Gazdaság

LMP: az egészséges élelmiszerek gyártóit kellene támogatni

LMP: az egészséges élelmiszerek gyártóit kellene támogatni

2012. július 22., vasárnap
LMP: az egészséges élelmiszerek gyártóit kellene támogatni

Az LMP szerint nem a Coca-Cola, hanem az egészséges élelmiszerek gyártóit kellene kiemelten kezelni, mert a népegészségügyi érdekek sokszor előbbre valóbbak a gazdaságiaknál.

Heltai László

, az ellenzéki párt szóvivője a fővárosban vasárnap tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a Coca-Colának is meg kell adni a lehetőséget, hogy kiszámítható gazdasági környezetben tevékenykedjen, de a népegészségügyi szempontok sokszor előbbre valóak, mint a gazdaságiak. A gyümölcslevek, házi teák, házi szörpök sokkal egészségesebbek, mint a multinacionális cég cukros üdítői - tette hozzá. A párt szerint a cég kiemelt partnerként való kezelés azért ilyen fontos a kormánynak, mert a gyakorlat szerint ezekkel a társaságokkal akarják "felhúzni" a gazdaságot. Az LMP azonban ezzel nem ért egyet, ehelyett termékcsoportokat, szektorokat kellene kiemelten kezelni, azokon belül pedig a versenynek kell döntenie. A kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök pénteken írt alá stratégiai partnerségi megállapodást a Coca-Cola HBC Magyarországgal a cég dunaharaszti székhelyén, ahol a miniszterelnök felavatta a vállalat új gyártósorát. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) július elején közölte, hogy megállapodást kötnek a Coca-Cola Magyarországgal a nagyvállalat magyarországi termelésének bővítése és a beszállítói együttműködés szélesítése érdekében. A megállapodás keretében a Coca-Cola Magyarország erősíti a magyar beszállítók részvételét ellátási rendszerében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.