Bódétranszport Botka módra – FOTÓGALÉRIA!

2009. november 30., hétfő · 25 hozzászólás
bontas24

Áthelyezés, átpakolás vagy bontás? Van képünk hozzá! Ítéljék meg önök!

Tovább »

Vinum et circenses

2009. november 30., hétfő · Hozzászólok

Advent első vasárnapjának délutánját igazi családi programnak is nevezhetnénk, hiszen a papás-mamás-babás nézelődők, a szalmalabirintusban önfeledten rohangáló gyerkőcök zsivaja töltötte be a teret. A már megszokott portékákon átsikló szemek a forraltbor árusokat keresték. Az idén bevezetett „rebögre” iránti osztatlan érdeklődés okozhatta, hogy időnként termetes sorok alakultak ki a formaruhás lányok-fiúk által üzemeltetett vendéglőknél.
Tovább »

Röplabda: sorozatban a nyolcadik HPQ-vereség

2009. november 30., hétfő · Egy hozzászólás

Már nyolcadik vereségét szenvedte el a HPQ Szeged férfi röplabdacsapata az Extraligában. Legutóbb Kecskeméten kaptak ki. Tovább »

Kedd: Az AIDS Világnapja

2009. november 30., hétfő · Hozzászólok

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban kedden az AIDS Világnap alkalmából prevenciós előadásokkal és díjmentes HIV szűréssel várják az érdeklődőket. A Nagyszínházban Bohémélet, a bábszínház ismét a Pick Klubban vendégeskedik. Folytatódnak a Vántus István Kortárszenei Napok, lesz művészettörténet a Reökben, és Péter és Pán a könyvtárban. A Dóm Téri Advent programjában bálamuzsikák Apáról fiúra, a Millenniumi Klubban fotókiállítás nyílik. A Közéleti Kávéházban írók, énekesek. és egy festőművész mutatkozik be, és szó lesz a természetes gyógymódokról. A Nemzetiségek Házában Adventi előkészület, és magyar démonológia, még megnézhetnek néhány jó filmet a mozikban, és lesznek bulik is több műfajban.
Tovább »

Megkapják a H1N1 oltást a Pick kézilabdásai

2009. november 30., hétfő · Hozzászólok

A Pick Szeged kézilabdacsapata is megkapja a H1N1 vírus elleni védőoltást. Szabó István, a csapat orvosa elmondta, korábban nem volt lehetőség beadni a vakcinát. A játékosok maguk döntik el, hogy felveszik-e az oltást.
Tovább »

Létrehozzák a Délvidéki Mártírium 1944-45 Alapítványt

2009. november 30., hétfő · Egy hozzászólás

Alapítványt hoznak létre az 1944-es délvidéki áldozatok emlékére. A szerb fegyveresek által a délvidéki magyarok ellen elkövetett vérengzés teljes feltárását és az ismeretanyag közzétételét feladatának tartó alapítvány tervét vasárnap mutatták be Budapesten az áldozatok emlékére a Szent István bazilikában tartott misét megelőző sajtóértekezleten, amelyen a létrehozandó alapítvány kuratóriumi tagjai és támogatói is részt vettek, köztük Matuska Márton és Csorba Béla. A Délvidéki Mártírium 1944-45 Alapítvány létrehozását Becsey Zsolt volt európai parlamenti néppárti képviselő kezdeményezte – adja hírül a Magyar Szó tudósítására hivatkozva a VajdaságMa hírportál.
Tovább »

Honfoglalás kori aranyleletet találtak a régészek Szeged mellett – FOTÓK, PANORÁMA

2009. november 30., hétfő · Egy hozzászólás
asatas_othalom_01

Ritkaság számba menő, honfoglalás kori leletet, aranyból készült szem- és szájfedőket találtak a Móra Ferenc Múzeum régészei egy lovas sírban a Szeged melletti Öthalmi dombon.

Tovább »

Kemény Dénes meghívottjai a szentendrei edzőtáborba

2009. november 30., hétfő · Hozzászólok

Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya közzétette, hogy ki az a 19 játékos, aki ott lehet a közös felkészülés következő állomásán, december 7-én és 8-án Szentendrén.
Tovább »

Baleset: szemtanúk jelentkezését várják

2009. november 30., hétfő · Hozzászólok

A Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya sajtóközleményében közlekedési baleset ügyében kéri a lakosság segítségét.
Tovább »

Dél-alföldi ivóvízminőség-javító program: húsz társulás alakul

2009. november 30., hétfő · Hozzászólok

Az érintett önkormányzatokból december 15-ig húsz társulásnak kell megalakulnia a Dél-Alföldön, ezek pályázhatnak majd a 80 milliárd forintot is meghaladó összköltségű ivóvízminőség-javító fejlesztések támogatására – közölte Varga Tímea projektmenedzser hétfőn Szegeden.
Tovább »

Következő oldal »