Egyetem

A kiberbiztonságban segít a Szegedi Tudományegyetem

A kiberbiztonságban segít a Szegedi Tudományegyetem

2023. február 10., péntek
A kiberbiztonságban segít a Szegedi Tudományegyetem

A Szegedi Tudományegyetem közreműködésével fejleszt a Balasys IT Kft. korszerű technológiákat ötvöző, ipari környezetre optimalizált kiberbiztonsági feladatokat ellátó hálózati védelmi megoldásokat - áll az egyetem közleményében.

Mint írják, az ipari automatizálási és folyamatirányítási rendszerek biztonságának fenntartása napjaink egyik legnagyobb kihívását jelenti. Ezek a rendszerek nem csupán a termékgyártásban, hanem a kritikus infrastruktúrák, atomerőművek, vízművek, vagy a villamosenergia szállítás irányításában is alapvető szerepet játszanak. Egy ilyen rendszer elleni sikeres támadás nemcsak anyagi károkat okoz, hanem a környezetben vagy akár emberéletekben számolva is súlyos veszteségek keletkezhetnek.

A Szegedi Tudományegyetem feladata az eszköz hálózati behatolás detektorának fejlesztése volt, mind a szignatúra alapú modult, mind a gépi tanulásra épülő modult az egyetem szakemberei készítették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.