A kormány nem mond le az adócsökkentésről és a béremelésről

2017. október 9., hétfő · Hozzászólok

Az adók csökkentéséről és a bérek emeléséről a magyar kormány akkor sem mond le, ha Brüsszel az adócsalók pártjára áll – szögezte le Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a Magyar Időknek. Tovább »

Magyarország megvédi az ekáert

2017. október 4., szerda · Hozzászólok

A kormány mindent elkövet, hogy megvédje az Európai Számvevőszék által is elismert hazai elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszert (ekáer), amely a leghatékonyabb eszköz a fiktív és adózatlan áruk kereskedelmével szemben – reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Európai Bizottság szerdai döntésére. Tovább »

Jövőre is folytatódhatnak a kedvező gazdasági folyamatok

2017. szeptember 30., szombat · Hozzászólok

Idén és jövőre is folytatódhatnak a kedvező gazdasági folyamatok, a kormány az ország versenyképességének megtartására, az államadósság további csökkentésére és – a további béremelések érdekében – a növekedési szint emelésére törekszik – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára a Világgazdaságnak. Tovább »

NGM: a kormány is segíti a tőzsdére készülő kkv-kat

2017. szeptember 20., szerda · Hozzászólok

Két kezdeményezéssel is támogatja a kormány a tőzsdére lépés iránt érdeklődő vállalatokat – mondta Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a BÉT50 – középvállalatok csúcstalálkozója című rendezvényen szerdán Budapesten. Tovább »

NGM: a református iskolák Európa megmaradását jelentik

2017. szeptember 3., vasárnap · Hozzászólok

Európa jövője akkor áll biztos lábakon, ha a következő generációk tudása támaszkodik a kétezer éves kereszténység humanizmust és nemzetet megtartó erejére; az erőszakos, nemzeti kultúrákat nem tisztelő bevándorláspárti ideológiával szemben a hit, remény és szeretet üzenetét átadó egyházi iskolák a legfontosabb szövetségesek – a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vasárnapi közleménye szerint ezt mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a szentmártonkátai Székely József Református Általános Iskola tornatermének alapkőletételi ünnepségén. Tovább »

NGM: az új tőkealapok a magyar gazdaságot, a hazai kis- és középvállalkozásokat erősítik

2017. augusztus 30., szerda · Hozzászólok

Az új kockázati tőkealapok indítása a magyar gazdaságot, a hazai kis- és középvállalkozások tevékenységét erősíti – mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán, szerda este. Tovább »

Enyhén javult a munkavédelmi szabályok betartása az első félévben

2017. augusztus 21., hétfő · Hozzászólok

Enyhe javulás tapasztalható a munkavédelmi szabályok betartásában az első félévben az előző év azonos időszakához képest Magyarországon, az ellenőrzött 7936 munkáltató 78,3 százalékánál, 2016 első félévéhez viszonyítva 6,3 százalékponttal kevesebbnél találtak szabálytalanságot az ellenőrök – ismerteti jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya a tárca honlapján. Tovább »

NGM-helyettes államtitkár: a szakképzési centrumok várják a fiatalok jelentkezését

2017. augusztus 9., szerda · Hozzászólok

A szakképzési centrumok várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akiknek idén nem sikerült a felsőoktatásba bekerülni – mondta Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-nek. Tovább »

Segíti a kormány a kisgyermekesek foglalkoztatását

2017. augusztus 1., kedd · Hozzászólok

Juttatásokkal, adókedvezményekkel és uniós támogatásból finanszírozott programokkal is segíti a kormány a kisgyermeket nevelők munkába állását, a rugalmas foglalkoztatást, a munka és a magánélet összehangolását – írta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára Szél Bernadett kérdésére reagálva. Tovább »

Varga: 10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indul a kkv-knak

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

Varga Mihály

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. Tovább »

NGM: kormánytámogatással épül munkásszálló Mórahalmon

2017. július 24., hétfő · 23 hozzászólás

Munkásszálló építésére 263 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást kapott Mórahalom önkormányzata, a teljes beruházás összköltsége 441 millió forint – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Tovább »

NGM: több mint 6 ezer diploma megszerzését segítették az államilag finanszírozott nyelvi képzések

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

Összesen 6363 diploma megszerzését segítették a Diplomamentő program költségvetési finanszírozású nyelvi képzései, a kormány további lépéseket tervez az idegennyelv-oktatás fejlesztésére – közölte Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden az Országgyűlés honlapján. Tovább »

Tizenkét kormányablakban lehet adóügyeket intézni július 1-jétől

2017. június 30., péntek · Hozzászólok

kormanyablak_szeged18_gs

Tizenkét kormányablakban lehet adóügyeket intézni július 1-jétől, 2018 végéig összesen kilencvenegy kormányablakban nyílik adóügyi ügyfélszolgálat országszerte – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára pénteken Pakson. Tovább »

Véget ér a tanév, kezdődik a nyári szünet

2017. június 15., csütörtök · Hozzászólok

gyereknap

Ma kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1, 2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék. Tovább »

NGM: stabil és kiegyensúlyozott pályán halad a gazdaság

2017. június 7., szerda · Hozzászólok

A magyar gazdaság teljesítményének első negyedévi 4,2 százalékos növekedése az elmúlt tíz évben a második legmagasabb adat és meghaladja az előzetes értéket, ez is alátámasztja, hogy a magyar gazdaság stabil és kiegyensúlyozott pályán halad – hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán a KSH részletes GDP adatai kommentálva. Tovább »

NGM: a diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt

2017. május 30., kedd · Hozzászólok

A diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt, a megkötött munkaszerződés azonban csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lesz érvényes – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) honlapján a nyári diákmunka vállalásáról közzétett tájékoztatásában. Tovább »

Alig javult a munkavédelmi szabályok betartása az első negyedévben az előző évihez képest

2017. május 28., vasárnap · Hozzászólok

Alig volt javulás a munkavédelmi szabályok betartásában az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest Magyarországon, az ellenőrzött 3853 munkáltató 77 százalékánál találtak szabálytalanságot az ellenőrök – ismerteti jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya a tárca honlapján. Tovább »

Varga: a versenyképességet javító csomag a parlament előtt van

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

Varga Mihály

A Nemzeti Versenyképességi Tanács eddig sikeres munkát végzett, összeállította a Magyarország versenyképességét javító csomagot, amely már a parlament előtt van – mondta csütörtökön Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a versenyképességi tanács ülését követő sajtótájékoztatón. Tovább »

NGM: a munkabalesetek több mint felének a figyelmetlenség az oka

2017. április 27., csütörtök · Hozzászólok

A figyelmetlenség miatt történik a kivizsgált munkabelesetek 67 százaléka – mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában. Tovább »

NGM: az áfavisszatérítések jelentősen növelték az államháztartás márciusi hiányát

2017. április 6., csütörtök · Hozzászólok

Az áfavisszatérítések csaknem 200 milliárddal növelték az államháztartás hiányát márciusban, de az éves hiánycél teljesítése nincs veszélyben – mondta az M1 aktuális csatornán Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára. Tovább »

Cseresnyés: összhangba kell hozni a munakerőpiaci igényeket a képzéssel

2017. március 31., péntek · Hozzászólok

Összhangba kell hozni a munkakerőpiaci igényeket a képzéssel, szorosabb kapcsolatra van szükség a képzés, oktatás és foglalkoztatás között – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken Karcagon, a Karcagi Szakképzési Centrum által szervezett Jövő szakképzése – a szakképzés jövője országos szakmai konferencián. Tovább »

NGM: több program is segíti a kkv-k digitalizációját

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

Az idén elindított “mintagyár” program a kis- és közepes vállalkozások (kkv) technológiai fejlesztését, az ipar 4.0 kihívásaihoz igazodó digitális, infokommunikációs megoldások alkalmazását és elterjesztését is segíti – emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülésén. Tovább »

NGM: 1300 milliárdos forrás áll a magyar tudomány és innováció rendelkezésére

2017. március 20., hétfő · Hozzászólok

pecs_egyetem

Megközelítőleg 1300 milliárd forint forrás áll a magyar tudomány, kutatás-fejlesztés és innováció rendelkezésére 2020-ig – jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn Pécsett. Tovább »

NGM: hétfőtől könnyebb lesz összehasonlítani a tojás árát

2017. március 19., vasárnap · Hozzászólok

A hétfőtől életbelépő rendeletmódosítás szerint a tojás darabárát azonos méretben kell ezentúl feltüntetni a súlyra vetített egységárral – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vasárnapi, MTI-nek küldött közleményében. Tovább »

NGM-államtitkár: a munkahelyvédelmi akció mintegy 500 milliárd forintot hagyott a munkaadóknál

2017. február 27., hétfő · Hozzászólok

Cseresnyés Péter30

A munkahelyvédelmi akció 2013-as indulása óta mintegy 500 milliárd forint maradt a munkaadóknál, 2016-ban a programban körülbelül 900 ezer munkavállaló dolgozott – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért és képzésért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten. Tovább »

NGM: egyre intenzívebb a verseny a munkaerőért

2017. február 23., csütörtök · Egy hozzászólás

Egyre intenzívebb verseny indult a munkaerőért Magyarországon – mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Piac és Profit, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Munkaerő – 2017 címmel rendezett konferenciáján. Tovább »

547 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik a megyékhez

2017. február 14., kedd · Egy hozzászólás

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a megyéknek szánt 547 milliárd forint értékű fejlesztési forrásról döntenek hamarosan – közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden az MTI-vel. Tovább »

Ötoldalú megállapodás a pénzügyi ismeretek iskolai oktatásának szélesítésére

2017. február 9., csütörtök · Hozzászólok

A pénzügyi és vállalkozási ismeretek iskolai terjesztésének szélesítéséről írt alá csütörtökön megállapodást Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Magyar Bankszövetséggel, a Pénziránytű Alapítvánnyal és a Junior Achievement Alapítvánnyal az idei pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete, a Pénz7 program keretén belül. Tovább »

NGM: idén is folytatódhat a reálbérek növekedése

2017. január 23., hétfő · Hozzászólok

pénz_bér_fizetés

Idén is folytatódhat a reálbérek 4 éve tartó emelkedése, a növekedés alapja a gazdaság javuló teljesítménye és a kormányzati gazdaságpolitika – mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. Tovább »

NGM: emelkedett a kkv-k által megpályázható támogatás

2017. január 20., péntek · Hozzászólok

Jövő szerdától újra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások egyebek mellett eszközvásárlásra, új technológiai rendszerek kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, a megpályázható összegek pedig magasabb lesznek – hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken. Tovább »

NGM: Magyarország a régiós versenytársaknál előbb hozza meg nagy gazdasági döntéseit

2017. január 17., kedd · Hozzászólok

“Az Euromoney konferencián büszkén mutatjuk be, hogy a nagy gazdasági lépések jóval előbb történtek Magyarországon, mint az uniós és a régiós versenytársaknál” – mondta az MTI-nek adott interjújában Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára, a nemzetközi Euromoney gazdasági konferencia nyitóelőadását követően kedden Bécsben. Tovább »

Varga: újabb 35 nagyvállalat kap állami támogatást

2017. január 13., péntek · Hozzászólok

Varga Mihály

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2016-os döntése alapján összesen 24,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap költségvetési forrásból 35 hazai nagyvállalat, ennek eredményeként több mint 60 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg és 1147 új munkahely jön létre Magyarországon – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

NGM: kiemelten fontos a kkv-k versenyképességének javulása

2017. január 12., csütörtök · Hozzászólok

A kormány kiemelten fontosnak tartja a kis- és középvállalati (kkv) szektorral való együttműködést, a kkv-k versenyképességének javulását – mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön a KKVHÁZ kisvállalati együttműködéssel közösen szervezett évindító kkv-csúcstalálkozón. Tovább »

Január 20-ig lehet jelentkezni keresztféléves szakképzésekre

2017. január 10., kedd · Hozzászólok

osztalyterem_iskola_oktatas_egyetem

Január 20-ig lehet jelentkezni a keresztféléves szakképzésekre a helyi szakképzési centrumokban – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-t. Tovább »

A tartós hideg időben fokozottan kell figyelni a munkavállalók épségére

2017. január 6., péntek · Hozzászólok

hideg_munka_munkavedelem

A tartós hideg időben a munkáltatóknak nagy figyelmet kell fordítaniuk a munkavállalók egészségének megőrzésére, különösen a szabadban végzett fizikai munkák (fakitermelés, építőipari kivitelezési tevékenység, útépítés, útburkolás, úttisztítás, szemétszállítás, állattartó telepeken végzett munka) esetében – hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya. Tovább »

Varga: ha a gazdaság 3 százalék felett nő, lesz forrás a munkát terhelő adók csökkentésére

2016. december 23., péntek · Hozzászólok

Ha a gazdaság át tud állni egy tartósan 3 százalékot meghaladó növekedésre, akkor lesz forrás a munkát terhelő adók további csökkentésére – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaság pénteki számában megjelent interjúban. Tovább »

NAV: mintegy 20 ezer vállalkozással bővül jövőre az online pénztárgépet használók köre

2016. december 19., hétfő · Hozzászólok

Átállás online pénztárgépekre

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) becslése szerint január 1-től mintegy 20 ezer vállalkozással bővül az online pénztárgépet használók köre, a kötelezettek több mint fele már igényelte a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a kassza üzembe helyezéséhez szükséges kódot – mondta Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Jövőre már nem lehet eltitkolni a NAV elől a külföldi bankszámlák egyenlegét

2016. december 12., hétfő · Hozzászólok

Benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek hétfőn a közteherviselést és az állami szervek feladatellátását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely egyebek mellett utolsó lehetőségként biztosítja, hogy ne az adóhivatal tárja fel és szabja ki a külföldi bankszámlán lévő, vagy más módon eltitkolt jövedelmek után az adót – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t. Tovább »

Újabb egymilliárd forint jut óvodai konyhafejlesztésre

2016. november 21., hétfő · Hozzászólok

A nemzetgazdasági miniszter újabb egymilliárd forint támogatás odaítéléséről döntött a gyermekétkeztetés technikai feltételeinek javítására kiírt pályázaton, ennek köszönhetően további 42 óvoda konyhája újulhat meg. Ezzel együtt az idén 4,27 milliárd forint költségvetési forrást nyerhettek el pályázaton a feladatot ellátó önkormányzatok – tájékoztatta Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-t. Tovább »

Átfogó nemzeti stratégia készül a pénzügyi tudatosság erősítésére

2016. október 27., csütörtök · Hozzászólok

Átfogó nemzeti stratégia készül a lakosság pénzügyi tudatossága és az öngondoskodás erősítése érdekében – jelentette be Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, a portfolio.hu Öngondoskodás 2016 című konferenciáján. Tovább »

Cseresnyés: a kormányzati intézkedések is javítják a munkaerőpiaci mutatókat

2016. október 27., csütörtök · Hozzászólok

A kormányzati intézkedések és a gazdasági fejlődés segíti a foglalkoztatást, így folyamatosan csökken a munkanélküliség – közölte Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön az M1 reggeli műsorában. Tovább »

A kormány támogatja az étel- és italautomata-piac kifehérítését

2016. október 20., csütörtök · Hozzászólok

A kormány 1,5 milliárd forinttal támogatja az étel-, illetve italautomata-piacon tevékenykedő vállalkozókat, az összeg várhatóan az automata felügyeleti egység beszerzési költségeit teljes mértékben fedezni fogja – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Szűkül az adótitok, bővül a megismerhető adatok köre

2016. október 10., hétfő · Hozzászólok

Az adótitok szabályának egyértelművé tétele a parlamentnek hétfőn benyújtott törvényjavaslat célja, az adózás rendjéről szóló 2003. évi törvényt módosító javaslat elfogadásával egyértelműbb és egységesebb lesz az adótitok kezelése – mondta Izer Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek. Tovább »

Következő oldal »