Gazdaság

Hármas konzorcium építi tovább a szegedi fürdőt

Hármas konzorcium építi tovább a szegedi fürdőt

2009. szeptember 23., szerda
Hármas konzorcium építi tovább a szegedi fürdőt

Nettó 3,5 milliárd forintos ajánlattal a három tagú Szeged-Fürdő 2. Konzorcium nyerte el az Újszegedi Fürdőkomplexum fejlesztésének harmadik ütemére kiírt nyílt közbeszerzést - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A pályázatot a Ligetfürdő Kft. írta ki; a feladat szerkezetkész, új, korszerű fürdőépület továbbépítése, benne sportolási, wellness és egészségügyi szolgáltatásokat biztosító részlegekkel. Része a munkának öltöző, szolgáltató épületek és belső gépkocsi parkolók létesítése, összesen bruttó 26,5 ezer négyzetméter területtel, továbbá el kell bontani két épületet. A két ajánlattevő közül a Szeged-Fürdő 2. Konzorcium lett a nyertes, amelynek a tagjai: a Sky-Builder Építőipari Zrt., a Szeviép Zrt., valamint a Ferroép Zrt. A vállalási ár nettó 3 milliárd 498 millió 538 ezer 29 forint. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lett a nyertes, az értékelésnél az ár és a befejezési határidő esett latba legnagyobb súllyal. A fürdő a Dél-Alföldi Operatív Program versenyképes turisztikai termék- és attrakciófejlesztés keretében - mint kiemelt projekt - részesül uniós támogatásban.


Napfényfürdő Aquapolis Szeged - Építés

in

Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.