teszünk nagyvonalú gesztusokat és tönkre megy lassan a város. Sok kis lyuk a végén elsüllyeszti a hajót.

 • '>
  13. gameov_king:)))
  2012. január 31., kedd, 18:28
  Válaszolok

  én biztos nem fogok ott vásárolni az egyik kereskedö csillagászati áron kinálja a portékáját

 • '>
  12. gameov_king:)))
  2012. január 31., kedd, 18:27
  Válaszolok

  hát csak az a sátor ráhuzása az elég nagy baklövés vót
  már a kivitelezönek eleve kellett VÓNA tetöt huznia rá
  olyat amilyen a cserepesen is van-ami átengedi a napfényt
  igy sötétben botorkálnak a vevök
  nagy ötlet vót

 • '>
  11. reklámos
  2012. január 31., kedd, 17:03
  Válaszolok

  A tér gyönyörű, a pavilonok rendben vannak, előbb utóbb majd kereskedő is lesz és vásárló is. Ez utóbbiak akvirálását kell ilyen és hasonló akciókkal támogatni.

 • '>
  10. rekeszes
  2012. január 31., kedd, 17:01
  Válaszolok

  Erdei Úr akcióját jónak tartom. a problémákkal ő is tisztában van, ezért próbál segíteni.

 • '>
  9. racsko
  2012. január 31., kedd, 15:57
  Válaszolok

  a lényeg hogy a vidra utcai tankcsapdákat
  (bomlottelmetalaltaki)elbontották
  a wcben tárolják a szolnoki gyüléseihez a székeket jo bdös lehet…

 • '>
  8. dzsokijuing
  2012. január 31., kedd, 15:56
  Válaszolok

  7. nanemá
  Ez nem a DM, itt lehet igazat is írni. Mellesleg 83-ban ha jól emlékszem, azért volt nyüzsis a piac, mert itt telepedett meg először az akkor még lengyelként aposztrofált “minyimum” piac. Innen költözött ki a Cserepesre, lett belőle szép lassan kínai gagyis. Hagyományos és jó piac itt akkor volt utoljára, amikor még lovaskocsikkal hozták be a parasztok a terményeket a tanyákról.

 • '>
  7. nanemá
  2012. január 31., kedd, 15:36
  Válaszolok

  Amikor Szegedre költöztem, 1983-ban, a Szent István téri piac még egy élettel teli, hangulatos piac volt.

 • '>
  6. dzsokijuing
  2012. január 31., kedd, 14:26
  Válaszolok

  A piac kihasználatlanságáért nem a hideg a felelős. A régi piacon is nagy volt a pangás, mert az árúk sokkal silányabbak, az árak viszont sokkal drágábbak voltak a Mars térinél. (A zsibi meg csak rontott a helyzeten, mivel az árusító közönség réteghez tartozása és viselkedési kultúrája elriasztotta a jobb érzékű vásárlókat.) Ezen a SztIstván tér felújítása csak dobott egyet, amikor a piac területét lényegesen redukálta. A megmaradó területen viszont nem tud olyan kínálati szint kialakulni, mely alkalmas lenne az igények kielégítésére. Ha viszont egyes termékeket így is úgy is más helyen kell megvenni, akkor mi a fenének mennének ki ide piacolni az emberek. Megveszik, ha tehetik egy helyen.

 • '>
  5. jónás
  2012. január 31., kedd, 13:55
  Válaszolok

  A Szent István téren egy nagy lófütty van. Gyakorlatilag senki se vásárol ott, a hely és a választék is kicsi. Volt egy cukrászda, az is bezárt pár hete. Csak a médiapropaganda tesz úgy, mintha ott egy élénk piac volna. Leginkább hajléktalanok vannak valamint három kocsma, két játékterem és a Szent István étterem. Erre van kereslet, no.

 • '>
  4. répás
  2012. január 31., kedd, 12:26
  Válaszolok

  Ez az új igazgató gyerek egész jól muzsikál.

 • '>
  3. Eszter
  2012. január 31., kedd, 10:16
  Válaszolok

  Jó ötlet. Minél nagyobb reklámot kell neki csinálni az adott körzetben, hogy ott vásároljanak az emberek.

 • '>
  2. einstand
  2012. január 31., kedd, 09:28
  Válaszolok

  A bio piac már alma a fa alatt a Sz.István téren. Gyorsan becsukták a bótot…

 • '>
  1. Áron
  2012. január 31., kedd, 07:50
  Válaszolok

  Több ilyen életszagú intézkedés is kellene, de már ez is nagy előre lépés. A kereskedőknek is adni kéne valami kedvezményt, és a piac környékén lévő városrészben reklámozni.