Gazdaság

Bejegyezték a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-t

Bejegyezték a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-t

2011. október 4., kedd
Bejegyezték a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-t

Százmillió forintos jegyzett tőkével a cégbíróság nyilvántartásba vette a Nemzeti Eszközkezelő (NE) Zrt.-t, a cég tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., tevékenységi köreként a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadását, üzemeltetését, saját tulajdonú ingatlan adásvételét, és az ingatlankezelést jelölték meg - írta a Népszabadság kedden a cégbírósági adatbázis alapján.

A cégbírósági bejegyzésben az ügyvezetés típusaként egyszemélyes igazgatóságot határoztak meg, a társaság élére

Csillag Tamás István

került, aki a Diákhitel Központot is irányította. A lap emlékeztet, hogy a Nemzeti Eszközkezelővel a kormány a bajba jutott lakáshiteleseket kívánja segíteni. A tervek szerint az állam 2014 végéig 5 ezer lakást vásárol meg, a földrajzi elhelyezkedéstől függően az adásvételi szerződéskor érvényes forgalmi érték 35-55 százalékán, amelyekben a lakók bérlőként maradhatnak, a bérleti díjat - a szociális helyzetet is figyelembe véve - rendeleti úton kívánja szabályozni a kormány - írta a Népszabadság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.