Gazdaság

MTÜ: a főszezon félidejében országosan is jól teljesít a turizmus

MTÜ: a főszezon félidejében országosan is jól teljesít a turizmus

2023. augusztus 3., csütörtök
MTÜ: a főszezon félidejében országosan is jól teljesít a turizmus

A nyár elejétől július közepéig mintegy 2,7 millió vendéget, és több mint 6,7 millió vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi szálláshelyeken. A vendégek száma 3 százalékkal bővült, és a vendégéjszakáké is a tavalyi főszezon felénél mért érték felett alakult. A külföldiek eddig már 16 százalékkal több éjszakát töltöttek, és 28 százalékkal többet költöttek Magyarországon, mint tavaly ilyenkor. Augusztus végéig pedig további 3,6 millió éjszaka foglalás látszik a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban, ezek több mint kétharmada - 2,7 millió -vidéki szálláshelyekre szól. - ismertették a közleményben

A pihenő vendégek száma négy százalékkal haladta meg a tavalyi számot, 1,6 millió főt regisztráltak idén. Tavalyhoz képest negyedével több, közel 700 ezer külföldi turistát fogadtak, vendégéjszakáik száma így 14 százalékkal múlta felül a 2022 júniusában mért értéket.

A június elejétől július közepéig mért vendégéjszaka-forgalom a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint a tavalyi szint felett alakult.

Az egy napra érkezők száma kiugróan megnőtt: 33 százalékkal jelentettek többet. A külföldiek esetében a német, cseh és lengyel turisták töltötték a legtöbb éjszakáthazánkban.

A hazai turisták kedvence Siófok, Balatonfüred, Hajdúszoboszló és Zalakaros volt, míg a külföldi vendégek Hajdúszoboszló után Hévízt, Siófokot és Balatonfüredet részesítették előnyben.

A szálláshelyek 127,7 milliárd forint bevételt értek ela nyár első másfél hónapjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.