Gazdaság

Megkezdődött az aratás az ország déli megyéiben

Megkezdődött az aratás az ország déli megyéiben

2016. június 20., hétfő
Megkezdődött az aratás az ország déli megyéiben
aratas05_bg

Megkezdődött az aratás az ország déli megyéiben, a homokosabb területeken már vágják a korai érésű őszi árpát - mondta a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke hétfőn az MTI-nek.

Vancsura József

hozzátette: az őszi árpa termésmennyisége várhatóan hektáronként 4-5 tonna között mozog majd ez előzetes becslések szerint. A gazdák az őszi árpát mintegy 200 ezer hektáron takarítják be idén. Amennyiben az időjárás kedvező lesz, úgy az őszi búza aratása a jövő héten, Péter-Pál napját követően kezdődik meg a tervek szerint. A termés mennyisége 5 tonna körüli lesz hektáronként. A búzát az idén valamivel kevesebb mint egymillió - 980 ezer - hektárról lehet majd betakarítani a tavaszi belvizek miatt. A hazai felhasználás mellett a tervek szerint mintegy 2 millió tonna búza exportra kerülhet - mondta a GOSZ elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.