Hitelből nem lehet béreket emelni

2012. július 25., szerda · Hozzászólok

A kormány nyitott a béremelések ügyében, de határozott álláspontja, hogy hitelből nem lehet sem béreket emelni, sem szociális rendszert építeni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, miután – konzultációsorozata keretében – Gaskó Istvánnal, a Liga elnökével és Palkovics Imrével, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnökével tárgyalt a munkavállalókat érintő aktuális ügyekről.
Tovább »

Élénkült az érdeklődés az árfolyamrögzítés iránt

2012. május 8., kedd · Hozzászólok

Az árfolyamgát iránt a közszféra eddigi lanyha érdeklődésére az MTI által megkérdezett kereskedelmi bankok nem tudtak magyarázatot adni, beszámoltak azonban arról, hogy az elmúlt napokban már erősödött a forgalom, miután a Bankszövetség ajánlásának megfelelően májustól a nem közszférában dolgozó, árfolyamgátra jogosult ügyfelek kérelmét is befogadják.
Tovább »

Árfolyamgát: augusztus 31-ig kell forintosítani a devizahiteleket

2012. március 19., hétfő · 4 hozzászólás

Törvényileg szabályozná a devizakölcsön forintosításának, valamint a tartozás 25 százaléka elengedésének eljárásrendjét a kötelezettségüket tartósan nem teljesítő adósok esetében a nemzetgazdasági miniszter által a parlamentnek benyújtott zárószavazás előtti módosító javaslat. Egy másik indítvány az árfolyamrögzítésre jelentkezők kérelmeinek befogadási sorrendjét szabályozná.
Tovább »

Kedvező megoldást kínál a kormány a közszolgálatban dolgozó hiteleseknek

2012. január 24., kedd · Hozzászólok

A végtörlesztésnél kedvezőbb megoldást talált a kabinet a közszolgálatban dolgozók “devizahitel-csapdából történő kimentésére” – egyebek mellett erről ír Orbán Viktor kormányfő a közszféra érintett munkavállalóinak szóló újabb levelében.
Tovább »

Magyarország tíz hetet kapott a végtörlesztés tisztázására

2011. november 21., hétfő · Hozzászólok

Az Európai Bizottság tízhetes határidőt adott Magyarországnak, hogy reagáljon a külföldi bankoknak a devizahitelek végtörlesztésével kapcsolatos aggályaira – mondta hétfőn Brüsszelben az osztrák APA hírügynökségnek Michel Barnier belső piacért felelős biztos szóvivője.
Tovább »

Nem dübörög az árfolyamrögzítés

2011. október 24., hétfő · Hozzászólok

Mérsékelt az érdeklődés a devizahitelek törlesztő részleteinek fix árfolyamon történő átváltása iránt, a húsz hétig nyitva álló lehetőség első felében az érintettek alig több mint 3 ezreléke kérelmezte ezt a lehetőséget – írta a Világgazdaság hétfőn a nagyobb bankok adatai alapján.
Tovább »

Rogán bővítené a végtörlesztők körét

2011. október 10., hétfő · Hozzászólok

A devizában törlesztő adósok hitelszerződéseire is kiterjesztené Rogán Antal (Fidesz) az egyösszegű végtörlesztés szabályait. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke hétfőn törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, amelyben e mellett egyértelművé kívánja tenni az otthonvédelmi intézkedéseket. A KDNP-s Seszták Miklós pedig azt javasolja, hogy a ne legyen se vélelmezhető, se megállapítható vagyongyarapodás a végtörlesztésnél, ha arra az adós a saját pénzeszközeit használja fel.
Tovább »

Hitelközösséget indítottak civilek

2011. október 7., péntek · 3 hozzászólás

A devizahitelek átváltására indítottak el civilek hiteltársulást, céljuk, hogy a beszerzési társulásokhoz hasonlóan összegyűjtsék a frank- és devizahitelesek igényeit. A “hitelközösség” BUBOR (budapesti bankközi kamatláb) plusz 1,5 százalékpontos forint hitelkamatot szeretne elérni.
Tovább »

Bejegyezték a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-t

2011. október 4., kedd · Hozzászólok

Százmillió forintos jegyzett tőkével a cégbíróság nyilvántartásba vette a Nemzeti Eszközkezelő (NE) Zrt.-t, a cég tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., tevékenységi köreként a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadását, üzemeltetését, saját tulajdonú ingatlan adásvételét, és az ingatlankezelést jelölték meg – írta a Népszabadság kedden a cégbírósági adatbázis alapján.
Tovább »

Rogán: minimum 150 ezren élhetnek majd a végtörlesztéssel

2011. szeptember 19., hétfő · 6 hozzászólás

A legpesszimistább előrejelzések szerint is legalább 150 ezer, devizahitellel rendelkező család él majd a rögzített árfolyamon történő, egyösszegű végtörlesztés lehetőségével, de számuk akár ennek a két-háromszorosa is lehet majd – közölte a végtörlesztési törvényjavaslatot jegyző fideszes Rogán Antal hétfői parlamenti expozéjában.
Tovább »

Orbán: nincs megkülönböztetés a felvett összeg alapján

2011. szeptember 16., péntek · 5 hozzászólás

Rémhírnek nevezte a miniszterelnök azt a felvetést, hogy a felvett összeg alapján szűkítenék azok körét, akik élhetnek majd a devizahitelek rögzített árfolyamon történő egyösszegű végtörlesztésével. Orbán Viktor ezt a Blikk olvasóinak kérdéseire válaszolva közölte pénteken.
Tovább »

Szijjártó: döntéseket hozunk a devizahitelesek ügyében

2011. szeptember 2., péntek · Hozzászólok

A Fidesz-KDNP frakciószövetség jövő heti, háromnapos, kihelyezett frakcióülésén konkrét döntéseket hoz a devizahitelesek védelme érdekében, amelyeket a kormány és a parlamenti többség meg is fog valósítani – jelentette ki pénteken újságírók előtt Szijjártó Péter.
Tovább »

A devizahitelesek a kormánytól várnak segítséget

2011. augusztus 18., csütörtök · Egy hozzászólás

A magyarok csaknem ötöde véli úgy, hogy a hiteleseket sújtó devizaingadozások kárvallottja, sokan a kormánytól várnak segítséget, de az adósok 84 százaléka szerint a problémák megoldása túlnőtt a nemzeti kormányok hatáskörén – írta a Magyar Nemzet csütörtökön a Nézőpont Intézet felmérését ismertetve.
Tovább »

A fészekrakó hitellel is igényelhető az árfolyamgát

2011. augusztus 16., kedd · Hozzászólok

A Fészekrakó hitel nem minősül fizetéskönnyítő programnak, aki tehát megfelel a devizahitelesek megsegítésére hozott, az árfolyamgátról szóló törvény többi feltételének is, élhet az árfolyamrögzítés lehetőségével – derül ki a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság állásfoglalásából.
Tovább »

A hónap végére feláll a Nemzeti Eszközkezelő

2011. augusztus 11., csütörtök · 2 hozzászólás

Augusztus végére feláll a Nemzeti Eszközkezelő és nem változik a 15 százalékos árfolyam-különbözeti garancia mértéke – hangzott el mások mellett a devizában eladósodott lakáshitelesek megsegítése ügyében tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
Tovább »

Az OTP ingatlanközvetítő céggel is segít a devizahitelesek gondjain

2011. augusztus 11., csütörtök · 2 hozzászólás

Várhatóan ez év októberében megkezdi működését az OTP saját ingatlanközvetítő cége, amely azokon a devizahiteleseken próbál segíteni, akik törlesztési gondjaik miatt szeretnék ugyan eladni a lakásukat, de azt bizonyos ideig tartó bérlés után visszavásárolnák a saját tulajdonukba.

Tovább »

Vélemény: Könnyűszerkezetes kormány

2011. június 5., vasárnap · 5 hozzászólás

Nos, a tereprendezés, az alapozás során igen is bevonhatóak közmunkások, és egy-egy brigádhoz segédmunkásként beosztva, az erre jelentkezők egy – ezek szerint – feljövőben lévő szakma alapfogásait is elleshetik, némi gyakorlati jártasságot szerezhetnek e területen is. Lám, hogyan lehet kiszakadni a „söprögető közmunka” sztereotípiájából!

Tovább »