Gazdaság

Az NGM benyújtotta az adótörvények módosítását

Az NGM benyújtotta az adótörvények módosítását

2012. október 12., péntek
Az NGM benyújtotta az adótörvények módosítását

A Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken benyújtotta az Országgyűlésnek az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló javaslatát.

A 2013. évre javasolt adóváltozások fókuszában egyebek mellett a szuperbruttó kivezetése, a gyermekvállalás ösztönzése, az egységes adórendszer kialakítása, az illetékkulcs-rendszer átalakítása, a befektetések ösztönzése és az adómorál erősítése, illetve az adóbeszedés hatékonyságának növelése áll. Az indoklás szerint a kormány által javasolt változtatások egy része a vállalkozói környezet javítása érdekében, más része a lakossági adminisztrációs terhek csökkentése érdekében, további része az adómorál javítása érdekében vált szükségessé. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter október elején azt mondta: a tervezett adóváltozások 150-200 milliárd forinttal csökkentik a vállalkozók terheit; kis intézkedések ugyan, de "könnyítenek, gyorsítanak és olcsóbbá teszik a vállalkozások életét".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.