Új városközpontot álmodtak Mórahalmon

2017. augusztus 12., szombat · Egy hozzászólás

DCIM100MEDIA

Ipari parkját fejleszti Mórahalom a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból, de nyertek pénzt szociális városrehabilitációra, intézmények kapacitásfejlesztésére, sőt egy zöldség-előkészítő üzem is épül a turisztikai célú beruházások mellett. Tovább »

Csaknem 190 millió forintból fejlesztik a kunszentmártoni ipari parkot

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

A Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) támogatásával csaknem 190 millió forintból korszerűsítik az ipari parkot a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonban, a beruházás előkészítése zajlik, a kivitelezés a tervek szerint 2018 elejétől az év végéig tart majd – közölte az üzemeltető Kunszentmártoni Ipari Park Kft. ügyvezetője az MTI-vel. Tovább »

Balhéval kezdődött, képviselői kivonulással szakadt meg az algyői testület ülése

2017. március 24., péntek · 21 hozzászólás

testuletiules_algyo05_gs

Módosították az szmsz-t, így immár minden 100 ezer forint feletti kifizetést a pénzügyi bizottság felügyel Algyőn, amit a polgármester a demokrácia megcsúfolásának titulált. A képviselő-testület többsége arról is döntött, hogy a Gyevitur élére pályázók közül senkit sem támogatnak, vagyis új pályázatot hirdetnek. Tovább »

Molnár reagált a Lázár-fórumra: két alternatív területet ő ajánlott a görögöknek

2017. február 23., csütörtök · 11 hozzászólás

testuletiules_algyo01_gs

Nyilatkozatában Algyő polgármestere azt írja, nincs mód a vasárnapi népszavazás lefújására, és visszautasította azt a kijelentést, mely szerint üzleti érdekektől vezérelve nem hagyott lehetőséget a görög befektetőnek más helyszín választásához. Tovább »

Élesedik az algyői ipari park vállalkozói és a helyi Fidesz közötti vita

2017. február 18., szombat · 22 hozzászólás

vegyiuzem_tabla001kf

Bírálta az algyői Fidesz-frakció a vegyi üzem mellett kiálló cégeket, többek között azzal, hogy nincs tisztában a félszáz vállalkozás azzal, hogy mit is támogatnak röpirataikkal, weboldalukkal, és eleve nonszensz, hogy bele akarnak szólni a népszavazásba. Most megszólalnak a görög vegyi üzem Algyőre települését támogató cégek, szerintük nem az a nonszensz, amit ők csinálnak, hanem az, amit a Fidesz. Tovább »

A rugós ördögtől a magánérdekekig – A vegyi üzemet támogatókat bírálta az algyői Fidesz (FRISSÍTVE)

2017. február 16., csütörtök · 17 hozzászólás

algyoi_fidesz_sajttaj002kf

Vitatatja az algyői Fidesz-frakció, hogy a görög vegyi üzem betelepülése mellett röpiratokon érvelő félszáz helyi érdekeltségű cég tudja egyáltalán, hogy mihez adta a nevét. Pongrácz Tamás frakcióvezető sajtótájékoztatóján kijelentette: nonszensz, hogy beleszólnak az ipari park vállalkozói a település belügyének számító népszavazásba. Tovább »

Orbán Viktor: Új gazdasági erőközpont a láthatáron – Szeged az elérhető legnagyobb lehetőséget kapta a lézerközponttal

2017. január 31., kedd · 97 hozzászólás

orban_viktor01_gs

A szegedi jobboldalnak a tavasz végére megújulva, teljes fegyverzetben, győzelmi esélyekkel kell a közvélemény elé állnia – mondta a SZEGEDma.hu-nak adott exkluzív interjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint Szeged számos versenyelőnnyel rendelkezik, melyeket meglovagolva regionális központtá válhat, de elengedhetetlen a kormányzattal való szoros együttműködés, mert komolyabb léptékű beruházás kormányzati támogatás nélkül ma nem valósulhat meg Magyarországon. Tovább »

Hitelesítették a vegyi üzemről szóló népszavazási kezdeményezés kérdését Algyőn (FRISSÍTVE)

2016. október 17., hétfő · 7 hozzászólás

pongracz_sajttaj005kf

Hitelesítette a választási bizottság az Algyőre települni kívánó görög vegyi üzem kapcsán benyújtott népszavazási kezdeményezés kérdését. Amennyiben nem támadják meg azt a megadott határidőn belül, a helybéliek dönthetnek a kormány által kiemelt projektként kezelt, 4 milliárdos, első körben 55 munkahelyet teremtő beruházásról. Az üzem kapcsán Szűcs Szilveszter KDNP-s FB-tag a képviselő-testülethez fordult, azt kérve, tartsanak népszavazást a kérdésben, majd egy algyői lakos a jegyzőnél kezdeményezte ugyanezt, ezt a kérdést hitelesítették. Tovább »

Mégis lehetőve teszi Algyő a görög vegyi üzem létesítését

2016. július 22., péntek · 2 hozzászólás

algyo_kozgyules003kf

Hosszas huzavona után módosította az algyői képviselő-testület többsége a helyi építési szabályzatot, ez volt szükséges ahhoz, hogy az ipari parkba betelepülni kívánó görög vegyi üzem tervezése megkezdődhessen. Az ülésen elhangzott az is, hogy felülvizsgálattal élnek a Pillér Takarékszövetkezet ellen, akik egy magáncégnek értékesítették üzletrészüket az önkormányzattal szemben azonos vételár mellett. Tovább »

Az ipari park üzletrész értékesítésénél maradhat alul az algyői önkormányzat

2016. július 20., szerda · Egy hozzászólás

jura_ipari_park01_gs

Hoppon maradhat az algyői önkormányzat, az állami hátterű Pillér Takarékszövetkezet az ipari parkban lévő 20%-os üzletrészét ugyanis a többségi tulajdonosnak kívánja értékesíteni és nem a helyhatóságnak, méghozzá azonos vételi árajánlat mellett. Tovább »

A kormány támogatja, a lakosság egy része kétkedő – fórumot tartottak az Algyőre tervezett vegyi üzemről + FOTÓK

2016. június 16., csütörtök · 3 hozzászólás

algyo_lakossagi_forum11_gs

Több mint 4 milliárd forintból létesítene Algyőn vegyi üzemet egy görög befektető, ami például tusfürdők alapanyagát gyártaná. A kormány által is preferált, első körben 55 munkahelyet teremtő beruházásról lakossági fórumot tartottak, míg a képviselő-testület jövő héten dönt az építési szabályzat módosításáról, amit amennyiben nem támogat a többség, akkor odébbáll a befektető. Tovább »

Vegyi üzem létesítéséről és üzletrészvásárlásról tanácskoztak Algyőn

2016. május 20., péntek · 2 hozzászólás

kozgyules_algyo15_gs

Az Algyő Park Kft.-ben történő további üzletrészvásárlás és egy több mint ötven munkahelyet teremtő görög vegyipari cégnek a nagyközséghez települése volt a központi témája a csütörtöki maratoni testületi ülésnek, amelyen 32 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők. Tovább »

Medence- és szoborvita Algyőn

2016. április 22., péntek · 4 hozzászólás

algyo_testuleti_ules004kf

A 33 méteres medence kapcsán vitázott a legtöbbet az algyői képviselő-testület, melynek tagjai többek között arról is döntöttek, hogy Bánvölgyi László szobrászművész készítheti el a településen az 56-os emlékművet. Tovább »

Iparfejlesztés, innováció, természetközeli élet – Algyő két megyei jogú város között a jövő települése akar lenni

2015. szeptember 28., hétfő · 7 hozzászólás

molnar_aron01_gs

Kedvezményekkel csábítják a fiatal házasokat, feltérképezték a gazdaságfejlesztés lehetőségeit, megerősítették a kommunikációt: Algyő otthont és munkát is kínál az érdeklődőknek. A politikai csatározásoktól sem mentes első évről készítettünk leltárt Molnár Áron polgármesterrel. Tovább »

Lezárult a szegedi gázerőműprojekt első szakasza + FOTÓK

2012. február 1., szerda · 7 hozzászólás

A környezetvédelmi hatástanulmány lezárása céljából közmeghallgatást tartottak a városházán a logisztikai központ területére tervezett gázturbinás erőmű építésével kapcsolatban. A 2012-es esztendő az építési engedélyek beszerzésének éve lesz, az építkezés 2013-ban indulhat, maga az erőmű pedig 2016-ban.
Tovább »

Szerbia vonzó lehet a külföldi befektetők számára

2012. január 29., vasárnap · 5 hozzászólás

Jójárt Miklós: Az ipari parkokban óriási lehetőségek rejlenek

Közös erővel létrehozott és üzemeltetett ipari park kiépítését tervezi két szomszédos város, Tompa és Szabadka. A magyar település 24 hektár önkormányzati területtel rendelkezik, ugyanakkor a határig nyúló terület, amely számításba jöhet, közel 100 hektár. Szabadkának ott vannak a kiváló helyen található, üresen álló kaszárnyái, amelyek szintén alkalmasak erre a célra. Január 26-án projektnyitó konferencián ismertették az elképzeléseket.
Tovább »

Ipari parkok létesülhetnek Tompán és Szabadkán + FOTÓK

2012. január 27., péntek · 2 hozzászólás

A Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében két ipari park kialakítására kerülhet sor a közeljövőben: a magyar oldalon Tompa határában, a túloldalon pedig Szabadka területén.
Tovább »

Barnamezős ipari terület újult meg Csongrádon

2011. december 28., szerda · Hozzászólok

Elsősorban fémmegmunkálással és fémszerkezet-gyártással foglalkozó cégek, a többi között autóipari beszállítók betelepülését várja a Panol-Plusz Kft. arra a barnamezős ipari területre, amelyet uniós támogatással újítottak meg Csongrád határában – közölte Chovanecz Balázs igazgató szerdán az MTI-vel.
Tovább »

B. Nagy László: A Vajdaság várja a magyarországi befektetőket

2011. június 14., kedd · 22 hozzászólás

B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott pénteki egész napos vajdasági látogatásnak több célja volt: az egyik a szabadkai főkonzulátuson megtartott eskütételen való részvétel, a másik a határ menti beruházások lehetőségének feltérképezése, a határon átnyúló gazdasági együttműködési rendszer kiépítése.
Tovább »

Kübekházi határnyitás – ipari park a hármas határon? + FOTÓK

2011. május 28., szombat · 7 hozzászólás

harmashatar_megnyizo01_gs Először 1997 májusában nyílt meg a kübekházi hármas határ ott, azon a ponton, ahol Magyarország, Románia és Szerbia határai találkoznak, majd novemberben, Szegeden megalakult a nevezett országok együttműködését előmozdító Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió. Azóta minden év május végén találkoznak a régió megyéinek képviselői, hogy együtt ünnepeljék meg az országok és a lakosság közeledését, a jószomszédi viszonyt.
Tovább »

Mórahalom válasza: munkahelyteremtés helyben – HANGANYAG

2010. január 28., csütörtök · 27 hozzászólás

iparipark_morahalom1_gs A régió legkisebb városaként 1997-ben kezdte meg ipari parkjának fejlesztését Mórahalom. A településen időben felmérték, hogy a munkahelyi problémákat helyben kell orvosolniuk, hiszen már akkor látszott, hogy Szegeden egyre kevesebben találnak munkát.
Tovább »

Hansa-Kontakt-beruházás a Szegedi Ipari Parkban

2008. augusztus 28., csütörtök · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor – SZEGEDma

Csütörtökön letették az alapkövét a Szegedi Ipari Parkban a Hansa-Kontakt Kft. három és fél milliárd forintos beruházásának, melynek során 26 ezer négyzetméter raktárterületű, összesen 28 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít az élelmiszer-, vegyiáru-, ital- és dohánytermékek disztribúciójával foglalkozó cég. Tovább »