Éjféltől Magyarország az EU soros elnöke

2010. december 31., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Január elsején Magyarország veszi át az unió soros elnöki tisztségét Belgiumtól – az ünnepséget a Millenáris Parkban tartják. A következő fél évben a gazdasági kérdéseken lesz a hangsúly – olvasható a hírTv honlapján.

Szilveszteri bulival veszi át Magyarország az Európai Unió soros elnökségét – a Millenáris Parkba ingyenes szilveszteri koncertekkel várják az érdeklődőket. Hazánk 2011 első felében látja el az EU-elnöki teendőket. A legtöbb konferenciának és tanácskozásnak – amelyre az unió tagországainak vezetőit várják – nem a Parlament, hanem a gödöllői Grassalkovich-kastély ad otthont. Hivatalosan január 6-án vesszük át a soros EU-elnökséget Belgiumtól – az Európai Bizottság és a magyar kormány már másnap együtt ülésezik. A következő fél évben a gazdasági kérdéseken lesz a hangsúly, de várhatóan ekkor fogadhatja el az EU a Duna-stratégiát is. A magyar elnökségi program másik kiemelt pontja a roma stratégia.

Forrás: hirtv.hu

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.156.56.73 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére