Bulvár

Tíz év a kecskeméti pénzintézet rablásáért

Tíz év a kecskeméti pénzintézet rablásáért

2011. november 8., kedd
Tíz év a kecskeméti pénzintézet rablásáért

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a 40 éves férfit, aki több kecskeméti pénzintézetet is kirabolt 2009 első felében.

A büntetlen előéletű, autófényező és autóeladási menedzser szakképzettséggel rendelkező

Kullai Norbert

2006-tól vállalkozói engedély nélkül foglalkozott Magyarországon megvásárolt táplálékkiegészítők külföldi értékesítésével, majd 2007-től Ausztriából behozott parfümöket árult itthon. A vádlott 2007 májusától nehéz anyagi körülmények közé került, ezért elhatározta, hogy magánszemélyektől kér kölcsön, bár tisztában volt azzal, hogy a pénz visszafizetésére nem lesz képes. A férfi a kölcsönöket reális alap nélküli üzleti célokra kérte, amikor pedig már nem tudott újabb hitelekhez jutni, az ügyletekbe bevonta édesanyját is. A vádlott az így felvett több mint 20 millió forintnak csak kisebb részét fizette vissza. A férfi 2009 elején már többeknek milliós nagyságrendű összegekkel tartozott, ezért elhatározta, hogy Kecskemét külterületén található kisebb pénzintézeteket rabol ki, ezért beszerzett egy éles lőfegyvernek látszó riasztópisztolyt. A vádlott - arcát motoros maszkkal eltakarva - 2009. február 5-én délután kifosztotta a Fókusz Takarékszövetkezet kecskeméti fiókját. Zsákmánya 754 ezer forint volt, ebből a tartozásai egy részét fizette vissza. Két és fél hónappal később a Szarvas és Vidéke Takarékszövetkezet kecskeméti kirendeltségét rabolta ki, ekkor csaknem másfél millió forintot vitt magával. Miután a pénz elfogyott, május végén Kullai Norbert a Kiskunfélegyháza és Vidéke Takarékszövetkezet fiókjánál próbálkozott, ahol az év elején már történt egy rablás. A bűncselekmény után azonban egy mágneszárat szereltek fel a bejáratra, a biztonsági őr így meg tudta akadályozni a maszkban közeledő vádlott bejutását. A sikertelen rablás után, június végén a férfi a kecskeméti Pajzs Patika kifosztásával próbálkozott, a gyógyszertár vezetője azonban megnyomta a "pánikgombot", s a vádlott megfutamodott. Az egyik alkalmazott üldözőbe vette őt, Kullai Norbert azonban menekülés közben kétszer a levegőbe lőtt, így sikerült kereket oldania. Július végén a vádlott visszatért a Szarvas és Vidéki Takarékszövetkezet kecskeméti kirendeltségébe, ahonnan pisztolyával fenyegetőzve 1,55 millió forintot vitt el. A vádlott a bűncselekmények elkövetése után Budapestre költözött, ahol 2009. augusztus 5-én fogták el. A férfi az eljárás nyomozati szakában tényfeltáró beismerő vallomást tett. Az ítélőtábla kedden rablás bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a vádlottat, s ezért jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta. A táblabíróság a döntésével – a többi között a vádlott korábbi életvitelére és büntetlen előéletére való tekintettel – enyhített az első fokon eljáró bíróság ítéletén, amely tizenkét és fél év fegyházbüntetést szabott ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.