Hitelből nem lehet béreket emelni

2012. július 25., szerda · Hozzászólok

A kormány nyitott a béremelések ügyében, de határozott álláspontja, hogy hitelből nem lehet sem béreket emelni, sem szociális rendszert építeni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, miután – konzultációsorozata keretében – Gaskó Istvánnal, a Liga elnökével és Palkovics Imrével, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnökével tárgyalt a munkavállalókat érintő aktuális ügyekről.
Tovább »

Élénkült az érdeklődés az árfolyamrögzítés iránt

2012. május 8., kedd · Hozzászólok

Az árfolyamgát iránt a közszféra eddigi lanyha érdeklődésére az MTI által megkérdezett kereskedelmi bankok nem tudtak magyarázatot adni, beszámoltak azonban arról, hogy az elmúlt napokban már erősödött a forgalom, miután a Bankszövetség ajánlásának megfelelően májustól a nem közszférában dolgozó, árfolyamgátra jogosult ügyfelek kérelmét is befogadják.
Tovább »

Árfolyamgát: augusztus 31-ig kell forintosítani a devizahiteleket

2012. március 19., hétfő · 4 hozzászólás

Törvényileg szabályozná a devizakölcsön forintosításának, valamint a tartozás 25 százaléka elengedésének eljárásrendjét a kötelezettségüket tartósan nem teljesítő adósok esetében a nemzetgazdasági miniszter által a parlamentnek benyújtott zárószavazás előtti módosító javaslat. Egy másik indítvány az árfolyamrögzítésre jelentkezők kérelmeinek befogadási sorrendjét szabályozná.
Tovább »

Kedvező megoldást kínál a kormány a közszolgálatban dolgozó hiteleseknek

2012. január 24., kedd · Hozzászólok

A végtörlesztésnél kedvezőbb megoldást talált a kabinet a közszolgálatban dolgozók “devizahitel-csapdából történő kimentésére” – egyebek mellett erről ír Orbán Viktor kormányfő a közszféra érintett munkavállalóinak szóló újabb levelében.
Tovább »

Magyarország tíz hetet kapott a végtörlesztés tisztázására

2011. november 21., hétfő · Hozzászólok

Az Európai Bizottság tízhetes határidőt adott Magyarországnak, hogy reagáljon a külföldi bankoknak a devizahitelek végtörlesztésével kapcsolatos aggályaira – mondta hétfőn Brüsszelben az osztrák APA hírügynökségnek Michel Barnier belső piacért felelős biztos szóvivője.
Tovább »

Nem dübörög az árfolyamrögzítés

2011. október 24., hétfő · Hozzászólok

Mérsékelt az érdeklődés a devizahitelek törlesztő részleteinek fix árfolyamon történő átváltása iránt, a húsz hétig nyitva álló lehetőség első felében az érintettek alig több mint 3 ezreléke kérelmezte ezt a lehetőséget – írta a Világgazdaság hétfőn a nagyobb bankok adatai alapján.
Tovább »

Következő oldal »