Gazdaság

Nemzetközi nagybani agrárpiac Aradon?

Nemzetközi nagybani agrárpiac Aradon?

2011. április 18., hétfő
Nemzetközi nagybani agrárpiac Aradon?

Pénteken a Békés megyei Kisdombegyházán tartott kihelyezett tanácskozást a Magyar Gazdák Országos Szövetségének terülteti szervezete, Kispál Ferenc MAGOSZ országos választmányi elnök és Kulcsár László Békés megyei elnök vezetésével - számol be az eseményről az erdély.ma hírportál.

Miután megvitatták a belvíz okozta gondjaikat, amelyek nagyban hátráltatták az őszi munkálatokat, de manapság is megnehezítik a mezei munkát, rátértek arra a kérdéskörre, ami miatt meghívták az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének az elnökét,

Kocsik Józsefet

, valamint az alelnökét,

Horváth Imrét

is. A Békés megyei gazdálkodók ugyanis élénken érdeklődnek az Arad megyei gabonaértékesítési lehetőségek, a terménycsere, illetve a jelenleginél sokkal inkább kiterjesztett együttműködés iránt. Elképzeléseik között egy Aradon létrehozandó közös, nagybani agrárpiac létrehozása is szerepel. Olyan piacé, amelyiken mindkét megye vagy akár a két ország több megyéinek a termelői, illetve felvásárlói is megjelennének. Az Arad megyei küldöttség tagjai teljes támogatásukról biztosították a közös elképzeléseket, amelyeknek a tisztázása, a kivitelezés kidolgozása további egyeztetéseket igényelnek – tudtuk meg Kocsik József AMMGE elnöktől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.