Répás finomságokkal hódítanak a domaszékiek

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

megyei_ertekeink_morahalom08_gs

A Csongrád Megyei Értékek Napján is tarolt a répalé és a répalekvár. Az ínyenc fogásokat nem csak a kifinomult gasztrokibicek tudják megkreálni. Az egyszerű receptek alapján bárki könnyedén elkészítheti őket. A hétvégén a Domaszéki Falunapokon minden finomság megkóstolható. Tovább »

Döntöttek az OPSZ Határvédelmi Tagozatához való csatlakozásról a domaszéki polgárőrök

2017. május 15., hétfő · Hozzászólok

domaszek_polgaror_evertekelo

A Domaszéki Polgárőr Egyesület május 13-án tartotta évértékelő közgyűlését a polgárőr faházban – közölte honlapján a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége. Tovább »

Csongrád megyében épül hazánk első kenderháza + FOTÓK

2016. december 1., csütörtök · 3 hozzászólás

alapkoletetel_domaszek03_gs

Egy idén engedélyezett speciális anyagot, úgynevezett kenderbetont is felhasználnak Domaszéken egy bemutatóház építéséhez, amibe bárki be is költözhet. Az alapkőletételen elhangzott, ez lesz hazánkban az első kenderháza, és remélhetőleg az építmény is hozzájárulhat ahhoz, hogy újjáéledjen a kenderipar Magyarországon, melyért Csongrád megye több lépést is megtett már. Tovább »

Újabb homokháti értéktár bemutatót tart a mórahalmi szabadtéri makett múzeum

2016. augusztus 11., csütörtök · Egy hozzászólás

repa_zoldseg

Az értéktár-bemutató szlogenje: „Domaszéki ízek a répa jegyében!”. A Mini Hungary-ben most a települési gazdák terményportékáikból lesz ingyenes kóstoló: a Domaszéki Családi Klub répalekvárt fog kínálni, illetve grillen sütött répacsemegével lehet ismerkedni a helyi Jázmin Nyugdíjas Klub jóvoltából. Tovább »

Lezárult a nyomozás az 1998-as domaszéki taxisgyilkosság ügyében

2015. december 18., péntek · Hozzászólok

Befejezte a rendőrség a nyomozást az ellen a 39 éves balatonmáriafürdői férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 1998 szeptemberében Domaszéken megölt egy taxisofőrt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t. Tovább »

Indítványozta a megyei főügyészség a domaszéki taxisgyilkos előzetes letartóztatását (FRISSÜL)

2015. szeptember 4., péntek · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki 1998. szeptemberében ölt meg Domaszék külterületén egy szegedi taxist.
Tovább »

Hazahozták az 1998-as domaszéki emberölés gyanúsítottját + VIDEÓ

2015. szeptember 3., csütörtök · Hozzászólok

Hazahozták Németországból az 1998-as domaszéki emberölés gyanúsítottját, a férfit több mint 16 esztendővel a bűncselekmény után, Németországban fogták el – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Tovább »

Csaknem kétezer határsértőt tartóztattak fel Csongrádban

2015. augusztus 25., kedd · Hozzászólok

migransog_szeged_kulterulet38_gs

Negyvenhárom csoportban 1930 illegális bevándorlóval – köztük 309 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén hétfőn – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-t.
Tovább »

Traktor ütközött személyautóval Domaszék közelében (FRISSÍTVE)

2015. június 13., szombat · Hozzászólok

Két ember megsérült, amikor egy traktor és egy személygépkocsi összeütközött az 55-ös úton Domaszék és Mórahalom között szombat délután – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Véget ért a műszaki mentés és a helyszíni szemle. Tovább »

15 év kényszergyógykezelésre ítéltek egy domaszéki férfit

2014. november 4., kedd · Hozzászólok

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Hegedűs István vezette büntető tanácsa az emberölés bűntettének kísérlete miatt K. László Lajos ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék I. fokon meghozott döntését, annyiban kiegészítve, hogy kimondta: a vádlott maximum 15 évig állhat kényszergyógykezelés alatt. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.
Tovább »

Csendesebben telt a hétvége a katasztrófavédelemnél

2014. szeptember 1., hétfő · Hozzászólok

A korábbi hetek riasztásaihoz képest az elmúlt hétvégén jóval kevesebb bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítására. A meleg, száraz idő mérséklődésével jelentősen csökkent a szabadtéri tűzesetek száma. A nyár utolsó hétvégéjén balesetnél sem kellett beavatkozniuk a Csongrád megyei tűzoltóknak.
Tovább »

Kothencz János: Csak a térségbeli településekkel van jövője Szegednek! + FOTÓK

2014. július 24., csütörtök · 20 hozzászólás

polgarmesterek_esj_eloltek_talalkozoja07_gs

Közös gondolkodásra invitálta a térség településeinek polgármesterit Kothencz János, hogy vegyék számba, illetve dolgozzák ki azokat a fejlesztési koncepciókat, melyekből minden fél profitálhat. Tovább »

4 milliárdból fejlesztették a homokháti vízhálózatot

2014. június 17., kedd · Hozzászólok

_DSC0024

A Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás támogatást nyert a „Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító program” elnevezésű beruházásra. A projekt célja Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Forráskút, Mórahalom, Pusztamérges, Ruzsa, Öttömös, Üllés és Zákányszék települések vízminőség-javító fejlesztése, a vízhálózat részbeni rekonstrukciójával és fejlesztésével. A projekt nettó összköltsége 4 248 192 808 Ft, melyből csak 1 249 410 Ft önerőt kell a tagönkormányzatoknak biztosítani.
Tovább »

Közel 85 millió forintból újul meg a domaszéki bekötőút 1 kilométeres szakasza

2013. november 22., péntek · Hozzászólok

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a Csongrád megyei domaszéki bekötőút csaknem 1 kilométeres szakaszának rekonstrukciója. A felújítás európai uniós forrásból, az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően valósulhatott meg. A projekt építési és előkészítési költsége csaknem 85 millió forint volt.
Tovább »

Következő oldal »