A keleti és a nyugati egyház szemszögéből vizsgálják a Római levelet Szegeden

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

benyik_gyorgy_sajttaj003kf

A reformáció által legtöbbet vitatott Római levél lesz a központi témája a 28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciának, amit augusztus végén rendeznek Szegeden – tájékoztatott Benyik György, a konferencia igazgatója. Bemutatták az 500 hangú Biblia CD-változatát is, és elhangzott, hogy a világban szétszórtan élő magyarok hangzó Bibliáját 2020-ig szeretnék elkészíteni. Tovább »

A tavalyinál több előadást láthatott a közönség a Szegedi Nemzeti Színházban + FOTÓK

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

sznsz_evadzaro014kf

A tavalyinál több, 343 előadást láthatott a közönség a Szegedi Nemzeti Színházban a 2016-2017-es évadban, a társulat emellett 12 alkalommal vendégjátékon is részt vett – közölte a főigazgató pénteken a Tisza-parti városban. Tovább »

Bemutatkoztak a Szegedi Nemzeti Színház új színészei + FOTÓK

2017. április 20., csütörtök · Egy hozzászólás

szinhaz_sajttaj002kf

Hat új színésszel bővül a drámatagozat. Gazdag programmal zárja az évadot a színház, a saját darabok mellett fesztiválokkal és vendégszereplésekkel is készülnek. Gondolnak a rászorulókra, a gyermekek mellett az idős színházi dolgozókat is segíti egy-egy rendezvény. Tovább »

Hetven év, hetven könyv, hetven írás – Tandi Lajos estje a Somogyiban

2017. március 6., hétfő · Hozzászólok

Tandi Lajos újságíró, szerkesztő 70. születésnapja alkalmából könyvbemutatóval egybekötött ünnepséget rendez a Somogyi-könyvtárban a Dugonics Társaság, valamint a Szeged folyóirat szerkesztősége. A program március 8-án, szerdán 17 órakor kezdődik a könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében. Tovább »

Kulturális piacon csemegézhetünk a művelődési intézmények programjaiból

2017. január 16., hétfő · 5 hozzászólás

varosi_kulturalis_piac_sajttaj001kf

Hagyományteremtő szándékkal élesztik újjá a ’90-es években nagy sikerű rendezvényt. Az Agóra délutánján bemutatkoznak a szegedi művelődési házak, színházak, civil egyesületek is. Tovább »

Csak egyszer lesz látható Szegeden a Sly

2016. december 15., csütörtök · Egy hozzászólás

szinhaz_sajttaj001kfA Szegedi Nemzeti Színház januárban mindössze egy alkalommal tűzi műsorára a Sly című operát, a műfaj szerelmeseinek ez az utolsó lehetőségük, hogy jegyet váltsanak a nagy sikerű előadásra. A hagyományos Újévi operett gálán pedig ezúttal Koós Jánost köszöntik a vendégművészek sorában.
Tovább »

A koraszülöttekért tartott jótékonysági estet a Szent Gellért Fesztivál + FOTÓK

2016. szeptember 27., kedd · Hozzászólok

szent_gellert_fesztival_hetfo80_gs

Rost Andrea ás Dolhai Attila részvételével adott koncertet a Szegedi Szimfonikus Zenekar a Dómban hérfő este – a jótékonysági koncerttel a Korábban Érkeztem Alapítványt támogatták. Tovább »

Jó ügyek szolgálatában a Szent Gellért Fesztivál – Hétfőn a koraszülöttekért muzsikálnak + FOTÓK

2016. szeptember 26., hétfő · Hozzászólok

maga_zoltan_koncert040mj

Szombaton Mága Zoltán hegedűművész a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermekeiért muzsikált, hétfőn pedig a Korábban Érkeztem Alapítvány javára tartanak koncertet a fogadalmi templomban.
Tovább »

Komolyzenei fesztivállal tiszteleg Szent Gellért előtt az egyházmegye

2016. szeptember 12., hétfő · 2 hozzászólás

szent_gellert_fesztival_sajttaj04_gs

Két jótékonysági kezdeményezést is felkarol a szeptember 24-én kezdődő IX. Szent Gellért Fesztivál, amellyel az egyházmegye első, vértanú püspöke előtt tisztelegnek. A komolyzenei rendezvény ezúttal Beethovent állítja a középpontba a szimfonikus koncertjei keretében, kuriózumként egy Erkel-átirat is felcsendül, illetve másodízben egyfajta zenei zarándoklatként Szent Gellért halálának helyszínének közelében, a Pesti Vigadóban lép fel a Szent Gellért Akadémia Zenekara. Tovább »

Következő oldal »