Gazdaság

Az ipari terület kialakítása befejeződött Domaszéken

Az ipari terület kialakítása befejeződött Domaszéken

2023. június 9., péntek
Az ipari terület kialakítása befejeződött Domaszéken

Az ipari terület kialakítása stratégiai fontosságú beruházás Domaszéken, amelyet Domaszék Nagyközségi Önkormányzat konzorciumi partnersége mellett a DOMATISZ Nonprofit Kft. valósított meg - közölte a Móra-Net TV.

A munkálatok során kiépítésre került az ipari területhez vezető út, valamint ezzel párhuzamosan a csapadékvíz elvezetését is biztosító csatornahálózat. A területen megközelítőleg 1 hektáros telkeket alakítottak ki kiépített villamoshálózattal, vízellátással és gázhálózat kiépítési lehetőséggel.

A mai épületenergetikai trendeknek megfelelően a beruházás a villamos működtetésű energiatakarékos fűtési rendszereket preferálja, ugyanakkor termeléstechnológiai igény esetén a terület közvetlen közelében futó, nagy szállítási kapacitású gerincvezetékek által a gázhálózat kiépítése is megvalósítható.

A domaszéki ipari terület kialakítása során prioritást élvezett az ipari és a nagyvállalati szektorok igényeinek való megfelelés, úgymint a nagy területek bővítési lehetőséggel, a saját szempontok szerinti beépíthetőség, illetve a teherforgalom akadálytalan lebonyolítását biztosító összekötő út létesítése.

Sziráki Krisztián polgármester a Rádió 88-nak elmondta, a projekt 2018-ban indult, mintegy 300 millió forintból alakították ki az ipari parkot, ami alkalmas a vállalkozások versenyképességének javításához, újabb vállalkozások telephelyeinek létesítéséhez.

Kiemelte, a terület kialakítása stratégiai fontosságú beruházás a településnek, mert gazdaságélénkítő hatásával új munkahelyeket teremt és a foglalkoztatás növekedését eredményezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.