Egyetem

Bölcsész Szabadegyetem szeptembertől az SZTE-n

Bölcsész Szabadegyetem szeptembertől az SZTE-n

2016. augusztus 26., péntek
Bölcsész Szabadegyetem szeptembertől az SZTE-n
btk002kf

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar 2016 szeptemberétől indítja Bölcsész Szabadegyetem programját: 21 egyetemi kurzust kínálnak az érdeklődő nem egyetemi polgároknak. Az idei tanév kezdetétől két nagy oktatási terület a "Filozófia, Művészettörténet és Irodalom", valamint a "Történelem és Kultúrtörténet" kurzusai közül választhatnak a jelentkezők.

A szabadegyetemek intézménye országhatárainkon túl jól ismert, sokan járnak nyitott egyetemi előadásokra Franciaországban, Németországban vagy Svájcban. Magyarországon kevés az ilyen lehetőség, ezért érezte szükségét a szegedi bölcsészkar, hogy megnyissa kapuit az érdeklődő, tudásra vágyó szegediek előtt. A Bölcsész Szabadegyetem előadásaira várnak mindenkit, aki érdeklődik a történelem titkai iránt, akit érdekel az irodalom története és elmélete, aki szeretne ismereteket szerezni a bölcselet nagyjairól, vagy eligazodni a művészettörténet korszakai között. A kurzusokon szó lesz a magyar politikai kultúra történetéről, néprajzról, a futball és politika 20. századi szociológiai kérdéseiről. Az előadások közt olyan témák találhatók, mint az általános filozófia- és művészettörténet, a magyar könyvkiadás, a sátán az irodalomban és a képzőművészetben, az antropológia és kulturális örökség, az ókori civilizációk, néprajzi és antropológiai filmek vagy épp Szeged nyelve régen és ma. A jelentkezők világszínvonalú oktatás részesei lehetnek, hiszen Közép-Európa egyik legjobb egyetemén tanulhatnak, amely a legfrissebb QS Ranking alapján 7 tudományágban is a világ legjobbjai közé tartozik. Emellett olyan szegedi tudósoktól tanulhatnak, akiket a világ minden táján ismernek és elismernek, számos ország egyetemien tartanak kurzusokat, végeznek kutatásokat. Az SZTE Bölcsészettudományi Kar a kurzusok igazolt látogatása esetén oklevéllel tanúsítja azok teljesítését. A térítéses kurzusokra 2016. szeptember 12-ig lehet jelentkezni. A programról és a jelentkezésről bővebb információ

ITT

. A kurzusok és a program részletes leírása

ITT

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.