Ékszerdobozzal gazdagodott Mórahalom + FOTÓK

2017. január 17., kedd · 11 hozzászólás

csarnokavato_morahalom41_gs

Kedden átadták a homokháti város sportcsarnokát: a Móradombi Sportcsarnok hét hónap alatt készült el, a létesítmény része a település megújuló sportinfrastruktúrájának. Az átadót követően a Mezőkövesd-Magyar juniorválogatott mérkőzéssel avatták fel a csarnokot. Tovább »

Nemesi Pál: 2016 a megújulásról és az új kihívásokról szólt a kamara életében

2017. január 17., kedd · Hozzászólok

nemesi_pal02_gs

A családok otthonteremtési kedvezménye, a munkaerőhiány kezelése és ehhez kapcsolódóan a foglalkoztatási paktumok voltak az elmúlt év jelentős történései, amelyek érintették a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkáját is – mondta el portálunknak Nemesi Pál, a CSMKIK elnöke, aki 2016-ban újabb négy évre kapott bizalmat a kamara tisztújító küldöttgyűlésén. Tovább »

Bővült a zsinagóga felújítási programja, nyárra fejeződnek be a munkálatok

2017. január 11., szerda · 4 hozzászólás

zsinagoga2_gs

A nagy hideg miatt jelenleg nem dolgoznak a felállványozott és befóliázott új zsinagóga külső homlokzatán, továbbá a rekonstrukciót a tetőfelújítással is kiegészítették, így át is kell ütemezni bizonyos munkálatokat. Tovább »

Kezdődik a felújítás – Két ütemben állványozzák fel az új zsinagógát

2016. augusztus 10., szerda · 2 hozzászólás

zsinagoga_gs

A tervek szerint még a tél beállta előtt elkészül az új zsinagóga kupoláinak rekonstrukciója a díszműbádogos munkákkal együtt, közben a homlokzat is fokozatosan megújul – tájékoztatott a kivitelezést elnyerő Ferroép Zrt. vezérigazgatója, Nemesi Pál. A rekonstrukció jövő év tavaszán zárul. Tovább »

A szegedi Ferroép Zrt. Európa legjobb cégei között

2016. augusztus 2., kedd · Egy hozzászólás

nemesi_pal02_gsEgyetlen szegedi székhelyű cégként került be a Ferroép Zrt. a London Stock Exchange Group „1000 leginspirálóbb európai cég” listájára. A vállalkozás, melynek többek között a Reök-palota rekonstrukciós munkáját, a Dóm téri épületek belső felújítását és az SBO helikopterleszállót is köszönheti a város, 26 év alatt jutott el az építőipari ágazat csúcsára.
Tovább »

Nemesi Pál: A CSOK nem lesz az építőipar csodaszere idén

2016. január 26., kedd · Hozzászólok

hazepites_04

Az építőipar idén nem fog igazán profitálni a CSOK-ból, ráadásul az uniós pályázatokhoz kapcsolódó beruházásokra is várni kell még – mondja Nemesi Pál, a FERROÉP vezérigazgatója. A használt lakások piacának némi élénkülése várható, de a szakember azt prognosztizálja, hogy összességében az ingatlanpiac stagnálni fog 2016-ban. Tovább »

Befejeződött a Ferroép Zrt. megújuló energiaforrás hasznosítását célzó fejlesztése

2014. június 6., péntek · Hozzászólok

ferroep_uszt

A FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari ZRt Új Széchenyi Terv keretében támogatott projektjének kivitelezési munkálatai 2014.04.30-i nappal befejeződtek. „A fenntartható jövőért! – napelemes rendszer kiépítése a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari ZRt épületén” megnevezésű projekt több mint 24 millió forintba került, amelyből a saját erő mellett mintegy 14 millió forint a vissza nem térítendő uniós és hazai társfinanszírozású támogatás. Tovább »

Átadták a FERROÉP Zrt. felújított székhelyét + FOTÓK

2012. október 12., péntek · 5 hozzászólás

Alkalmi ünnepség keretében átadták a FERROÉP Zrt. Kálvária sugárúti székhelyül szolgáló, felújított épületét. A 218 442 154 forint összköltségű építkezés, amelyből 98 834 567 forint az Új Széchenyi-terv keretében nyújtott támogatás, 2011. szeptember 14-én kezdődött és pontosan egy évre rá ért véget.
Tovább »

Másfél milliárdból korszerűsítették az egyetem Dóm téri épületeit + FOTÓK

2012. szeptember 20., csütörtök · 2 hozzászólás

Csütörtökön nagyszabású ünnepségen adták át a Szegedi Tudományegyetem rekonstruált Dóm téri oktatási és kutatási egységeit. A projekt a természettudományi képzés megújítását, korszerűsítését célozta.
Tovább »

Labdarúgás: a Ferroép veheti szárnyai alá a Mórahalmot, új fiúk is érkeznek

2012. július 18., szerda · Hozzászólok

Lejátszotta első edzőmérkőzését az NB III-ra készülő Mórahalom, és már öt új játékossal rázott kezet az új elnökség. A szombati Kiskunfélegyháza elleni felkészülési találkozóra Tóth Ákos szeretne végleges keretet hirdetni.
Tovább »

Mégis padlón az építőipar

2012. május 31., csütörtök · 3 hozzászólás

Kétszáz millió önerő nélkül – mikor volt ilyen?

2006-hoz viszonyítva az idén országosan 52-53 százalékkal visszaesett a megbízások száma az építőiparban. Amikor jó szezont írtak, legutóbb a 2006-os év volt ilyen, akkor 2800-2900 milliárdos megbízást kapott az iparág, ami mára 140-1500 milliárdra esett vissza. Ebbe természetesen bele kell érteni a lakásépítést, a magánberuházásokat és az uniós forrásból megvalósuló, tehát valamennyi beruházást. Az építőipari vállalkozások 80 százaléka 5 fő alatti foglalkoztatásról szól. Az adatok lehangolóak.
Tovább »

Átadták Szatymaz új bölcsődéjét + FOTÓK

2012. április 13., péntek · 2 hozzászólás

Átadták pénteken a nem egészen egy év alatt felépült új szatymazi bölcsődét. A mintegy 160 millió forintos beruházás 10 százalékát állta az önkormányzat, a projekt finanszírozását az EU-n kívül a magyar állam is támogatta.
Tovább »

Fürdőbejárás: Kalmár és Hülvely vitája

2009. szeptember 25., péntek · 11 hozzászólás

fudokomlexum15 A szegedi képviselők a közgyűlés szünetében megtekintették az épülő Napfényfürdő Aquapolist. Megtudtuk, eddig 36 ezer köbméter betont építettek be. A bejárás végén kisebb szóváltás alakult ki Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója és Kalmár Ferenc ellenzéki képviselő között.
Tovább »

Hármas konzorcium építi tovább a szegedi fürdőt

2009. szeptember 23., szerda · 4 hozzászólás

Nettó 3,5 milliárd forintos ajánlattal a három tagú Szeged-Fürdő 2. Konzorcium nyerte el az Újszegedi Fürdőkomplexum fejlesztésének harmadik ütemére kiírt nyílt közbeszerzést – az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Tovább »