Enyhén javult a munkavédelmi szabályok betartása az első félévben

2017. augusztus 21., hétfő · Hozzászólok

Enyhe javulás tapasztalható a munkavédelmi szabályok betartásában az első félévben az előző év azonos időszakához képest Magyarországon, az ellenőrzött 7936 munkáltató 78,3 százalékánál, 2016 első félévéhez viszonyítva 6,3 százalékponttal kevesebbnél találtak szabálytalanságot az ellenőrök – ismerteti jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya a tárca honlapján. Tovább »

NGM-helyettes államtitkár: a szakképzési centrumok várják a fiatalok jelentkezését

2017. augusztus 9., szerda · Hozzászólok

A szakképzési centrumok várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akiknek idén nem sikerült a felsőoktatásba bekerülni – mondta Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-nek. Tovább »

Segíti a kormány a kisgyermekesek foglalkoztatását

2017. augusztus 1., kedd · Hozzászólok

Juttatásokkal, adókedvezményekkel és uniós támogatásból finanszírozott programokkal is segíti a kormány a kisgyermeket nevelők munkába állását, a rugalmas foglalkoztatást, a munka és a magánélet összehangolását – írta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára Szél Bernadett kérdésére reagálva. Tovább »

Varga: 10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indul a kkv-knak

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

Varga Mihály

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. Tovább »

NGM: kormánytámogatással épül munkásszálló Mórahalmon

2017. július 24., hétfő · 23 hozzászólás

Munkásszálló építésére 263 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást kapott Mórahalom önkormányzata, a teljes beruházás összköltsége 441 millió forint – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Tovább »

NGM: több mint 6 ezer diploma megszerzését segítették az államilag finanszírozott nyelvi képzések

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

Összesen 6363 diploma megszerzését segítették a Diplomamentő program költségvetési finanszírozású nyelvi képzései, a kormány további lépéseket tervez az idegennyelv-oktatás fejlesztésére – közölte Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden az Országgyűlés honlapján. Tovább »

Tizenkét kormányablakban lehet adóügyeket intézni július 1-jétől

2017. június 30., péntek · Hozzászólok

kormanyablak_szeged18_gs

Tizenkét kormányablakban lehet adóügyeket intézni július 1-jétől, 2018 végéig összesen kilencvenegy kormányablakban nyílik adóügyi ügyfélszolgálat országszerte – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára pénteken Pakson. Tovább »

Véget ér a tanév, kezdődik a nyári szünet

2017. június 15., csütörtök · Hozzászólok

gyereknap

Ma kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1, 2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék. Tovább »

NGM: stabil és kiegyensúlyozott pályán halad a gazdaság

2017. június 7., szerda · Hozzászólok

A magyar gazdaság teljesítményének első negyedévi 4,2 százalékos növekedése az elmúlt tíz évben a második legmagasabb adat és meghaladja az előzetes értéket, ez is alátámasztja, hogy a magyar gazdaság stabil és kiegyensúlyozott pályán halad – hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán a KSH részletes GDP adatai kommentálva. Tovább »

NGM: a diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt

2017. május 30., kedd · Hozzászólok

A diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt, a megkötött munkaszerződés azonban csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lesz érvényes – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) honlapján a nyári diákmunka vállalásáról közzétett tájékoztatásában. Tovább »

Következő oldal »